26 september 2009

Mera bekännelser...

När jag nu är i farten med att bekänna mina sopcontainersynder så slår jag in lite mer bilder. Jag fyndade en gammal charmigt rostig bärplockare. Äh, den där duger väl inte till något mera, rostig och ful som den är, skulle väl en skeptiker säga? Men inte jag! Jag tycker den är fin! Och jag kanske inte plockar bär med den, för jag har redan råkat köpa mig en, i plast (uh trååkiga material). Den har inte sån charm som den här! Och ni skulle bara veta var den hamnade!
Kolla så fin yta! Och med lite nypon i sig hamnade den faktiskt upp på väggen!!! Hade du trott det?
Mitt i en gammal fönsterbåge utan glas, på väggen i vår lilla tambur. (mosskransarna har prylsamlarväninnan gjort)Och kollar du nästa bild riktigt noga, ser du mitt andra fynd! En ljusblå brödlåda! Jag behövde egentligen inte nån sådan, men den här var ju så passlig till vårt kök och med en patina som inte kan köpas för pengar!
Jag rengjorde den supernoga, det ska ju ändå förvaras livsmedel i den. Tycker inte man ska ta risker på den punkten. Och fin blev den när smutsen försvann och den vackra färgen fick komma fram.
Och nu är den fylld med gubbens hembakade härliga dinkelbröd! Brödpåsarna har jag ännu inte hunnit sy, men det går bra att linda in brödet i dukarna såhär också. Jag är medveten om att man inte kan spara på allt, men det vore kul om folk såg lite mera potential i saker. Eller om man kunde sätta upp lappar om var man kan hämta saker gratis? Vore inte det en ide´? Och så gäller det ju för en själv att använda fantasin, vända på saker och försöka hitta nya användningar för dem istället för att slänga i soporna!

Vad tycker du? Kamomilla

42 kommentarer:

  1. Du är nog fenomenal du på att hitta på användning för avlagda saker och ting ;o)

    SvaraRadera
  2. En typiskt "Kamomilla-grej" igen!!! En rostig bärplockare på väggen med nypon i!!! Åh, så fin den är och den patinan kan bara tiden få fram! Jättefin!

    Brödlådan är också toppenfin och användbar dessutom. Jag har en sån också på torpet, men det är en Kockums och fullt användbar den också! Jättebra idé! Här i Sthlm fanns det (förr i alla fall) ett s.k. "Sopvaruhus" där man kunde hitta grejer, men det ligger lite utanför stan! Himla bra idé i alla fall!
    Tack för titten hos mej och ha nu en härlig kväll!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Jätteläckert! Så fin den blev på väggen tillsammans med mosskransarna...Det hade jag aldrig kommit på! Tycker också det slängs alldeles för mycket fint, kanske man borde bli skrothandlare på riktigt ;)
    Nu ska jag gå och pyssla ihop en krans som ska upp på dörren imorron, inte lika fin som din dörrkratta men det får duga ändå =)
    Ha det gott!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Ja du kan du, den e som gjord för karmen. Sådan brödlåda har jag åxå haft. Vi har en plats som man kan lämna saker man inte behöver å nån annan gillar, bra tycker jag:)

    SvaraRadera
  5. Å så snyggt!!! Och härliga blåa färger som jag gillar (och du också väl;))
    I vilka skrotlådor gräver du som hittar såna saker?;))

    SvaraRadera
  6. mmmm, vilket godis du bjuder på! Har aldrig sett en sån fin gammal bärplockare förut, vilka härliga runda former!
    Brödburken fick också tio poäng av mig. Och nästan allt går ju att få rent med lite tålamod och muskler i nyporna :-)
    Stor kram och trevlig lördagkväll på dig!
    Susanne

    SvaraRadera
  7. Tack än en gång för dina fin fina "uppfinningar" jag njuuuter av att se, läsa och inspireras!!! vilken fin blå färg brödlådan hade! oj oj.....önskar jag bodde granne med en sopstation:)

    SvaraRadera
  8. Helt underbart!! Kan man säga nått mer..njuter av dina bilder och dina idéer..Härligt ..Kram Susanne

    SvaraRadera
  9. Ojjj vad mycket fint du har fixat sen jag var här inne !!
    Bärplockaren har ju en sån charm..likaså brödskrinet..passar såå bra, och jag tycker som du, man ska ta tillvara saker !!
    Och vilka vackra betong fat du har gjort !!
    ha nu en toppen kväll
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  10. Verkligen oväntat med bärplockaren på väggen - och så snyggt. Och jag håller verkligen med om att det vore skoj om människor mera öppnade ögonen för potentialen i gamla saker. Och förhoppningsvis gör fler och fler det också.

    Tack förresten för kommentaren om kjolen :) Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  11. Hej!

    Helt rätt, man skall ta tillvara över något gammalt så kommer det till återanvändning igen fast kanske på ett annat sätt.

    kul med din bärplockare...att den hamnade på väggen blev kanonbra.

