19 maj 2008

Om skrot och fynd och alldeles för lite tid...

Dygnets timmar är alldeles för få igen och jag hoppar som en humla från blomma till blomma i rena ivern att göra allt på en gång! Men kolla vad jag hittade i stora stan- en likadan lampkupa som jag hade till den ena sänglampan!! Gissa om jag är lycklig! (håll i dataskärmen för här hoppar jag av glädje) ;)

Jag åkte egentligen dit för att hämta stolar som jag visste att samlargubben säljer billigt. Vi behöver nämligen stolar till vårt blivande lusthus, och det gäller att passa på när man hittar superbilliga. De är av två olika sorter, men det gör absolut ingenting för de ska alla målas till samma matta svarta färg. Så är det tänkt i alla fall, för lusthuset ska gå gotländsk stil med vita väggar, mörkbruna takbalkar och mycket smidesgrejs i svart. Tanken är att klä sitsarna med fuskpäls som ser ut som gotlandsfår. Bara jag får tag på sånt. Det verkar inte vara så enkelt...


Sommarblommor har jag köpt och klämt ner i mina skrotkastruller som var ett containerfynd. Jag hoppas verkligen det inte blir frostnätter nu, men då får jag väl ta in dem då.

Apropå containerfynd så tyckte jag så synd om den här skrotbrickan att den fick följa med mig hem. Jag är nog en äkta skrotsamlare jag...

Rostig och eländig men det ömmade till i mitt hjärta. Den lilla borsten och skyffeln är ett fynd från källaren i ett trähus vi tidigare bott i.

På loppisen i stan gjorde jag en del fynd, varav jag visar bara ett (för jag måste ju spara så jag har något att skriva om senare också) Gardiner hittade jag, för endast 1.50euro st! De ska få hedersplats i vardagsrummet, om de passar där.

Och några skedar fick åka hem med mig också. Det blir spännande nya smycken i slutet av veckan, troligen på torsdag
Och sist men inte minst så blev jag inspirerad av programmet Strömsös senaste avsnitt
så köpte jag kinesiskt bläck för nu ska den konstnärliga inspirationen flöda! Fast jag ska nog inte teckna äpplen utan jag tippar att det blir svartvita skärgårdsmotiv. Fast man vet aldrig... Strömsösidan kan du kolla här:http://www.svenska.yle.fi/matochfritid/specialartikel.php?id=2254 (klicka på texten)

Nu är kvällen redan sen och det är dag för mig att sova så jag orkar flänga runt med tusen järn i elden imorgon igen. I slutet av veckan ska jag få en massa spännande möbler av prysamlarväninnan. Det ska bli så spännande! Jag lovar att det kommer bilder sen!

Kamomilla

27 kommentarer:

  1. Åh vilka fina saker!
    Ha det så bra. Kram /Kristinas Hus

    SvaraRadera
  2. Fina grejer igen!
    Och här konstaterade vi igår att vi för första gången på... ja jag vet inte hur länge, glömde bort Strömsö i söndags..

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Nämen filken fyndar-dag!
    Vad roligt att du hittade en likadan lampkupa!! Förstår att du blev glad :)
    Och stolarna kommer nog att bli jättefina i svart och fårskinn! Jag ska hålla ögonen öppna och hojta till om jag hittar något :)
    Åh jag fick såna minnen när jag såg den där brickan som du räddade! Min mormor hade en sån i sommarstugan och jag tyckte att den var så fin och valde alltid den när vi skulle bära ut fikat :)
    Hoppas att du får en riktigt bra dag och hinner med en massa :)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Hwj!

    Härliga ting! Vad läckert att du planterat i grytor....

    Och jag kollade in sidan...ska bli kul att se vad du hittar på....skulle vara roligt att testa...

    Och brickan är ju bara så söt!
    Även lampkupan ibland har man bara så där tur!

    HA´en bra dag!
    MiaMAria

    SvaraRadera
  5. Oj, oj så många härliga projekt du har!! Lusthuset låter härligt, ett sånt har jag också drömt om!
    Känner så väl igen det där med tidsbrist, jag har också så mycket jag skulle vilja göra, och min man jobbar så mycket och har inte mycket extra tid heller, och barnen ska ha sitt..Tror att jag ska ha mera tid sen när barnen vuxit upp, men vem vet?
    Ja, nog borde man väl ändå försöka lära sig att leva i nuet..
    Härliga skrotfynd, såna samlar jag på mig också!

    SvaraRadera
  6. Stolarna kommer att bli sååå fina! Jag väntar med spänning på bilder från lusthuset sen, det låter så spännande!

