13 december 2009

Blandat smått och gott

Marknaden gick inte så bra som jag väntat, och jag fick släpa hem en hel del igen, vilket ju är trist. Så nu står det betongskålar och annat lite här och där i hemmet. Undrar var jag ska placera allt? Inte en endaste betongängel gick åt, det som sålde bäst var de små små hjärtanen som jag sålde i påsar med 5st/påse. Nu har jag inte hunnit pyssla så mycket, men stolen i farstun har fått ett nytt överdrag inför julen. En gammal löpare (som faktiskt hade samma mönster som kuddarna på dagbädden!) fick ett nytt liv här. Och gamla gamla tomten har fått hedersplats!
Och apropå glasverandan ja, så ska jag berätta att det nuförtiden är mest Svante som hinner njuta av friden där... Han har hittat sin plats och myser till max! :D
Vilken gosig latbulle! :) Se så han vilar hakan på kudden... Han gillar ylle lika mycket som matte!
Snön kom igår! Det är så fint! Och på dagen strömmade ljuset in! Tyvärr städade jag bort allt betongmakeri i bastukammaren som fungerat som verkstad, så jag hann inte fotografera när ljuset var som bäst.


Detta ljus! Underbart! Men men, jag hann inte dammsuga idag, så det var ju bra att mörkret föll så jag slapp se dammtåttorna! :DLjussslingor är så praktiska. De ger stämning och så behöver man inte vara rädd för eldsvåda. Jag är smått "dement" ibland och alltid lite rädd för att glömma släcka stearinljusen..
Tredje advent och luciadag, oj så tiden går! Nu är marknaden över- jag ska focusera på de sista julklapparna och lite bakverk och bara njuta av stämningen. Känner ingen julstress alls!Kamomilla

P.S Till de som kommentrar anonymt och ställer frågor har jag en önskan- skriv en e-mail istället. Det är inte lätt att veta var jag ska svara på era frågor så ni ser svaret. Och när jag lägger in nya inlägg glömmer jag lätt att någon frågat nånting i något tidigare inlägg. tidlosating@gmail.com är adressen man kan vända sig till.

39 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Så synd att inte marknaden gick så bra..dina betongalster är ju så fina! Jag skulle gärna ha köpt av dig.
    Javisst är det härligt att det äntligen kommit snö nu! Ikväll visar termometern på -12 grader. Brrr.:)

    SvaraRadera
  2. Hej du!
    Tråkigt att det inte gick så bra. Men misströsta inte - dina saker är så vackra.

    GLAD LUCIA
    Kram /P

    SvaraRadera
  3. Vad trist att det gick trögt ...du som gör så fina saker...som vanligt bjuds man av vackra bilder, vi fick oxå lite snö igår, är så vackert ute...och så har du en livsnjutare oxå...Otto är verkligen en sådan och har två soffor med kuddar som är favisplatsen, ha en fin kväll, kram...nu ska det drickas glögg...:)

    SvaraRadera
  4. Vad tråkigt med marknaden. Kanske kommer det något annat tillfälle då du kan sälja dom?
    Här snöar det också, men inte så mycket att det lägger sig på marken.
    Härliga bilder på ditt fönster.
    Hoppas du har en bra kväll.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  5. Synd att inte försäljningen gick som du ville, men det blir kanske flera tillfällen! Dina saker är i alla fall jättefina!

    Härliga bilder du visar från ditt hem, man blir såååå inspirerad!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Det var ju trist att du fick släpa hem en del igen...Undra vad det var för folk på den marknaden...
    Så fina bilder, som vanligt hos dig!! Ha en mysig Luciakväll;o)
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder...å lilla voven ser ju ut att må som en prins! :)

    SvaraRadera
  8. Så trist med marknaden, men vi upplevde lite samma sak... Kanske inte folk hamstrar så mycket i år?? Vi har bara fått pyttelite snö, så något ljus har jag knappt sett ännu denna helg :O)

    SvaraRadera
  9. jag är verkligen förvånad över att dina betongfigurer inte gick åt. av kommentarerna av döma borde du komma upp till österbotten och sälja dem :)
    svante är så gullig där i sin glasveranda! varm kram

    SvaraRadera
  10. Så synd att det inte gick så bra på marknaden. Du får öppna webbaffär och sälja dina alster :)
    Här snöar det lite smått och kallt har det blivit, vilket vi ju inte alls är vana med.
    Han är så söt er Svante!
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  11. Harm att du fick ta hem sakerna, men kanske en annan plats en annan gång. Va härliga foton, å Svante han njuter som en prins:) Kanske han tror att du har fixat till verandan bara för honom :)

    SvaraRadera
  12. I förhållande till folkmängden och tidigare erfarenheter var folk sparsamma med sina inköp. Ja, marknadsfolket var inte värst köpsugna skulle jag säga fast jag själv sålde helt bra (beror kanske på produkterna ;-))

    SvaraRadera
  13. Vad tråkigt att det inte gick som du tänkt dig. Här hade det säkert gått bra för de är så fina. Ha en fortsatt skön helg. Kram

    SvaraRadera
  14. Hejsan!