    Trevlig helg, AnneLi...SussiLi...

    SvaraRadera
  12. Asså , jo det hade jag kunnat tänka mig från dej. Jag är verkligen imponerad utav din påhittighet och det är verkligen en fröjd att få se vad du kan göra av saker som andra skulle rata och få det se ut som värdens lyxigaste grej.Kram

    SvaraRadera
  13. Ja du...vi har visst samma tankar och värderingar...drömjobbet skulle ju va att ha ett stort lager där man kunde samla allt som andra vill bli av med(för allt ryms ju inte hemma), lite fixa och ändra och vips blir det attraktivt igen.Härlig bärplockare och perfekt användning!!
    Kram:)

    SvaraRadera
  14. Om fler tänkte som du, samla istället för slänga, skulle vi få ett mer hållbart ekologiskt samhälle.

    SvaraRadera
  15. Hallo liebe Kamomilla!
    Wunderschöne Herbstimpressionen Bilder...so pur & farblich abgestimmt. Du hast wirklich ein Zauberhändchen..ich käme sofort bei Dir Zuhause Ferien machen und würde mich pudelwohl fühlen!
    Wünsche Dir einen schönen & harmonischer Sonntag, herzlichst Lisa Libelle

    SvaraRadera
  16. En brödlåda är verkligen super smidigt att ha. Ivarje fall för oss som har katter som kan råka ta det om man har det liggandes framme.
    Jätte fint med bärplockaren också.
    Todeloo.
    Kram Tezz

    SvaraRadera
  17. Härliga fynd! Båda så charmiga! Här finns en loppisavdelning i tidningen där man får annonsera gratis om jag minns rätt, men det skulle vara enklare om man kunde sätta upp lappar t ex i matbutiken på en skild loppisanslagstavla. Men de flesta tycker tråkigt nog att det är enklast att slänga bort överlopps prylar i skräpet...

    SvaraRadera
  18. Jamen, båda prylarna passar ju helt perfekt hemma hos dig! Då kan man ju inte låta dom ligga övergivna i en låda...
    Verkligen jättefiffigt med nyponen i bärplockaren!! Tror bestämt jag ska ta en cykeltur idag för att "palla" nypon ;)

    Ha en skön söndag!
    A-C

    SvaraRadera
  19. Jag håller helt med dig, vilken bra idé att sätta upp lappar... jag har svårt att se allt som ratas och slängs.... Man kan ju börja med sig själv...och ta vara på det man har..det finns nog en hel del oanade resurser lite här och var i gömmorna! Nu är det höstlikt här..... bara att acceptera! Ha en bra söndag och Kram fr C

    SvaraRadera
  20. Leipälaatikko on kyllä kuin teille tehty! Olen miettinyt ihan samaa eli eikö poisheitettävää tavaraa voitaisi tehostetummin kerätä jonnekin, josta sitä voisi sitten hakea ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan?? On niin monia asioita, joita ihmiset eivät tässä maassa arvosta - ja voi edes aavistaa, että joku toinen tarjoaisi niille mielellään kodin.

    Itse mietin nykyään jopa ruman muovihenkarin pois heittämistä (ovat kyllä saaneet mennä roskiin), mutta toisaalta tulee mieleen, että siihenkin on laitettu luonnonvaroja materiaalin ja tuotannon osalta...

    SvaraRadera
  21. GRATTIS Kamomilla - du har vunnit två kort vid min utlottning! Mejla mej din adress, så skickar jag!
    lisastorp(at)yahoo.se
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  22. Hejsan ..Skickade just ett litet mail till dig,,Hoppas att det var ok..Kram

    SvaraRadera
  23. Hej du! Som vanligt rysligt fina bilder, rysligt fina fynd och annat du visar upp! Vilken bra "väggkruka" den blev, bärplockaren! Vilken tur du har som hittar så fina grejor som passar till ditt kök, med de blågrå färgerna. Jag älskade det där fönstret också... så härligt gråbrun färg...

    Ibland när jag är ute i våra gamla hagar så hittar jag gamla redskap som någon slängt ut. Jag kan tycka det är så fint... rostigt och trasigt, javisst, men fint! Jag vill behålla det men brukar oftast inte hitta någon idé för hur jag ska ha det eller vad jag ska ha det till. Jag har ett hörn i verkstaden där jag har gamla slängda grejor som jag tycker är för fina för att kasta bort men som jag inte har hittat någon ny uppgift för. Behöver nog ett par kilon av din kreativitet tror jag!

    Hoppas ni har det bra. Här blåser det som bara den. Riktiga höstvindar.

