16 oktober 2008

En ny bekantskap

...har jag hittat i en närkommun som ligger flera mil bort, men på min arbetsväg. Det är tjejen med bloggen www.mywhitehome.blogspot.com
som har butiken och nätbutiken www.villawenla.fi som kontaktade mig. Jag blev givetvis nyfiken på hennes affär och måste ta en titt. Åh så härliga saker hon hade!! Jag fick hålla hårt i plånboken för jag hade velat köpa allt!
Nå, jag höll mig i skinnet och småshoppade, för jag vet att jag kommer att ramla in där mååånga gånger. I samma kommun finns en annan butik också som jag gärna besöker. Den är lite större och har ett annat sortiment. Två skattkammare i samma kommun- är det inte härligt? Här är vad jag kom hem med:
En härlig bägare som jag först trodde var av keramik men egentligen var fjäderlätt och nånsorts metall. Den är grön-turkosskimrande och tar sig så bra med enris i. I affären hade hon en plättväxt (vad de nu sen heter- plättar i luften?) i en sån och det såg jättebra ut! Jag gillar att ha den vid det vita skåpet i köket för den gör sig bäst vid vitt.

Sen köpte jag ett klistermonogram som jag tänkte jag skulle limma på en spegel, men när jag satt i bilen på hemvägen fick jag det som en blixt från en klar himmel- Jag måste köpa två!! För förstås kommer de att göra sig bäst på dessa vitrindörrar här på bilden ovanför. Inte sant?
De kommer från Jeanne d`arc Living...

Om du kollar butiken så ska du kolla längst ner på första sidan så ser du hur den ser ut när den limmas på ett fönster. Underbart vackert tycker jag.

Jag säger bara det att den här cybervärlden som många kallt kallar det, faktiskt har fört in en massa härliga intressanta människor i mitt liv som jag aldrig annars skulle ha träffat! Såna som delar samma intressen som man själv. En del har inte bara stannat som nätbekanta utan blivit vänner för livet. Så säga vad man vill om nätet, jag tycker i alla fall att det är fantastiskt hur det sammankopplar människor som aldrig annars ens hade vetat om varandras existens. Det här kan jag verkligen skriva under, jag som till och med hittat min underbara man på nätet... och det är helt sant! I november firar vi vår sjunde bröllopsdag. :)

Åh, nu är det just fredag igen! vart rusar veckorna iväg?

Kamomilla

15 kommentarer:

 1. Håller med dig om cybervärldens under! Så nära men ändå så långtifrån och ändå har man tittat in i andras vardag man vet tillochmed färgen på deras sängkläder *fniss* otroligt!
  Tror man nästan är mer personlig här än hemma!
  Kul är det då iallafall en helt ny värld!
  Ha en skön helg!
  Många kramar Marith

  SvaraRadera
 2. Vilken lyx med butiker så nära! Här i stan finns inte så gott om godbitarna...

  SvaraRadera
 3. Så fina saker du köpt!
  Håller med dig om nätfunderingarna:)

  SvaraRadera
 4. Ja det skulle ju passa så bra på vitrindörrana. Åhh så fint det kommer att bli:)
  Kram Emma

  SvaraRadera
 5. underbara prylar i butiken. tack för länken!
  ja, du vet ju vad jag tycker om nätets fördelar - de är bara bäst!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara saker hon hade och bägaren var ju för rar, vad kul när man hittar ställen som man vill återvända till, vilket skåp du har med många rara saker i, ha enriktigt skön helg, kram VIOLAN

  SvaraRadera
 7. Håller med dig.. Ibland kan jag tänka att det måste varit bättre förr, när inte all denna utveckling fanns.. det finns ju saker som inte är bra med nätet, men för min del har detta bloggande givit mig en glädje som jag aldrig hade upplevt annars.. Vilka vackra saker du köpt, monogramen var ju jättefina, kommer bli så vackra på skåpet! Trevlig helg! Kram /Anna

  SvaraRadera
 8. Hej du, håller med dig om internet och framförallt bloggvärlden. Jag visste inte att det fanns så många "tokiga" tjejer runt om i Norden som gillar det jag gillar: skräp, rostigt, skabbiga skåp, gulnade papper, gammalt linne... ja, listan kan göras så lång... helt plötsligt kände jag mig så "normal". Ingen av mina vänner har samma inredningsstil som jag så jag har alltid känt mig lite udda på det sättet. Och så när jag upptäckte bloggandet så blev jag HEMSKT NORMAL. Fniss!

  Vilket fint monogram, det kommer bli sååååå snyggt på glasdörrarna!

  Vilken lycka för dig att ha två fina affärer så nära. Jag har inga där jag bor utan får åka ett par mil för att hitta några roliga.

  Ha det så bra och hoppas du får en bra helg!

  /Kristin

  SvaraRadera
 9. Vad trevligt att ha en sådan butik med sånt fint sortiment i närheten! Av det lilla jag ser skulle jag nog också behövt hålla hårt i plånboken om jag gjort ett besök där. Trevlig helg! Kram, Sofie

  SvaraRadera
 10. Härliga fynd du gjort, jag kollade genast nätbutiken, massormed fina grejer där med.
  Håller med dig om detta med nätet, har också hittat min kära på nätet. Vet att jag dessutom inte ärden enda, tre av mina bästa vänner har gjort detsamma och två arbetskompisar likaså. Visst är det en underlig värld!!

  Kram Sabi

  SvaraRadera
 11. Monogrammet är helt underbart vackert!!!
  Jag vill också ha ett!

  Kram PiaMaria

  SvaraRadera
 12. Du har rätt! De passar utmärkt där!

  Ert lusthus blir bara såååå bra!! Jag måste skratta när jag läste vad din pappa kallar det! :)

  SvaraRadera
 13. Hej
  Ja du har så rätt...dagarna bara rusar iväg.....snart jul! Och visst är det fantastiskt med internet.... jag började ju med min blogg i februari i år och det har givit mig så mycket!!!!!!! Härligt att man kan både "ge" och "få" inspiration....... Önskar dig en riktigt skön söndag! Kramar fr C

  SvaraRadera
 14. Oi miten ihania puoteja sinulla on lähistöllä, onnentyttö!

  Minulla on tuollaiset monogrammikirjaimet olleet kaapinperällä jonkin aikaa, koska en millään keksi mihin ne laittaa. Mutta sinultapa sainkin aatteen eli ehkä niitä onkin tarvis olla KAKSI, harmonian vuoksi.

  Sunnuntaiaurinkoa!

  SvaraRadera
 15. Vilken lycka för dig som har hittat två så fina butiker i samman kommun !

  Bägaren du köpte var så vacker och passar så fint där den står. Och jag är övertygad om att monogramet (ja båda två) kommer göra sig fint på dessa vitrindörrar.

  Kram Kram

  SvaraRadera