    Men har ni fått snö så härligt!!!

    Men så tråkigt att du fick med dig lite hem tillbaka från marknaden...men det säljer du nästa gång....

    Ha det så bra!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  15. Vad tråkigt att du inte fick sälja så bra. Hade tänkt skicka dit vänner från Åbo för att handla åt mig men det kom nått emellan. Skickar dig ett mail nästa gång vi far till Åbo, skulle gärna vilja ha sådanna änglar. Må så gott. Maria

    SvaraRadera
  16. Ibland är det så att man har stora förväntningar när man skall o sälja, sedan blir man tyvärr lite besviken...Du kan väl alltid ge bort i julklapp dina fina betongsaker, eller??
    Men ha det bra och där borta...här har det snöat och regnat om vartannat...nu är det blött, mycket blött och mörkt...Kram

    SvaraRadera
  17. Visst e det underbart med lite snö och ni kanske det håller i sig en stund, då det ska bli kallare. Uij det blir inte kul med mycket minusgrader... brrrr, det räcker med ett par grader minus för mig ;)
    Hoppas att dina underbara alster hittar sin plats!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  18. Så synd att inte försäljningen var den bästa! Jag hörde samma kommentarer från försäljare på julmarknaden i vår stad denna helg. Folk tittade, beundrade men köpte tyvärr inte så mycket... Kanske dina alster kommer väl till pass som gå-bort-gåvor, födelsedagspresenter osv... Eller om du fick blodad tand av att vara försäljare i alla fall, så kanske ni har rum att förvara dina fina saker till nästa gång.
    Sedan Kamomilla vill jag tacka dig för din söta kommentar! Jag har ju från början sett dig som min mentor då du var den första finlandssvenska bloggaren jag stötte på (som hade en underbar blogg, ja har förstås fortfarande :O))Det är därför jätteroligt att du vill titta in hos mig!
    Ha en skön och mysig vecka! Roligt att du inte är stressad - det är inte jag heller!
    KRAM

    SvaraRadera
  19. Trist med marknaden! Tycker annars att häftiga betongkreationer borde gå hem!!

    Nåja, det kan ha varit vädret ;)

    Jag önskar en fin kväll.

    Krma,

    Anna

    SvaraRadera
  20. Åh nej, trist när du åkt så långt också... Mina "alster" gick inte heller åt så bra i år, men då har man ju lite extra gå-bort-presenter på lager ;) Det gäller att ha på dom positiva glasögonen, hihi!

    Nu blir det vinter minsann! -12 hos oss just nu!

    Önskar dig en lugn och skön ny vecka!
    (Det lär inte jag ha, som jobbar i varuhus, puh!)

    Kram kram!

    SvaraRadera
  21. Halloj där !!
    Så där kan det vara ibland på marknader, det går mindre bra, jag har varit med om det själv..men misströsta inte för det !! Man lär sig alltid något av det i alla fall..
    Lilla söta Svante, han ligger precis som min lilla Nisse, med en kudde under hakan..sååå söt han är den lilla livsnjutaren !!
    Ha nu en fin dag vännen
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  22. Harmi jollei mennyt hyvin! Pöytäsi oli kyllä houkutteleva, ja oli kiva vaihtaa pari sanaa. Toivotaan parempaa onnea seuraavalla kerralla!

    SvaraRadera
  23. Var på sista julförsäljningen igår.
    Men visst märker man av låg konjukturen även här. Folk har inte samma köp entusiasm som förr.
    Fast själv var jag nog helt nöjd med min försäljning. Endel saker gick givetvis bättre åt en andra och visst hade jag massor kvar när jag kom hem. Men det kan oxå bero på att lagret är stort och mina varor håller ju att lagra till nästa tillfälle. Du har redan fixat så mysigt hemma. Här känns det som om jag inte får någon julstämmning, när jag har sån oreda med allt pyssel ännu. Men man får väl ta lite åt gången.
    Ha det gott i juletid! kramisar

    SvaraRadera
  24. Visst är det jobbigt när man laddat så inför marknader som man skall stå på. Har själv erfarenhet av sådant. Man förstår inte varför ingen köper... får ta med sig det mesta hem igen.
    Vänner som jag har o som står mycket på marknader, säger att det är svårt att sälja så. Folk tittar mest, för dem vet inte egentligen vad dem är ute efter. Kanske bäst att öppna liten butik hemma?
    Härlig bild du lagt i som "header"! Ser verkligen inbjudande ut, o jag förstår varför Svante njuter på verandan.
    Ha det gott så länge/
    Ulrika

    SvaraRadera
  25. Hej!
    Blev du kvar med tavlorna du sådlde? Med rosor o hjärtan? Om du har dem kvar skulle ja gärna köpa dem om jag får dem för 6e st. Såg på dem på marknaden :) O här på bildenra :)

