3 januari 2008

Sanningen om vardagen

Nu är alla festligheter slut så man får lov att återgå till vardagen. Tänkte att jag skulle visa lite bilder från vår övrevåning, dit mitt pysselbord ska landa nån gång i framtiden. Vi har fått tag på ett gammalt renoveringsobjekt, ett stort klaffbord. Det ska placeras i köket när det är reparerat och målat och lite "shabbat". Det nuvande klaffbordet ska bli mitt arbetsbord i övrevåningen. Platsen är redan utpekad. Här:
Övrevåningen är inte alls färdigt inredd ännu, av den enkla anledningen att vi inte har hunnit, och att vi ville leva in det lite först, för att se vad vi behöver. Här uppe huserar alla tre barnen och speciellt pojkarna har meddelat att de inte bryr sig om romantik i inredningen. Men lite gammalt har jag i alla fall velat smyga in. Skrivbordet räddade vi från en gammal tvättsuga. Det var illa medfaret, men fick efter lite omplåstring och färgbyte ett nytt liv hos oss. Här har barnen sin datorhörna.

Räcket är ett hopplock av den gamla ursprungliga stolpen och ett soptippshotat räcke som vi målade vitt. (Det gamla räcket hade inte levt upp till dagens säkerhetskrav.) Mina grabbar och jag gillar att fotografera. Väggpanelen i övrevåningen tog slut just före det var klart och därför beslöt vi oss för att göra en fotovägg just där. Det man inte kan dölja kan man ju lika gärna framhäva, inte sant?

Jag skulle så gärna visa bilder från sönernas rum men det kan göra ont i mina läsares inredningssjälar för det är inte estetiskt vackert precis. Man ser ju knappt golvytan. Tonårspojkar och ordningssinne- ni vet... Det ligger oftast mera saker på golvet än i skåpen. Så jag valde ut bara detaljer ur deras rum, för att ni inte ska behöva lida ;)

Ja, det är nog två skilda världar uppe och nere i vårt hus. Men detta är det ju verkliga livet. Jag är ju faktiskt oftast det enda fruntimret i den här skaran så jag får vara glad åt att jag fått fria händer i nedrevåningen i alla fall!

23 kommentarer:

 1. Så himla snyggt!!! Önskar jag hade såna väggar på min övervåning!! Mari.

  SvaraRadera
 2. Hittade din blogg alldeles nu!
  Fint hus ni har.Jag är imponerad att ni bara hållit på i 4,5 år! Vi har hållit på i 10! Renoverat, byggt till, fött 3 barn, byggt till lite mer...Vi blir nog aldrig klara!

  Liisa

  SvaraRadera
 3. Så jättemysigt det ser ut! Tycker det känns varmt o ombonat. Räcket är jättefint! Och skrivbordet ser ju alldeles nytt ut!

  Känner igen det där med översvämmade golv:) Så ser det ut med småbarn också, men du menar alltså att det inte blir bättre när dom blir tonåringar heller...*suck*;)

  SvaraRadera
 4. Du har det så himla fint.. trappräcket e verkligen super..
  Och dom där råa väggarna.. Kanon!!
  Kram Linda!!

  SvaraRadera
 5. Er övervåning är jättefin! Jag gillar väggpanel med fotovägg! Snyggt! OM jag tröttnar på spegeln kan du få den... ;) men räkna inte med det... :)

  SvaraRadera
 6. Vilken jättefin övervåning ni har!!Önskar att också vår var renoverad...

  SvaraRadera
 7. förutom att allt är snyggt, ser det så välgjort ut!
  o fotoväggen är ju pricken över i:et!

  SvaraRadera
 8. Alegni--> tack vännen, men man ska inte se allt på nära håll.. Det är ju trots allt ett gammalt hus, så raka vinklar finns inte och huset lever enligt fukten i luften så det kan glipa här och där vid listerna. Men vi är inga perfektionister. :)Räcket är inte färdigmålat och jag har droppat på färg golvet... Bra att bilder kan ljuga lite *skrattar*

  SvaraRadera
 9. Kävin taas kurkkaamassa sivuiilasi mitä uutta ja olihan siellä....
  Joo, sellaista se elämä on murrosikäisten kanssa. Meillä tytär on kiinnostunut sisustamisesta ja huoneestaan, mutta poika .... kiinnostaa kyllä...mutta eri asia miten huone on kunnossa.
  No, tällaista tämä on.....
  hänenhän huone on, koetan muistaa sen ja suljen oven.
  Ihanaa viikonlopppua sinulle!!

  t.Jaana

  SvaraRadera
 10. Ni har det ju bara så underbart fint

  =)

  SvaraRadera
 11. vad fint ni har det. Man måste ju leva. Snyggt med all panel. Fotoväggen var ju en kanonlösning.Så visst kan man inte alltid ha det som man själv vill ha det. Man är fler i en familj. Det är så här med. Barnens rum och tv rummet är inte riktigt samma stil som det andra i huset. jag får säga som du. Vad bra att jag har fått greja ¨på en våning i alla fall. När pojkarna blir lite större ska det fixas där med.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Ja det blir ju lite rörigt där barnen farit fram...men du har mysigt iallafall och jättefina vita väggar däruppe...å finfint därnere på undervåningen...kram

  SvaraRadera
 13. Wow, så fint du har överaltt!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 14. Hej! Vad kul att se lite från din övervåning. EFtersom vi också bor i ett hus med snedtak på ovanvåningen så är det alltid intressant tycker jag, att se hur andra har löst möbleringen! Så jag vill gärna se mer... Fint räcke. Det är kul när man kan göra något nytt av något gammalt, och det är ju nästan helgerån att slänga ett räcke på tippen sådär!!!!

  Hihi, kan tänka mig att pojkar blir väldigt bestämda ju äldre de blir med vad de inte vill ha i inredningsstil... min 4-åring har redan bestämda idéer, men en del måste man avråda från (som att måla hela barnrummet rött, inkl tak och golv!). Men, instämmer, man får vara glad att man har så mycket att säga till om som man har...!

  KRAM!

  Kristin

  SvaraRadera
 15. Oj vad mycket fint man hittade här hos dig. Det är roligt att hitta fram till nya bloggar och bli så inspirerad. Jag kommer garanterat att kika in igen! Älskar dina väggar!

  /Evelina

  SvaraRadera
 16. Vilket tjusigt hus och en väldigt mysig blogg...Hit lär jag komma ofta.

  SvaraRadera
 17. Vilken härlig och vacker "grund" ni har på er övervåning! Där kan ni ju göra vad ni vill och det blir säkert vackert vad ni än väljer...

  /Djupt avundsjuk : )

  SvaraRadera
 18. Jag blev så glad av din kommentar om mitt skåp! Tack!

  SvaraRadera
 19. Ååå, ditt pysselrum kommer att bli alldelles underbart med ett ordentligt bord!

  SvaraRadera
 20. Tack så jättemycet för din kommentar och ditt besök. Sådana kommentarer värmer verkligen en grå och mörk lördag som denna.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 21. åh vad glad att jag hittade din fina blogg här i cyber space! =)

  på återseende!

  SvaraRadera
 22. Dina väggar är så otroligt fina, jag tror att ALLT passar till dem! Till och med tonårsprylar ;-)

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 23. JAg tycker det ser så himla fint ut på eran övervåning....
  Och väggarna jag säger det bara vill HA!

  HAr ju själv en övervåning som jag inte riktigt får till...

  Må så gott! Miamaria

  SvaraRadera