12 november 2008

Hälsningar från höstmörkret...

Nu är bänkskivan i köket vaxad, men får se om jag måste vaxa om den när det är klart med hyllorna. Mannen min håller på där med pärlsponten som bäst och jag är rädd att det blir repor i vaxet... här kommer före- och efterbilder:

Åh vad jag är nöjd!!

Lita annat har jag piffat upp också, men inget som har med köket att göra utan med trafik.

Man ska synas nu i mörkret, och refelexer har man adrig för mycket av. Men jag gillar inga dinglande saker, eller band som ska fästas. Refelexväst kan jag ta med när jag går ut med hunden. Men sådär annars så vill jag att det ska vara enkelt. De ska hänga med när man tar kläderna och väskan och går... Därför köper jag alltid reflexklisterlappar som kan limmas på kläderna. De klarar tvätten bra och ungarna godkänner dem på sina kläder. Jag låter sonen klippa egna figurer till sin jacka och rygga.Finns på välsorterade varuhus, vid sytillbehören. (I Finland bla Prismavaruhusen) Så kul att göra pilliga små hjärtan av tex..

..så man kan pryda axelväskan som hänger med vart man än går...

Det behövs inte så mycket för att man ska synas. Och tack vare det kanske slippa bli överkörd.

Trevlig och trygg vecka till er!

Kamomilla

22 kommentarer:

  1. Oj, så snygg bänken blev!!
    Så smart med reflex-"klistermärken"! Det visste jag inte ens att fanns! Tack för tipset! :-)

    SvaraRadera
  2. Vilken skillnad, verkligen snyggt!
    Du har någonting att hämta hos mig om du tittar in!
    Finurliga klisterreflexer, de hade jag ingen aning om att det fanns!
    Ha det bra!
    kram Marith

    SvaraRadera
  3. Jättefint med den mörka bänken!
    Fifiigt med reflexlapparna, jag har försökt med såna man strök på barnens kläder när de var mindre, men de ramlade bara av.
    tack för tipset

    SvaraRadera
  4. Varsågod!
    Förstår dig helt och fullt så du behöver inte alls känna att det var det som var meningen.
    Utan ta bara emot den och känn att det är en belöning till DIG och allt fantastisk du gör!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  5. Bra idé med reflexen! och vilken skillnad på köksbänken! Superfint :)
    Linda

    SvaraRadera
  6. Vad snyggt det blev!
    Smart med reflexerna! Har också en reflexidé som jag borde förverkliga nu då det är så mörkt..

    Kram,Lotta

    SvaraRadera
  7. Hej Kamomilla! Snygg-snygg bänk! Var det ebenholtsfärgat vax? Jag har ännu inte köpt det men vi har bestämt oss för att göra det i alla fall, gäller bara att hitta tid för att genomföra projektet...

    Du är finurlig du med reflexerna. Det har jag inte sett här i Sverige.

    Ha det så bra i mörkret!

    SvaraRadera
  8. Hej..så smart:)..det kanske man skulle göra..klippa ut några hjärtan och sätta lite här och där...är väldigt dålig på att ta medrefelx när jag går ut..utan hund..för när den är med så har jag iallafall reflex på henne...kram..PIA ja just det..skivan blev kanonfin..

    SvaraRadera
  9. den blev ju faktiskt mycket snyggare så!
    det ÄR viktigt att synas i mörkret. jag brukar föreläsa för mina grabbar, men det går inte riktigt hem. det är ju obehagligt också för bilister när något helt plötsligt uppenbarar sig framför bilen :(

    SvaraRadera
  10. Hej igen, håller med om att köket blir jättefint. Jag är så sugen på att måla om våra luckor från vaniljgula till ljusgrå. Det skulle nog göra sig ihop med bänkskivorna som då blir mörkare (när vi vaxar dem). Man har så mycket pysselprojekt på gång i skallen så man hinner väl bli hundra innan man har hunnit genomföra hälften... ;-)

    kram kram /Kristin
    PS: Undrar om det blev bättre med min profil nu, jag hade stängt av den pga estetiska skäl i bloggen... men så var det du och en annan tjej som påpekade att det inte gick att klicka längre och det var ju inte meningen, så nu har jag ändrat igen!

    SvaraRadera
  11. Vad smart med reflex som klistermärken ! Vi var några goda vänner som satt och pratade om reflexer häromdagen. Vi tyckte att de borde sy i reflex i kläder lite mer. Till vuxna alltså. Som en passpoal eller så. Brukar finnas på sportkläder men det vore bra på vanliga också. Varje gång man behöver reflexen så ligger den ju hemma på byrån. Förutom när jag är ute med vovven då ;-) (Har en liten vit isbjörn jag med, fast min är en japansk spets) Då är jag ordentligare. Å vad fin bänkskivan blev ! Jättefin ! Ha det bra ! Kram Pernilla (ia_pernilla@hotmail.com)

    SvaraRadera
  12. Härlig färg på bänken! Mörkt är så snyggt mot det vita... Vi har också gjort reflexfigurer med barnen. Men inga söta hjärtan blev det utan dödskallar... :O) Använde filttyg som vi klippte figurerna i och limmade sedan på reflexdetaljer.

    SvaraRadera
  13. Vad fina bänkarna blev, gillar det bruna mot det vita, har dessa färger i mitt hus i skärgården, vad fiffigt med reflexhjärtan och så rara! Nu lyser du upp både här och ute! KRAM

    SvaraRadera
  14. Hej! Oj vad snygg bänkskivan blev, verkligen fint! Roliga reflexer du hittat, håller helt med om reflexvästen...den tar jag på när jag går ut med hunden men inte annars.
    Din blogg är förresten jättefin, med så många vackra bilder!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  15. Snyggt det blev med mörkare färg på bänken, stilrent! Fiffigt med reflexiga klistermärken, har inte råkat på sådana förut. Får nog hålla extra utkik ifall man trillar över såna :-)

    Kram Anne

    SvaraRadera
  16. Hej,
    här har det visst hänt massor sen jag var här sist :-)
    Så fin ljsubrickan är och så vacker den murade spisen blev.
    Vore kul att få veta vilken typ av färg som ni målat den murade spisen med...

    Mvh
    Katarina

    SvaraRadera
  17. Oi,oletpa taas ehtinyt vaikka mitä sitten kun viimeksi kävin täällä kurkkaamassa :)
    Sinulla niitä ideoita riittää!
    kaikkea hyvää& nähdään taas ;)

    SvaraRadera
  18. Bra tips med reflexena!!

    Härligt, säger jag bara om ert kök!! Helt klart är det mycket snyggare med den mörkare färgen!! När vi gör om i köket ska jag ha svart bänkskiva eller nästan svart, vi får se lite hur det passar bäst!

    SvaraRadera
  19. Hej Kamomilla!

    Nu har jag tittat runt här en lååång stund och jag måste säga att ni har ett fantastiskt hus!! Vilket enormt arbete ni har lagt ned och flyttat huset och allt!! Wow. Det måste kännas underbart nu när ni bor i det fina huset och har gjort så mycket själva!? Superfint!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  20. Åh vad snygg bänksivan blev!!
    Vilka superbra refekxer..
    kram anna

    SvaraRadera
  21. Bänken blev jättesnygg!
    Visst är det viktigt att synas i mörkret! Visste inte heller att det fanns reflex att klistra på...

    SvaraRadera
  22. Snyggt i köket och snyggt på väskan. Dessutom hälsosamt!

    Hon i soppan

    SvaraRadera