2 november 2009

Stenkakor

För flera veckor sedan experimenterade jag hejvilt med olika formar för mina betongarbeten. Allt har jag inte hunnit visa än, så nu kommer det mera. Av sandkakeformar för barn blev det ljusstakar avsedda för värmeljus. De här är perfekta då värmeljuset faktiskt hålls lite ovanför underlaget så det inte blir för hett under dem. Jag gjorde massan ganska lös, vilket gav den en sammetslen yta när den brunnit. (alltså torkat och hårdnat.) Det här är otroligt enkelt! Betongen har jag blandat i en glassburk av plast, smort formarna med matolja och bara hällt i. Sen kommer det svåraste- att vänta i två hela dygn. Det är svårt det vill jag lova!! Jag älskar rödlökar! De är så vackra i form och färg.
Det går bra med bara vitlökar också, men själv föredrar jag ju alltid en liten färgkontrast. Struten gjöt jag i en pappstrut men den blev lagom lyckad. Ganska tung faktiskt. Kul att testa i alla fall!

Så till lite annat. I söndags tog vi oss på en skogpromenad för vädret visade sin finaste sida.

När vi går ut med hunden kommer Zaidakatten nästan alltid med. Hon är aldrig särskilt sällskaplig men när vi går nånstans vill hon traska bakom oss, på tryggt avstånd. Hon är ungefär lika kelig som en kamel, men när det gäller familjepromenader så ska hon alltid med! Ser du henne?
Svante han gillar nog våra skogspromenader också. Det är bästa han vet, förutom att busa med matte och husse förstås! Och så har han ju visat sig vara en bra fotomodell! :) Då när han behagar hållas stilla! Såhär:

Tillslut ska jag avsluta med en hälsning från skogen. Korgen full med gratis pysselmaterial, flaskan är ett fynd från skogen (!) och cykelhjulet ska bli nåt helt annat än ett cykelhjul. Men mer om det senare!Ett p.s till alla nya läsare. Du hittar mina gamla inlägg som länkar i högra sidobalken, under rubriken "Här hittar du allt jag skrivit om tidigare".


Ha en skön vecka allihop, och tack för att ni kikar in! Kamomilla

27 kommentarer:

  1. Niistä tuli tosi kauniita!

    Suloinen on mallisi!

    SvaraRadera
  2. Jättevackra blev de här betongstakarna! Skall cykelhjulet månne bli en ljuskrona...??
    ha en bra fortsättning på veckan!

    SvaraRadera
  3. Ahhh... jag blir helt till mig när jag ser dina vackra betongalster!

    Snyggt - snyggt!

    Måste bara ta och fixa en betongdag här snart...

    Känner så igen det där, när man går och kikar och känner i formarna, nyfiken är man allt, så spännade att se hur det blir. :)

    Skön tisdag till dig!! / camilla :)

    SvaraRadera
  4. Vilken skön skogspromenad med både hund och katt! En gång hade jag också en sån katt,som ville följa med på promenad, men hon blev rätt snabbt trött, så hon fick bäras efter en stund..!

    Så jättefina ljusshållare du har gjort! Du ävr verkligen duktig med din betong!
    Ska bli spännande att se vad som händer med cykelhjulet! Ha-ha!!
    Ha en bra dag!
    kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. det är så mysigt att zaida vill följa med på era skogspromenader, hon som ändå är en liten eremit i vanliga fall. fast hon tyckte ju om hasse :)

    SvaraRadera
  6. Vilka härliga grejer du gjort- igen!:)

    SvaraRadera
  7. Fina stenkakor. Jag håller med om rödlökens fina fomr och färg (här är jag igen med mitt "form och färg" ;)).

    Superfin bild på Svante, han är så estetisk.

    Ser fram emot mera pyssel ;)

    SvaraRadera
  8. Du gör så mycket fina saker att man undrar om du hinner göra något annat än pyssla dagarna i ända!
    Roligt att kissen vill följa med på promenad, det är det ju inte många katter som gör! Och Svante han ser ut att stortrivas i skogen.
    Se där vad man kan hitta t o m på skogspromenaden! Det gäller att alltid hålla ögonen öppna! :)

    SvaraRadera
  9. Betongsakerna blev jättefina. Det ska bli spännande att se vad du tänker hitta på med cykelhjulet. Jag vet vad jag skulle göra. Men vi får se om du tänker i andra banor. Kram

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga tips du delar med dig av!
    Får verkligen julkänsla när jag besöker din blogg. Snö!!! Härligt!!

