28 februari 2009

Under arbete

Den gamla vedlåren, som hört till gården som huset hört till, är nu under arbete och ska bli vår nya köksö. Den gamla köksön var för liten, och rörde sig för mycket på grund av hjulen under (även om de gick att låsa)
Vedlådan var ganska bedagad, men hade potential.
Gubben min har tagit herraväldet över köket så jag har inte mycket att säga till om där mera. Men han lagar gudomlig mat, så det gör inget. Och då tycker jag, att när han trivs där så bra, så får han fixa det så det passar hans smak och fungerar som det ska. Först gällde det att bygga sockel och höja hela lådan så att det blir passlig arbetshöjd.

Lådlocket har målats vitt och tanken är, att de två rutorna ska få likadana blå salmiaksrutor som skåpet som skymtar uppe till vänster, har.

Skivan ovanpå har fått en mörkbrun (eeben) färg med osmocolors vax. Vaxet ska sen ännu skyddas med något som heter top oil. Runt låren ska det bli panel och på höger sida två lådor som är återanvända från vårt gamla vitrinskåp som vi slängde ut i höstas.

Längst till höger, mellan lådorna och väggen ska det bli ett fack för skärbrädor. Så man praktiskt får dem undan när man inte behöver dem, men så hundbusen inte kommer åt att tugga på dem... Det var allt jag visar av köksön idag, som sagt så är det ännu under arbete...

Sådär annars har jag fräschat till det lite med lite färg i köket. Fräscha blommor och lite lime, varvat med vitlökar som jag tycker så mycket om, speciellt för formens skull. Äggkorgen är från Villa Wenla


Det var allt för idag. Ha en skön helg. Här förbereder vi oss för hemreportaget som kanske äntligen blir av. I augusti gick det i stöpet på grund av sjukdom, i november på grund av snöstorm. Så nu är det tredje gången gillt!

13 kommentarer:

 1. Vilket spännande inlägg. Jag ÄLSKAR den typen av projekt. Det är guldkant på bloggosfären när sådant är på gång...i mitt tycke! Köpa nytt kan alla, ta hand om gammalt och hitta nya lösningar är det inte alla som rår på! Det gör du/ni. Häftigt!

  Kram och godkväll.

  /Anna

  SvaraRadera
 2. Å vad jag gillar att se saker återanvändas! Endast himlen är gräns för fantsasin och kreativiteten :)

  Jättefint ser det ut att bli. Väntar på det färdiga resultatet :)

  SvaraRadera
 3. det är så kul med återanvändning....och saker med lite historia är kul

  SvaraRadera
 4. Så perfekt den kommer att bli! Och jag gillar rosten är under... :O) Härlig patina! Minns ju inte mera hur stort vårt kök är i m2. Men det är inte så stort, mera långsmalt. Och vi har ju inget skilt matsalsbord... Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Vad kul att äntligen få se fortsättningen på vedlåren. Det ser ut som det blir super. bra kreativitet, det gillar vi =D.

  Ha en otroligt bra söndag!

  SvaraRadera
 6. Jättespännande med köksön och dessutom en sak som är gammal och får helt ny funktion!

  Så vackert du har ordnat det med alla fina saker!

  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. ni är nog så händiga o fyndiga båda två! den kommer att bli superfin när den väl blir klar.
  hälsa maestro!

  SvaraRadera
 8. Hei!
  Her har jeg aldri vært inne tidligere. For et flott hus du har! Må ta meg en runde rundt og se mer...

  SvaraRadera
 9. Den är bara såå härlig dendär vedlåren!! Blir superfint!!

  SvaraRadera
 10. Der Unterschrank ist ja so schön geworden. Wenn man denkt, wie er vor der Renovierung ausgesehen hat. Jetzt passt er so gut in die Küche. Mir gefällt die Farbzusammenstellung besonders gut.

  Liebe Grüsse

  heidi

  SvaraRadera
 11. Vilken otroligt fiffig och fin vedlår! Jag har aldrig sett en sådan variant. Kul! Jobbet ni har gjort med att få in den i köksön är galant! Ser inte ut som den har varit någon annanstans!

  Tack för att du tog dig tid att svara på mitt mail. Synd att tapeterna inte finns kvar, jag får helt enkelt leta vidare....

  SvaraRadera
 12. Ååååh! Va fint det blev! Det börjar klia i fingrarna mina när jag ser hur fint det blir av alla dina projekt!

  SvaraRadera