12 augusti 2008

Ett litet livstecken

från mig ska ni få. Jag tillbringade 5 dagar på neurologiska avdelningen på sjukhuset, eftersom de äntligen kommit fram till vad som felas. Jag hade av en enda liten elak fästing, fått TBE, även kallad Kumlingesjukan. Det finns inget botemedel till det men eftersom det tenderar att leda till hjärnhinneinflammation (vilket jag hade) eller i värsta fall hjärninflammation, så kräver sjukdomen sjukhusvård.

Men nu har jag fått komma hem till familjen igen. Jag svag så svag och det tar en tid att vänja sig vid det, när man är van att vara mycket självständig och ständigt pyssla på med en massa projekt. Men det är viktigt nu att göra ingenting, att samla krafter för att orka bli frisk. Det kan ta bara några veckor, det kan ta flera månader.

Men jag hänger kvar här och en vacker dag kanske kameran åker fram och inspirationen flödar igen....

Tills dess får ni nöja er med det här. :)

Kamomilla

30 kommentarer:

 1. Så bra att de har listat ut vad det var frågan om! Dock blir man alldeles kall av att läsa vad det var...tag nu hand om dig och gör ingenting. Visst? Det är ditt jobb nu till dess att du blir frisk.

  Skickar en kraft-kram till dig.

  SvaraRadera
 2. Hej Kamomilla!!!! Jag blir glad över att höra att du är hemma från sjukhuset igen, och att de nu faktiskt vet vad det var som drabbade dig, även om det naturligtvis inte alls var kul att höra att du haft TBE! Vi vistas ju i Stockholms skärgård under somrarna (i sommarstugan) och där är TBE-fästingar ganska vanligt, och varje sommar funderar jag på om vi skulle vaccinera oss... men så blir det inte av.

  Nu hoppas jag att du får vila upp dig och att du får god uppassning från övriga familjen, så att du snart känner dig lite piggare igen.

  Jag skickar massor med krya-på-dig-kramar och hoppas att du snart känner dig lite bättre!!!

  /Kristin

  SvaraRadera
 3. Nämen! Vad är det du har råkat ut för?? Skönt att du fått diagnos iaf och ta nu det väldigt lugnt och vila upp dig ordentligt. Jag hoppas du återfår dina krafter snarast möjligt och att du blir fullt återställd.
  Ta väl hand om dig!

  Krya på dig!

  Kram Anne

  SvaraRadera
 4. Hej
  Skönt att Du fått veta vad det är Du känt Dig så sjuk av. Din stackare.
  Min man har haft hjärnhinneinflammation. Han säger att det är inget han önskar ens sin värsta fiende.
  Nu hoppas jag Du kryar på Dig och återhämtar Dig snart. Du får vila nu så mycket Du kan.

  Kramar från Tummelisa

  SvaraRadera
 5. Voi kauhistus! Onneksi olet taas kotona ja saanut asianmukaista hoitoa. Nyt muistat tosiaan levätä, että tulet taas terveeksi... Minulla riittää ihastelua sinun aiemmissa projekteissa:) Lepoa ja rauhaa sinulle Kamomilla!

  Mari

  SvaraRadera
 6. Goaste Kamomilla!!
  Å hu, vad otäckt, men vilken tur att du är på bättringsvägen och att du äntligen fått veta vad det var.
  Fästingar är helt onödiga djur tycker jag - och har de dessutom TBE - huuuääärk!!

  Ta god hand om dig nu - skickar massa omtanke och kramar!!!

  Susanne

  SvaraRadera
 7. Skönt ändå att få veta vad som fattas en men dock ingen trevlig diagnos!!! Här i trakten finns ju de där krypen i mängd och massor också, och undersökningar pågår om de är TBE-bärare. Man borde väl nog vaccinera sej... SKÖT om dej massor, och återkom när kraften och orken det medger. Vi tänker på dej! Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Hej gumman!
  Åh nej... TBE är inte att leka med.... Tur att du äntligen fick hjälp.
  Förstår att du känner dig svag nu och att du kommer att känna så ett tag. Det viktigaste nu är att du tar hand om dig och vilar.
  Jag är bara så glad att det inte blev värre. Att du ändå kan skriva det här är ett gott tecken :)
  Krya på dig nu så ses vi igen.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Vad skönt att höra att du är hemma igen,råkade själv ut för samma sak för 18 år sen(hu då vad jag känner mig gammal). Hjärnhinneinflammation och en vecka på neurologiska. Det tar nog tid före du är i full gång igen men som en liten tröst så lär man vara immun efter det.Krya på dig nu och inget disco eller nattklubb på några år...det gör så ont i lilla huvudet.
  Många kramar!!!

  SvaraRadera
 10. Å nej, det var ingen trevlig diagnos..men tur att du vet vad det är iallafall.
  Vila ordentligt nu och hoppas att du snart blir återställd.
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Vad skönt att ha fått en diagnos! Nu ska du bara tänka på att bli frisk! Vi finns ju här om du känner för lite cyber-snack... Stor kram från mig!

  SvaraRadera
 12. Hej,

  vad roligt att få ett livstecken från dig igen Camilla. Hoppas du blir snabbt bättre, men en sån där grej lär väl ta en stund att repa sig ifrån.
  Sköt om dig.

  Hälsn. Sabi

  SvaraRadera
 13. skönt att du är på benen igen, om än små stunder åt gången!
  god bättring o många kramar!