    Lilla MY

    SvaraRadera
  26. Nää, va trist! Fel kundkrets som kom då får man förmoda, men bättre lycka nästa gång! Det är bara att hoppa upp på hästen igen, tro på dig själv, du är ju jätteduktig! kram på dig fina du!/tess

    SvaraRadera
  27. Hej! Förstår att det måste kännas lite trist att behöva bära hem igen...men de marknadsbesökarna har nog inte riktigt förstått hur fina grejer du gör =)Men skam den som ger sig - bättre lycka nästa gång!
    Så fina stämningsbilder du visar.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  28. Svar: Ja, vi bor ju vid en vik som är väldigt långgrund så det är redan bottenfruset där dom brukar skrinna. Barnen är så gott som uppväxta vid stranden så de vet var de kan röra sig och är väldigt försiktiga.

    SvaraRadera
  29. Hej vännen!
    Skit också, jag tänkte ju att det var ett pepparkakshus jag sett som var så himla sött.......DITT!!!
    Det snurrar och spinner i skallen just nu så jag blir tokig. Jag skulle ju haft med ditt! :o(
    Att du inte sålde så mycket på marknaden förvånar mig inte. Ha ha, missförstå mig inte nu, men de har aldrig varit särskilt lukrativa tycker jag. Jag säljer tio gånger bättre i butiken. Ett mysterium! Kanske att marknadsbesökarna bara är tittsugna och inget mer.
    Nu har du ju massor av vackra saker du kan ge bort vid olika tillfällen. De kommer att uppskattas....jag lovar! :o)
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  30. .....bilden på Svante är bedårande, du är en duktig fotograf!
    :o)

    SvaraRadera
  31. Vad härligt med finlir kvar på klapparna. Även jag har gjort det mesta i klappväg, lite kompleteringar bara. Här snöar det förfullt nu, snö till jul man kan ju hoppas. Kram

    SvaraRadera
  32. Kamomilla.......precis!
    Alltså att folk har fräckheten att säga att de kan själva!
    Om du visste hur fräcka folk är ibland. De säger öppet att de ska hem och göra likadant....."tack för idéerna".Trots att jag har en liten skylt fram på disken som säger bl.a "kopiering ej tillåten"
    Mina idéer är ju mitt leverbröd!
    Åhhh...ibland känner jag mig helt uppgiven över människors elakheter.
    Vart tog "var mot andra som du vill att de ska vara mot dig" vägen?
    Tack för att jag fick muttra lite med dig min vän......;o)
    Kraaaaaam

    SvaraRadera
  33. Nu har jag tittat på dina underbara betongalster längre ner och så fina bilder som vanligt! Så trist att du inte fick sälja mycket! Allt var ju fint! Kram :)

    SvaraRadera
  34. Tråkigt att marknaden gick sämre bra, bättre lycka nästa gång eller hur!

    Ha en fin dag!
    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  35. Hejsan

    Jag var på marknaden med resten av Väståboland. Köpte lite dittan och dattan men såg inte dig någonstans. Där var nog så mycket människor att på de trängsta ställena var man tvungen att konstatera att man inte steg på någon. Köpte nog mina saker där var det fanns mera utrymme, tyvärr.

    Bättre lycka nästa gång
    Kram Moster

    SvaraRadera
  36. Heissan ystäväni!
    Ikävää ettei mennyt kaupaksi niinkuin toivoit. Väkeä todellakin oli lauantaina liikkeellä ja meilläkin oli suorastaan tungosta kaupalla,onneksi oli kaksi hommissa...
    Sulla on kyllä niin kaunis joulukoti ja Svantekin näkyy nautiskelevan siitä :)
    Ikävää, etten ollut maanantaina paikalla kun kävit,unohdin laittaa sulle siitä tekstaria :(
    kai me vielä tavataan ennen joulua....?????
    haliterkuin Annabella

    SvaraRadera
  37. TACK för svaret om Er vackra kamin. Någon gång ska en sådan få flytta hit... Så länge eldar vi i kökets vedspis, spelar smörmusik, tänder ljus o gör som du- blundar för dammtåttorna. Gillar dina "coola" betongänglar! Och SNART är det lov. Så mysfint ni har! God Jul om vi inte "hörs" innan dess! Värmländska "Mitt Egnahem"

    SvaraRadera
  38. Hej.
    Det är synd att du finns så långt bort och att betong är så tung, jag älskar dina änglar och hjärtan. Synd att marknaden inte gick så bra, min butik kräver inga kölappar heller ska du veta. Men det är "värdsliga saker" skulle Karlsson på taket säga.
    Kram Yvonne

    SvaraRadera
  39. Gud så fina bilder. Du ska se försäljningen går igång snart, allt är ju så vackert du tillverkar.
    Julkram till dig/Camilla

    SvaraRadera