9 juni 2008

Festrapport och avslöjande

Jah, nu är det kombinerade dubbelfödelsedags- och inflyttningskalaset avklarat och jag hoppas och tror att gästerna trivdes. Vi var ju ganska många och som värdinna försöker man hinna umgås med alla och se till att alla har det bra. Vädrets makter var i alla fall på vår sida så vi kunde slå upp båda dubbeldörrarna till altanen (ena i köket och andra i glasverandan) Min man hade tillverkat ett fem meter långt festbord som vi dekorerade med de enda blommor som fanns att hitta i närheten. Vi hade nog alla stolar vi bara kunde hitta, i bruk den dagen. Ett udda mischmäsch men det gick bra ändå. Det blir nog en IKEAtripp i sommar för att köpa ordentliga utestolar.

Bordet ska inte ha dukar på till vardags utan det ska få vara som det är och hoppeligen få ännu mer patina än det har nu. Ganska häftigt att ha ett sånt långt utebord, och det är ju så enkelt sen när det kommer gäster, att duka upp för en större måltid. Och de där stora bultarna gillar jag!


Grånat trä har en sån charm tycker jag. En grovhet som går så lätt att kombinera med både grova material såväl som med mjuka romantiska föremål.

Vi fick en massa underbara gåvor och jag ska visa ett litet plock. Den häftigaste och mest orginella var en gåva av min syster och hennes familj. De vet att vi gillar återanvändning och att iden att använda saker till något helt annat än de är menade till. De hade hittat en eldkorg som är gjord av en stump fjärrvärmerör! Häftig design och arbetet är utfört på en ekoverkstad som sysselsätter utslagna i samhället.Jag kan nog tänka mig att det ser fint ut att elda i den en mörk mörk höstkväll eller mitt i vintern när snön lyser vit och flammorna stiger upp ur korgen. Man kan också ha en stor marschall i den om man vill.


Vi fick en massa annat fint, här kommer lite bilder:

Ljusstakarna är speciellt valda för att passa in i lusthuset sade väninnorna som valt ut dem. Och de kommer att passa perfekt där! Lite annat husgeråd blev det också. Martinis köksknivar, helt fantastiskt bra och härliga för gubben min som älskar att laga mat.
Eftersom festdagen också var min mans riktiga födelsedag så fick han också helt egna gåvor. En köksvåg av mig och en fin gammal mortel av mina föräldrar. Han har länge önskat sig en mortel, men inte ens i sin vildaste fantasi kunde han ana att de skulle ge honom just den gamla fina de hade!Visst skulle det vara kul med en fin antik våg i köket också, men det har jag inte hittat. Och det är ju inte sagt att en sån skulle visa så exakt heller. Men en vacker dag kanske jag hittar en att ha bara som prydnad.


Vi blev ganska överraskade när min farbror och hans fru dök upp med släpvagn till kalaset. Den visade sig innehålla två bärbuskar! Tänk en så fin ide´! Och de är dessutom som små träd, de är buskar med stam, så de ser ganska speciella ut. Nu har de fått en egen plats framför kökstrappan.

Tjejen bakom bloggen "min skattkammare" begärde att jag skulle lägga in en bild på mig själv och jag tvekade länge... Jag bad sonen att fotografera på festen men han lyckades inte få en enda bra bild på mig under hela kalaset. Det blev till att skära ut en del av ett foto och då fick ju kvaliteten lida lite men men... Passa på att kolla nu då, för jag misstänker att det inte händer så ofta. Här kommer en bild på Kamomilla...

Jag avslutar här med en bild på två handgjorda kort. Jag tycker det är så fint med såna, för det ligger ju både tanke, tid och omsorg bakom dem. Att någon tagit sig tid att göra ett sånt just till dig... Härligt!

Ha en skön vecka alla ni som tittar in. Visst är det härligt med sommarsol, men nog skulle det få komma en droppe regn nu! Allt torkar ju bort annars...