  SvaraRadera
 14. Det låter ruggigt med TBE. Krya på dig!
  // Kram Mia

  SvaraRadera
 15. Men åååh
  då kommer en lagom hård kram här från mej

  krya på dej

  SvaraRadera
 16. Men åhh stackars dej!Det låter inget vidare. Samla du krafter bara och krya på dej. Sänder över några styrkekramar :-)

  SvaraRadera
 17. Bra att du har fått en diagnos, även om det är en allvarlig sådan! Hoppas, hoppas att du blir återställd! Jag har varit så orolig för dig så jag blev glad att höra från dig! Nu ska du bara vila och tänka på att bli frisk! Kram, Nicole

  SvaraRadera
 18. Kovasti olen ajatellut sinua viime aikoina. Tavallaan varmaan helpottavaa kun sai kuulla mistä oli kyse, mutta ei se tietenkään asiaa sen helpommaksi tee. Hyvä, että olit asiantuntevassa osastohoidossa. Vähitellen voimien keräämistä nyt sitten vain. Samasta taudista en ole kärsinyt, mutta monta monituista kertaa sairaalasta puolikuntoisena kotiutunut ja vanha niksini on... PERSILJA. Siinä on tosi korkea rautapitoisuus ja pökeröstä olosta huolimatta se on aina maistunut höysteenä, silloinkin kun mikään ei oikein mene kurkusta alas. Ja sitten tietysti ne tavanomaiset lepo, rauhalliset kävelylenkit, nesteen juominen jene jene. Sydämestäni toivon pikaista toipumista sinne! Voimia!!!!

  SvaraRadera
 19. Voi kaikkea hyvää sinulle Kamomilla toivon ja jaksamista!!

  Sairauden kanssa kokee itsensä niin heikoksi ja pieneksi.
  Itse en ole ollut sairaalahoidossa, mutta lähes koko tämä vuosi on ollut sairastelua.
  sairauskin on vain hyväksyttävä ja opittava elämään sen kanssa koska eihän siinä muuta voi.

  Kaikesta huolimatta eikö kuitenkin helpota sillä tavalla kun saa selville mikä on.
  Pidä itsestä hyvää huolta ja anna itsellesi aikaa parantua!!

  Lämpimin ajatuksin Jaana

  SvaraRadera
 20. Ojj ojj lilla vännnen...
  Vila nu och samla dina krafter,skönt att du i alla fall har fått reda på vad det var..
  Kram Anette

  SvaraRadera
 21. Voi, voi! Så plötsligt och oväntat saker händer. Nu hoppas jag att vädret blir fint och du får njuta av sommarvärme och sköna stunder när vi andra börjar jobba! Krya på dig!

  h. Hon från sopporna

  SvaraRadera
 22. hej Vännen!!
  åh du jag anade att det var det du hade!! Tänk vad illa det kan gå av ett fästingbett!!

  skönt att du är på bättringsväg!!

  krya på dig..
  kram anna

  SvaraRadera
 23. Sötaste Lilla Kamomilla!

  Jag sänder dig de varmaste av kramar jag någonsin kan framkalla över internet och naturligtvis en krya-på-dig-hälsning! MormorRuthsAnn hälsar också.

  Sköt om dig, bli ompysslad och tillfriskna. Nu skall jag energiladda min fina ametist och sända helande energier åt ditt håll.

  Vi "hörs å ses" framöver . . .

  Peter
  >--O--<

  SvaraRadera
 24. Heeej gumman!!!! Stackare har du varit så dåligt , fy vad hemskt. Tänker på dig var nu riktigt rädd om dig o vila upp dig.
  Stor kram till dig

  SvaraRadera
 25. Hej!

  Men så bra att de hittade orsaken och att du är på bättringsvägen....

  Kul att du tittar ut och talar om....
  Krya på sig nu och de varmaste kramarna till dig!!!!!

  MiaMaria

  SvaraRadera
 26. Hei Kamomilla!
  Pikaista paranemista sinulle. Aivan ihanan blogin löysin ja tätä ajan kanssa katsastelen. Tulen tänne vierailulle usein. -Krisse-

  SvaraRadera
 27. Nej men fy vilken elaking att sätta smitta på dig. Utrota de jäklarna....Jag får spel när jag ser de där små "äcklen". Va "härligt" att man upptäkt vad det var och att du blev ordentligt behandlad. Jag säger som många andra redan sagt. Vila nu ordentligt och ta hand om bara DIG så att du tillfrisknar på rätt sätt. Kramar i massor från en som njuter av sista dagarna med semester och känner "jobbångesten" kommer smygande! (Bara en liten "fis i rymden" av bekvämlighets oro med tanke på vad du råkat ut för.)Krya på dig/ Eva-Mari

  SvaraRadera
 28. Men så bra att de kom fram till vad det handlade om och att det inte blev värre än vad det är. Men jag förstår att du är hängig och helt slut! Tat lugnt nu, blogga runt i den takt du vill, njut och unna dig lugn och ro. Krya på dig hälsar Mari.

  SvaraRadera
 29. Mietinkin jo tässä useaan kertaan, että mitäköhän sinulle kuuluu. Onneksi ottivat sinut sairaalaan ja sairastelun syy selvisi - uskon, että kokemus on tosiaan vienyt voimat. Pelottavalta kuulostaa tuo TBE... Toivottavasti olosi kohenee pian - voimahalaus minulta!

  SvaraRadera
 30. Fann din blogg av en slump o läser ditt inlägg...

  Har också haft TBE för ett antal år sedan. Det var fruktansvärt!! Det tog nästan ett halvår innan jag var mig själv igen. Även korttidsminnet blev påverkat.

  Jag fick inte smittan vid skärgården utan inåt landet, så vaccinering är ett absolut måste!

  Krya på dig kramar

  SvaraRadera