25 november 2011

Kiss Kiss

För att nu spinna vidare på det här med sötsaker...   Kiss Kiss karamellerna kör mig rakt till barndomen, då jag minns att farmor brukade hänga sådana i julgranen. De är extremt jobbiga att äta, (de ryms inte in i munnen och man ser inte klok ut när man äter dem) och kanske är de inte så superdupergoda heller, men ack så mitt hjärta tar ett litet extra skutt ändå!


Pystytellään hetki vielä karkkimaassa...KissKiss-karamellit vievät minut aina takaisin lapsuuteen, sillä muistan että isoäiti ripusti niitä joulukuuseen. Niitä on vaikea syödä (ovat niin pitkiä), eivätkä niin hyvänmakuisikaan ole, mutta kyllä ne lämmittävät mieltä ihanasti!

15 kommentarer:

  1. O, jaaa! Såå nostalgiska karameller!

    Kisskiss på dig!

    Och ha en skön första advent!!
    Kraam!
    -Pia-

    SvaraRadera
  2. Oj, finns de fortfarande? Minns dem från när jag var liten. Inte själva karamellerna egentligen för jag tror inte jag tyckte de var så goda men för papprets skull! Tyckte det var så sött minns jag.
    Önskar dig en fin adventshelg!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Lämminhenkistä Adventinaikaa, Camilla! Suussani tuntuu selkeästi KissKiss-karkkien maku hamasta lapsuudesta; hyvä, hiukan suklainen häivähdys sisuksen mössössä! Silloin Fazerin sekalaiset maistuivat vielä jokainen omanlaiseltaan, - tänään kaikissa sama tylsä sokerinmaku!!

    Nyt on hetki sininen ja aamukaffin kyljessä Fazerin sininen, se paras! Nam!

    - Simmu -

    SvaraRadera
  4. Du tar så jättefina bilder! Man får riktigt julkänsla... Du har faktiskt fin blogg! Ha det bra :)

    SvaraRadera
  5. Blir också nostalgisk, men jag gillade de med isbjörnar mer :O)
    Ha en skön lillajul! Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Hej på dig

    Det var länge sen jag åt såna karameller. Det var en favorit för mig när jag var liten och vi åkte till mormor i finland.

    Undebara bilder som alltid, och pepparkakshuset!!! WOW =)
    ha en skön 1a advent. Kram Pirre

    SvaraRadera
  7. Kaikki pikkutytöt tykkää Kis kis -karamelleistä... Eikös meidän lapsuudessa ollu sellanen mainos?

    Mut kyllä näistä tulee lapsuus mieleen: Isä osti yleensä aina Fatzerin sekoituspussin, kun lähdettiin maakuntaan karsimaan kanoja tai viemään kanoja maatiloille. Oltiin kaksin matkassa ja herkuteltiin. Minä olisin popsinut karkit alta aika yksikön, mutta isä aina rajoitti syömistä, että eväät kestäis koko matkan.

    Olin isän tyttö...

    SvaraRadera
  8. Kisskiss maistuu kyllä vieläkin ;)
    Ihania minusta...

    Hienoja myös kuusessa, pitääpä kokeilla. Kuinkahan kauan ne siellä roikkuvat, meillä niistä tykkää muutkin kuin minä :D

    Ihania kuvia!

    SvaraRadera
  9. Har alltid gillat karamellpappren, men inte karamellerna, blir alldeles nostalgisk när jag ser dom! Ha ett härligt veckoslut!

    SvaraRadera
  10. Oh dessa karameller!! Det är nog 15 år sedan jag åt en sådan sist. Jag minns det fanns med isbjörnar också. - Ha en god lilla jul till dig! önskar Jill

    SvaraRadera
  11. En karamell som jag inte känner igen, däremot frossar jag i tomteskum varje, bara att erkänna blir en påse dagligen, ha en fin adventshelg, kram

    SvaraRadera
  12. Oi, KissKissit ovat herkkua! Mums!

    SvaraRadera
  13. Dom är mina absoluta favoriter bland Fazerin parhaat..tycker dom är jättegoda.

    SvaraRadera
  14. Mina absoluta favoriter! Nuförtiden är det skönt att man kan köpa dem i påse... Bilden är underbar!

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  15. Oh vad glad jag blev när jag fick se mina barndomskarameller! Trodde inte att de fanns mera. Fick alltid sådana av min mormor. Tyckte jättemycket om dem, vad jag minns var de lite sega. Var kan jag köpa dessa tror Du? Har kvar en plåtburk sedan jag var barn. Vi pratade om dessa karameller i förra veckan på mitt arbete, men ingen kom ihåg dem utom jag. Tack för att Du visade dem igen.
    Kram Tummelisa

    SvaraRadera