    SvaraRadera
  7. Ja kan se dej humla runt där mellan alla dina projekt...:O) Låter spännande med lusthuset. Stolarna blir säkert jättefina där, och det gör bara dem ännu charmigare att de är omaka!

    SvaraRadera
  8. Ihania löytöjä olet jälleen tehnyt!!!
    Hyvää viikon jatkoa!!!
    Jaana

    SvaraRadera
  9. Jättefina fynd! Så roligt att du hittade en likadan lampa oxå :-) Ska bli spännande att se hur stolarna blir, hoppas du hittar fårskinnet!

    Må gott!

    Kram Anne

    SvaraRadera
  10. Vilken tur med lampkupan! Och skedarna och bläckflaskan har jag sett live! ;) Trevligt med kaffeträff igår!
    H Maj

    SvaraRadera
  11. Jag beundrar dig ut i fingerspetsarna!!!! Du ser det ingen annan ser i ett föremål! Jag tror att jag håller också på att få sådana ögon! Det är tur att du finns så att sakerna hittar hem!
    Kram och må gott!

    //Cissi

    SvaraRadera
  12. Hm... jag hittade hit när jag sökte på "köttkvarn" ... hi hi... Jag har precis hittat en sådan i min matkällare och vet inte riktigt om det är något att spara.

    Vilken trevlig sida du har och med mycket intressant läsning och härliga bilder.

    Kram Kram

    SvaraRadera
  13. Hienoja löytöjä!!! Jäin pohdiskelemaan ovatkohan verhot ihan samanlaiset kuin minullakin.. pieni kun tämä maailma kerran on.

    Ha det så gott!

    SvaraRadera
  14. Spännande att höra att ni ska bygga lusthus, det har vi också tänkt nämligen. Kan du inte berätta lite mer om hur ni tänker er det, för jag känner att jag nog behöver inspiration...:)

    SvaraRadera
  15. Ingenting er så morsomt som å finne noen fine saker. Jeg leter konstant!

    SvaraRadera
  16. Sååååå fina saker du hittat, mysigt med lusthus i gotlänsk stil det blir nog superfint. Vi får väl se när det är färdigt?
    Ha det gott!
    Lotta:)

    SvaraRadera
  17. Grattis till lmapkupn! Så kul att du hittade en likadan som den du hade!
    Du är så påhittig du, och håller igång hela tiden! Väldigt imponerad av din effektivitet och kreativitet! :-)

    SvaraRadera
  18. Kul att du hittade en likadan lampskärm. Stolarna och de andra fynden var jättefina! Låter kanon med ett uthus i gotländsk stil, ska bli spännande att se! Kram /Anna

    SvaraRadera
  19. Otroligt vackert gammal nött rosenbrvika och såna fina bilder från ditt hem, det är ju helt ljuvligt, med dubbeldörrar och allt, suck.. Mari.

    SvaraRadera
  20. Du låter lika stressad som jag....dygnet har som sagt alldeles för få timmar!

    Men vilka fina fynd du gjort! Men det gör ju du alltid....Vad roligt att du fick tag på en likadan skärm! och brickan förstår jag att det ömmar i ditt hjärta*tihi* den är ju jättesöt!

    Ha det nu så gott!
    Kramis, Ulrika

    SvaraRadera
  21. helt otroligt fina fynd du gjort igen! o vilken tur att du hittade lampskärmen! gardinerna är ljuvliga, hoppas de passar!
    jag missade strömsö, måste passa på o se den på arenan istället. *skriver upp i minnet*

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Bättre lycka nästa gång!

    HA´en bra onsdag Kamomilla!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  23. Det sägs att det kan vara lite svårt att komma in i gemenskapen i dessa trakterna. Har ni aldrig känt det? Hade ni någon anknytning till platsen ni flyttade huset till innan ni startade projektet?
    /Päivi

    SvaraRadera
  24. Ditt lusthusprojekt låter spännande. Javisst är Strömsö såå inspirerande. Man får alltid någon bra idé och om inte annat så är det i alla fall otroligt avkopplande att titta på programmet.

    SvaraRadera
  25. underbara saker du visar! Du har verkligen "näsa" för de rätta prylarna!!
    Tackar för titten och uppmuntran hos mej!

    Kram

    Lisa

    SvaraRadera
  26. Vackra stolar....med eller utan päls!!....Borde verkligen kolla strömsö, ett hemtrevligt program!!

    SvaraRadera
  27. Åh tack så jättemycket! Nämen, usch va tråkigt att det är så dyrt. Men finns det inga loppisar som har billiga priser då?!
    Ha en bra dag! Kramar

    SvaraRadera