Kamomilla

27 kommentarer:

  1. Oj, här visar du mycket fint!
    Och visst är det roligt att få se värdinnan också!

    SvaraRadera
  2. Så mycket fina saker ni fick och vilken tur att vädret var fint så att ni kunde sitta ute. Det ger ju en härligt känsla.

    ha det bra
    kram karina

    SvaraRadera
  3. Hejsan Kamomilla! Vad kul att få se ett ansikte bakom bloggen! Och vilken underbar fest ni verkar ha haft!!! Min man snickrade två par bord till valborgsfirandet, 3 m vardera, så ställer man ihop dem får man också plats för massor av gäster. Det är härligt när man kan sitta ute. Vilka fina presenter ni fick, roligt att så många tänkt på vad ni gillar och anpassat presenten därefter.

    Hoppas nu att ni får en skön vecka!

    stor kram
    Kristin

    SvaraRadera
  4. Nej men.....titta !! Vilken sommarpingla med blomma i håret och allt, det är alltid roligt att få ett ansikte bakom bloggen och du behöver verkligen inte gömma dig, så det så!! Så solbränd och fin!
    Vilket vackert sommarbord, och tänk vad härligt det är när vädret är så där perfekt.
    Många fina gåvor att glädjas åt också!
    Ha det så gott, vännen!
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  5. Oj så fint ni hade gjort! Och jättefina presenter ni fick!
    Så roligt att få en liten skymt av dig också.

    SvaraRadera
  6. Oj vad härligt det ser ut med fest där kring långbordet! Och udda stolar tycker jag bara är fint.. =) Vilka fina saker ni fått! Kul att få se dig Kamomilla! Jag har ju också visat upp mig, fast i tant-outfit från en PRO-fest i våras! =) Visst är det speciellt med handgjorda kort, jag har fått upp ögonen för det, det är jättekul! Ha en bra start på veckan! Kram /Anna

    SvaraRadera
  7. Vilken tur med vädret så ni kunde sitta ute runt det maffiga bordet! Och helt perfekt med udda stolar, det bidrar bara till charmen... Och fina presenter, och värdinnan söt som en nyutsprungen ros (eller vad brukar man säga...:O)

    SvaraRadera
  8. Vilken fest ni verkar ha haft! Så fina gåvor! Roligt att få se hur du ser ut!

    SvaraRadera
  9. Hej!!
    va kul att få se en bild på dig...alltid kul med ansiktet bakom bloggen..
    Så vackert ni hade dukat..underbara presenter ni fick..

    så festligt med baärbuskar på stam..

    ha det så gott..
    kram anna

    SvaraRadera
  10. Voi kuinka ihanaa, juhlat sulostuttavat olemassaoloa! Hyvää seuraa, hyvää ruokaa, iloinen juhlamieli, leppoisa tunnelma, kaunis kattaus... kaikki nämä elementit välittyvät myös kuvistasi.

    Mukavaa viikkoa! (Ei enää kauaa lomaan...)

    SvaraRadera
  11. Vilket lyckat kalas ni verkar ha haft och så underbart att kunna duka ute vid ert fina långbord.
    Härliga presenter har ni fått!

    Jätteroligt att se kvinnan bakom bloggen också.

    SvaraRadera
  12. Vilket mysigt kalas Ni hade! Kul att duka upp med det man har. Det blir mysigare då!

    Fin du va på kortet!

    Må gott!

    //Cissi

    SvaraRadera
  13. Kalasstämning till 100 %....ljuvligt!! Vill också på sånt kalas *blink*

    Underbara presenter fick ni också!!

    Va roligt att se dej med!!

    SvaraRadera
  14. Oj, vad jag har saknat att titta in här under tiden vår dator var sönder!
    Så mycket underbart fint du visat i de senaste inläggen!