    Kram kram från Kristin

    SvaraRadera
  24. Hej! Hittade till dig tack vare Lisas utlottning där både du och jag vunnit. Ditt fynd är jättefint, vilken vacker blå färg. Förstår att du fastnade för den. Ha en fortsatt skön söndag!/Merja

    SvaraRadera
  25. Tack så mycket för din fina kommentar hos mej! :)

    ojojoj vilka härliga fynd. SÅ fin blåfärg brödlådan hade.
    Snyggt!

    Kram
    /Helena

    SvaraRadera
  26. Wow for en sjarmerende bærplukker du har funnet,og den i den fargen....like it:o)
    Passet perfekt inn i din fine ramme på veggen...takk for tipet.Klem fra Maliva

    SvaraRadera
  27. Du har rätt i att det slängs för mycket...men det är inte alla som har öga för potentialen i en grej!! Du har öga för förvandlingar! Åh, vad fin bärplockaren blev...kontrasterna till nyponet.. HELT ljuvligt!

    Angående likören är måtten följande:
    2 l bär (dryga)
    1 kg socker
    1 l sprit

    Häll allt i ett tätt kärl som du kan svänga på då och då. Förvara mörkt. Efter en månad kan du sila bort bären och hälla upp det på flaska. Kan drickas då men kan med fördel ännu stå nån vecka innan första glasen avnjuts.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  28. Vilken härlig bärplockare :D

    SvaraRadera
  29. Ensivisiitillä... mukava löytää kaunista katseltavaa, ja hyvähän tuo on välillä treenata tuota ruosinkieltäkin ;)
    Mielelläni linkittäisin sinut?

    SvaraRadera
  30. Tycker oxå det borde finnas ett ställe där man kunde lämna in saker man int vill ha längre och kanske i stället bara byta det mot något annat. En byta bort affär!
    Dumt är det ju om vackra saker hamnar på soptippen. Men det är ju inte heller alla som ser att en gammal bärplockere kan bli så fin på en vägg. *skrattar* Jag blev igen helt såld på den ideen! Så idag har jag rotat hos min son i hans gammla bod och vet du, där låg en gammal bärplockare i trä och den har jag nu skurat upp. Snart skall den pryda min yttervägg bredvid dörren. Tack för den fina ide`n!

    SvaraRadera
  31. Tänk vad mycket skräp jag burit hem sista tiden..fina saker..men skräp i andras ögon.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  32. DU är en mästarinna på att fynda du...och du gör det alltid för en billig penning...du har näsa för detta du...skrinet blev verkligen så fint, ha en bra vecka som kommer, kram

    SvaraRadera
  33. Jag tycker också;- fram för mer återbruk!

    Jätteroligt att läsa om dina skatter som andra ratat. Om de sett vad du gjort med dem så hade de kanske inte velat skiljas från dem?!!

    Mariette

    SvaraRadera
  34. Ja tänk vad man har olika smak! Jag gillar din lilla plockare starkt. Den har varit ut på mången skogstur den :)

    Hoppas du får en fin dag!

    Kram,

    Anna Trött

    SvaraRadera
  35. Olen kanssasi tavaran pois heittämisestä aivan samaa mieltä . olisi tosiaan hyvä saada tavara kiertoo, mitä ei itse tarvitse ei heittää pois ja niinkuin sinulla on ideoita käyttää se uudella tavalla.
    Voi, leipälaatikkosi oli niin tutun näköinen.... meillä oli lapsuudenkodissani aivan samanlainen, mutta missä lienee olla tällä hetkellä.

    Mukavaa syksyistä uutta viikkoa!!
    Jaana

    SvaraRadera
  36. hej, allt väl?

    =)Vad du kan! Jag har två röda gamla bärplockare som jag har som dekoration vid planeringsbordet, inte hade jag kommit på och använda dem så som du gör =)

    Vad du är fiffig!

    ha en toppen dag. Kram Pirre

    SvaraRadera
  37. Bärplockarn och brödlådan är detljer som passar precis hos er! Jättefina fynd!!

    SvaraRadera
  38. Kul med nya användningsområden för saker och ting! Brödlådan var jätteläcker - tänk att ha den fylld med gott hembakat bröd!
    Grattis till vinsten hos Lisa! :)

    SvaraRadera
  39. Jag köpte två vykort därifrån och ramade in dom. Tycker själv att det blev bra... Ramarna hade jag från förr så det var inga dyra tavlor! :)

    SvaraRadera
  40. Hur fin som helst den bärplockaren, en underbar färg!
    Och brödlådan också!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  41. Så fin bärplockare!! och så oväntat och snyggt med den på väggen! Brödburken var ju superfin!
    Visst skulle det finnas ställen där man kunde byta lite skrot.. ;)
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  42. Jag håller med dig om att det slängs alldeles för mycket saker, man kan ju lämna till hjälp organisationer o då kan vi handla där o dom får pengar till välgörenhet! Win Win situation.
    Fint blev det! Jag har också en jättegammal bärplock den hänger i hallen.
    Kram Susanne

    SvaraRadera