    SvaraRadera
  11. Dina stenkakor e så härliga. Så sött när alla går i rad på promenad. Ååå va Svante poserar fint, han fick nog blodad tand vid reportaget:) Så kul med ditt snöfall i bloggen:)

    SvaraRadera
  12. De är så vackra dina nya sandkake ljus stakar. Helt underbara och riktigt i min stil.
    Katter kan oxå bli sällskapliga och vilja med ut i skogen på promenad:-) Sen vill er katt säkert inte vara sämre en Svante.
    Ha det gott! kram

    SvaraRadera
  13. Jisses så duktig du är och en outtömlig inspirationskälla! grattis till utmärkelsen som månadens blogg, det är du värd...är så glad för din skull. Väntar med spänning på nyaste numret av Koti ja keittiö...det tar ett tag innan den når min brevlåda, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge var det inte så...;-)

    Må så gott!

    SvaraRadera
  14. Vad mysigt när det snöar på Din blogg! Jag älskar vintern:o) Dina små ljusstakar är verkligen söta, för att inte tala om Er hund!
    Hälsningar Malin

    SvaraRadera
  15. Hejsan, så himla mkt fint du gör och Svante och kissen är ju för goa...kan nog tänka mig vad det ska bli av det där cykelhjulet, har själv kommit över 6 st gamla stora trähjul...ha en fin kväll, kram

    SvaraRadera
  16. Ojoj här har hänt mcyket! Grattis till att din blogg blev månadens blogg i Lantliv, det var så otroligt kul att öppna tidningen och se det!
    JAg har inte fått tag i Koti & Keittiö ännu, så jag fick hålla mig från att tjuvkika på bilderna nu...

    SvaraRadera
  17. Så fint, tänk vad betong kan vara användbart. Ser ut som om det är sandkakor. JAg borde prova men vågar jag, tänk det har jag sagt länge nu men jag har ingen stanns att hålla till...än. Kram

    SvaraRadera
  18. Vad mycket fint du har gjort.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  19. jag gissar på spraymål, ris, ljus....för cykelhjulet alltså:) spännande! gick faktiskt ut till sandlådan för att inspektera eventuella gjuteformar en dag men konstaterade att jag inte vill ha varken nalle puh eller traktorer så det blir att införskaffa nya om andan faller på:) störtsköna arrangemang med lök du gjort! god fortsättning på veckan!

    SvaraRadera
  20. Hallå där!
    Vilka fina lyktor du gjort!!
    Syrran o jag gjöt betongfat mm. i helgen men trots pensling av matolja på fat och glasskålar innan så är det lurigt att få isär betongen från faten ;o(
    Har du något bra tips????
    Ha en skön vecka! Kram Malin ♥♥♥

    SvaraRadera
  21. Nu blir jag nyfiken om hjulet, vad ska bli av det?!
    Jag blir alltid så betongsugen när jag tittar in här!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  22. Hej min goding..:)

    Grattis till det underbara reportaget!
    Jag har tittat och njutit och inspirerats, här av dina bilder. Ert hem är verkligen personligt och bara helt fantastiskt vackert! Jag är helt kär i din perfekta balans av ljust och mörkt. Ombonad och underbart...*love it*!!!


    Och så ett Grattis till förstås, till måndens blogg...*Sååå kul*..:)-och du är så värd det!

    Största kramen min till dig, alltid!
    Må bäst...

    SvaraRadera
  23. Vad använder du för sorts betong? Jag har förstått att det finns olika sorter med olika struktur. Den sammetslena skulle jag kunna tänka mig på mindre föremål och kanske en något grövre till större föremål. Ser i alla fall mycket snyggt ut det du tillverkat. Ha en bra vecka! Marie

    SvaraRadera
  24. Måste bara fråga... Hur får man sånt där snöfall till bloggen? Tycker det är fint och skulle gärna ha lite snö jag också!

    SvaraRadera
  25. Så där ser det ut när vi går ut med hunden... Först går vi och sedan 30 meter bakom kommer Flisan tassande...
    Hon måste hålla koll på att allt går rätt till ;-)

    SvaraRadera
  26. Läckert! Och visst är det jättefint med lök! Kul att experimentera när det lyckas!

    Trevlig kväll!
    Mariette

    SvaraRadera