    Vilket härligt långbord ni hade! Där var det säkert underbart att sitta och njuta!
    Härliga presenter ni fått också, och så kul att se dig på bild! :-)

    SvaraRadera
  15. Oj vilka härliga presenter och vad roligt att se dig på bild. Jättefint bord din make snickrat.
    Ha det gott.
    Lotta:)

    SvaraRadera
  16. Kul med lite fest, allra helst när vädret är med också.Jag är jätteimponerad av eldkorgen -Suuuperhäftig!! Kram Laila

    SvaraRadera
  17. Vad kul att få ett "ansikte" på skaparen av mitt fina halsband!
    Och stort GRATTIS i efterskott!!!
    Vilket härligt bord ni har snickrat ihop, det blev jättefint och ni kommer säkert att ha användning för det ofta!
    Önskar dig en fortsatt härlig vecka!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  18. Hej...så himla roligt att få ett ansikte bak den trevliga bloggen...:)..du verkar ha haft det bra på festen..många fina presenter..bordet gillade jag oxå...Ha de så gött..kram ..PIA

    SvaraRadera
  19. OJ, gratulerar! Det verkade vara ett riktigt stort kalas! Vilket bord! Fint och praktiskt. Ni prickade verkligen in rätt helg också. Den här helgen har varit fantastisk! Fina presenter har ni fått, otroligt fin eldkorg!
    Kramar

    SvaraRadera
  20. Åhhh vad fint..vilken härlig dukning alltså..vad du kan !!
    Så himla kul att få se dig, man undrar ju alltid hur personen bakom en blogg ser ut...
    Det var väl inte så farligt..tänk jag då, jag har ju en bild på mig på bloggen hela tiden..det går bra det med..men jag måste nog byta den snart, man ändrar ju håret och sådär..
    Kram Anette

    SvaraRadera
  21. så det är så du ser ut ;)
    det bordet går inte av för hackor, minsann!
    underbara presenter - man borde kanske ställa till med stora fester lite oftare ;)

    SvaraRadera
  22. Hej på dej & Grattis i efterskott. Vilket mysigt kalas ni hade ordnat & så många fina presenter ni fått. Extra kul att få se en skymt att bloggerskan själv. Så söt klänning du hade, sommrig.

    Trevlig kväll & ha en fortsatt fin vecka. Kram /madelene

    SvaraRadera
  23. Vilken härligt långbord och tänk att vädret också tillät att vistas ute, det förenklar ju en del!

    Fina presenter ni fick också och jag måste ju också säja GRATTIS om jag inte har gjort det tidigare!

    Åh, så fin du är på bilden, och så fint med den vackra sjalen!

    Ha det gott!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  24. Hej har precis hittat dig, vilket hus!!!
    Att ni har orkat, bra gjort.
    kommer säkert att besöka dig mer gånger.
    Kram

    SvaraRadera
  25. Hej!

    Trevligt att få si en bild av dig! Vilket fint bord! Ett sådant skulle man ha! Hälsa din man!

    sopporna

    SvaraRadera
  26. En sådan söt Kamomilla! Och fina hgandgjorda kort men vilket vackert ute långbord, så snyggt! Jag gillar din stil, jag har tom sparat en utebild fr dig som jag visat min sambo så du är en stor förebild: ) Mari.

    SvaraRadera
  27. Så då har du haft ditt roliga....jag har mitt kvar =). Fast jag är likadan som du ser....vill att allt bara skall vara såååå bra för alla gäster och det tar lite kraft att få till allt men vila får vi göra sen. Har också en underbar man som kan snickra allt jag ber om.
    Verkligen roligt att få ett ansikte bakom bloggen.
    Kul att få se de fina gåvorna, sånt är alltid roligt även om största anledningen är att få chansen att träffa sina vänner. Jätteroligt inlägg! Nu får du bara njuta av alla härliga minnen och ta igen dig efter festen. Jag fixar och donar en vecka till sen skall jag bara njuta!!!!!/ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera