21 juni 2009

Så fort det går...

Så fort tiden går! Man hinner ju inte med... Och så får man lite panik, att ska man missa sommaren och alldeles plötsligt märka att den är förbi? Nu är midsommaren i alla fall över. Hastigt gick det som vanligt, och regnsjukt och kallt var det, som vanligt... Vi satt ute på sommarholmen, skäret, och huttrade smått men njöt i alla fall av god mat och trevlig samvaro.

Svante njöt i full drag. Han fick vara fri och leka bollekar med matte och husse dagarna i ända...
Lyckliga hund! Det strålade av livsglädje !
Idag när vi skulle hem kom dimman. Den slöt in oss i ett kallfuktigt töcken men det gjorde inget. Vi visste varför den kom! Jo, för nu har de lovat värme!!!
Det var svårt att lämna holmen... Älskade skärgård, så vacker och så inspirerande! Tur att vi även till vardags bor i skärgården, (om än inte såhär långt ut som sommarholmen ligger, men i alla fall). Havet betyder mycket för oss. Det ger ro i själen...
Inspirerad av havet gjorde sonen och jag för några år sedan en knop-tavla som pryder väggen i gästrummet på sommarholmen. Kanske något för dig att syssla med under varma sköna sommardagar? Allt man behöver är en gammal bräda, lite rep och några spikar och sen en liten havsinspirerad dekoration.

Nu börjar min sista arbetsvecka före semestern. Nedräkningen har alltså börjat! Det känns så underbart!!

20 kommentarer:

  1. Men vilket ställe och vackra bilder!!! " Längtan till havet", så kallade jag ett rum jag hade i en lägenhet förut, för längtan finns ständigt där, havet är magiskt, kanske särskilt om man vuxit upp intill det, som jag har, vid bottenviken utanför Umeå....det måste vara ett toppenställe att fira midsommar på, vilka klippor och vilken glad Svante, gullig bild på honom med bollen, man ser hur lycklig han är, så roligt att se bilder på glada djur, alltför många är det inte...

    Tack för titten av er midsommar!! Mari.

    SvaraRadera
  2. Ni har njutit ordentligt, i varje fall Svante: de syns.
    Härliga bilder, å bra me dimma för värmen e välkommen:)

    SvaraRadera
  3. Vilket underbart ställe ni har!!! Jo, man blir alltid lite orolig vid midsommartider över att sommaren just är slut, men har kommit fram till det att egentligen så börjar den först då!
    Ha en bra "sista vecka" på jobbet!
    Önskar Terhi

    SvaraRadera
  4. Vilken livsglädje i denna hund! Han ser verkligen helt lycklig ut!
    Ja, det verkar som om vi får vänja oss vid regn och kalla på midsommar! Och som du säjer så är det förbi så snabbt och snart är juni till ända!

    Underbara havsbilder du visar! Jag förstår att havet betyder mycket om man bor så nära!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Visst ger havet ett lugn, tycker att fyrar har samma effect, jag samlar på dem. Ljuvliga bilder. Kram

    SvaraRadera
  6. Låter som om ni haft det toppen! Skönt blir det om värmen också kommer. Tack för din kommentar!:)

    SvaraRadera
  7. Vilken tur att hundarna inte mblir ledsna av det kalla vädret! Våran hoppar o stojar precis som eran verkar göra vare sig det regnar eller snöar. Fin sida du har, underbara bilder och kreativa personer gillar jag lite extra! Ha det bra / carre

    SvaraRadera
  8. oj, vilka härliga bilder. Så vackert det såg ut med havet och hällarna.
    Lyckos dig som bara har en vecka kvar. Har några fler men å andra sidan så räknar jag ner för gott på denna arbetsplats. Nytt efter semester. Det känns kul! Ha en bra vecka!/ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  9. Vílken stämning det blev att läsa dina rader till de fina bilderna!

    Jag är också förälskad i vatten och havet. Har alltid varit ett vattendjur...

    Visst kommer värmen nu..det har de väl sagt...

    Trevlig kommande vecka!
    Kram Mariette

    SvaraRadera
  10. Vad mysigt det låter med sommarholmen :O) Och så härliga bilder på Svante! Och hoppas verkligen värmen är på kommande... har också bara en vecka kvar i jobb tills semestern börjar.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  11. Vilka fina midsommar bilder! Oj oj, min hundfeber blir bara värre och värre när jag tittar på Svante, en sån sotnos ni har!

    Gjorde er bacon pizza, som du skrev om för ett tag sen. Mumsigt god blev den, en stor pizza försvann så fort den kom ut ur ungnen. Skicka tackhälsningar till maken!

    SvaraRadera
  12. Åh vad det låter som att ni hade det så härligt... och bilderna är bara så vackra... Vilken vacker natur med klipporna...
    Underbart...

    Önskar dig en härlig fortsättning på veckan...
    Många kramar
    Elin

    SvaraRadera
  13. Hej!
    Vilka fina bilder, trots vädret som ni hade otur med. Ja, nu gäller det att njuta av varje dag, sommaren går så fort!
    Ha en skön sommar!
    Kram sabina

    SvaraRadera
  14. Håller med om att det är något speciellt med havet :)

    SvaraRadera
  15. Upea paikka ja mahtava ympäristö, on taatusti vaikea lähteä takaisin arjen vilinään moisesta sielunhoitopaikasta :) mukavaa viimeistä työviikkoa, täällä sama juttu, pieni tiristys enää, sitten saa ladata akkuja :)

    SvaraRadera
  16. åh, lilla svante! jag kan tro att han njöt av all uppmärksamheten :)
    här var det fantastiskt midsommarväder för en gångs skull!
    vi hann ut till stugan en sväng, men fick brådis därifrån...
    kram!

    SvaraRadera
  17. Jaa du, tiden går verkligen alldeles föör fort! Man vill ju hinna va med! Midsommarhelgen blev helt okej vädermässigt för oss..blev bara bättre och bättre ju fler dagar som gick! God mat och firande vid havet för oss oxå! Vilka underbara bilder från skärgårn och så mysiga bilder på lyckliga vovven!
    Ha en bra vecka! Kram :)

    SvaraRadera
  18. Tack snälla för komentaren. Anv ni lusthuset eller uterummet mycket. Har du nya bilder av det, jag älskade de förra bilderna. Kram

    SvaraRadera
  19. Halloj!
    Vilka härliga bilder och vilket underbart ställe. Jag älskar också havet. Det finns en liten halvö i norra Norge som heter Sommeröj (får inte fram norskt o...) som är underbart. Gillar också Gotland för havets skull... : ) Det är som du säger helande för kropp och själ. Tiden går fort när man har roligt. Ha nu en riktigt skön och avkopplande semester! : ))
    Kram: Anneli

    SvaraRadera
  20. Nu har i allafall solen och värmen kommit hit upp. Så jag hoppas ni oxå har det soligt och relativt varmt. Svante är så härlig och lekfull. Måste vara härligt för honom att få leka med sin matte och husse på holmen:-)Ha det gott
    vännen!

    SvaraRadera