20 december 2009

Årets gran...

Igår gick vi runt i skogen och letade. För gles, för bred, för kort, för ensidig, för hög, för låg... men så äntligen hittade vi det vi sökte! Så vi båda var nöjda...
Vi brukar ha granen på ett bord. Det är mer lättstadat, och får vara ifred från både katt och hund. Och så ryms det måååånga paket därunder! ;)Jag kunde inte hitta julgransljusen- de är spårlöst försvunna!!! Så jag fick ta hjärtslingan från tamburen istället, men det riktigt lika bra!
Egenfixat pynt tillsammans med loppisfyndade halmstjärnor. Skönt att ha en anti-plastgran! Okej, polkagrisarna är köpta, det erkänner jag! Och ljusklämmorna tomma för förrådet på julgransljus var slut. Det måste jag nog skaffa!
Kronan på spisen har fått flytta på sig för julen. Nu trivs Betongpålle på hyllan!
Han har det varmt om rumpan i alla fall!!
Eftersom jag gick iväg med hjärtslingan från tamburen, måste jag ersätta den med en annan. Och oj så ljust det blev! Men den nya filtgardinen kommer bara bättre fram tycker jag.
Och från farstun sett...Inte många dagar kvar nu. Är du beredd? Det är jag!! Klapparna fixade, behöver bara handla maten och finlira lite och och gubben ska röka fisk. Sen får julen komma. Och jag kommer att fasa över hur fort den är över...

Kamomilla

35 kommentarer:

  1. Så fint, och så mycket julstämning du har fått till... Smart att ha julgranen på ett bord...det har jag inte tänkt på att man kan ha.

    Ha det gott och god jul! Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Exakt mina ord...huh vad det kommer att vara över fort...vill stanna tiden nu! Granen är fin, snyggt med en kombinatione av apelsinskivor och polkagrisar. Strutarna som ligger under granen är vackra.
    Imorgon ska jag börja med storstädning och sista pyntandet, dvs tomtarna som inte ännu fått komma fram. Första året som alla tomtar ligger inpackade så här länge. har på nåt sätt fått lite anti-tomte syndrom??
    Ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  3. Superfin gran och fint med betonghästen på spisen.

    Jag har nästan inga klappar klara, tror inte riktigt att jag fattat HUR nära julafton är. Men ingen som helst stress, det får gå hur det går, jag njuter av något sorts lugn nu :)

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt och fint!
    Gillade idèn med apelsinskivorna!

    Riktigt härliga JULIGA bilder!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  5. Så smart att ha granen på ett bord! De ska jag komma ihåg till nästa år!

    SvaraRadera
  6. Oj så trevligt det är här hos dig. Jag förstår mycket väl att du blev månadens blogg i lantliv. Ja du fanns ju i Maalais också. Jag köpte dubbelt där. Va' snyggt det blev där i farstun och det andra med! Ha en skön kväll! ♥ Ann-Lis

    SvaraRadera
  7. Jag är också beredd :) Bara lite fixande kvar så får det vara klart.
    Vad bra det blev med de torkade apelsinerna i granen.
    Ha en mysig tid fram till jul.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  8. Hej..Ja vi hade samma problem idag..men nu står det 2 stycken ute och väntar på att få komma in..Din är ju fantastiskt fin..

    Nu en annan fråga..Hur gör man så att bilderna inte blir klickbara..Ibland är det bra men inte alltid..Snälla om du eller nån annan vet kan du/ni hjälpa mig..Kram Susanne

    SvaraRadera
  9. Så jättevacker granen blev, och skulle just säja att - så fint det blev med slingan i, istället för de vanliga granljusen!

    Jättesnyggt med slinga kring din filtgardin, som är bara såååå fin!!!

    Ja, det är verkligen jul hos dej, så vackert du har det!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  10. Onpa kaunista.Joulu on jo ovella....

    Ihanaa joulun odotusta:)

    SvaraRadera
  11. Så fin och mysigt pyntad :O) Vår står i garaget ännu...

    SvaraRadera
  12. Vilken vacker gran! Och vilken bra idé med torkade apelsiner! :)

    SvaraRadera
  13. Härligt med julgran. Tur att pålle har varmt:) Fönstret e så härligt med filtgardinen å nya ljusen.

    SvaraRadera
  14. Vackert hos dig som vanligt! Skickar här en liten tidig God Jul och ett Gott Nytt 2010 hälsning! Må gott. //Maria

    SvaraRadera
  15. Vilken fin gardin! Och julgran! Gillar att du har apelsinskivor i den!
    Ja du, julen går så otroligt snabbt. Hur ska man få tiden att sakta ner? Det är väl nog bara att försöka hinna njuta så mycket som möjligt!

    SvaraRadera
  16. Ja nog är det nu som julen är som mest....för om några dagar är allt över....ni har det så julfint och härligt! det där med granen på bord vore int så dumt....här får vi nog lägga allt pynt från halva granen och uppåt:) för fast hur liten gran vi än sku ha iår så är den större än vi nånsin haft:) uups!

    SvaraRadera
  17. Ojoj vad man missar när bloggtiden inte finns!
    Vad härligt juligt du har det nu. Eran gran ser alldeles perfekt ut, såå jämn och fin!!! Och jag tycker du klätt den alldeles underbart!
    Ha en fin julvecka!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  18. Ohhh så vacker gran ni har hittat, sååå fint du har det överallt !!
    Jaa, nu är det inte många dagar kvar !!!
    Ha en fin dag vännen
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  19. Så jättefin gran. Men du, det är skönt att det finns plastgranar för oss som inte tål grandoft. Det är så trist att inte göra det, det luktar härligt!!

    Ja, folk håller på som om var dag vore den sista nu innan jul. I lördags när vi var inne i stan en snabbis så var det så mycket folk överallt att man inte kom fram med bil ens. Då tyckte jag det var skönt att jag fixat julklapparna innan. Nu skulle vi "bara" ha högtalare till datorn, haha. Och du har så rätt. Den där julafton försvinner i ett nafs. Fast det tycker nog inte barnen som sitter och väntar på tomten...!

    Hoppas du får en skön dag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  20. Så mysigt hemma hos Er!! Riktig julstämning. Första gången jag ser en gran på ett litet bord. Smart med tanke på djuren! Din filtgardin är ju bara så fin!
    Håller med, Julen går över alldeles för fort. Det gäller att njuta nu!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  21. Rökt fisk....mmmmmm vad det lätt gott!
    Jag som inte äter kött bara älskar havets delikatesser som dukas på julbordet.

    Det var en fin gran det där!!
    Och att ha den på ett bord kanske vorde nåt för oss också som har en vild lille och vilda katter här hemma!

    Ha det så bra och kram från mig!

    SvaraRadera
  22. SÅ rart det blev med granen på detta sättet...det ska ju vara du som kommer på något sådant...:) och inte har jag någon längtan till stan, har inte varit dit på flera veckor...:) ditt senaste fynd är ju så fint, som en stor vacker snökristall som välkomnar, ha en fin dag, KRAM

    SvaraRadera
  23. jepp, jag är beredd - nästan. lite julmat ska jag fixa ännu - men sen får julen komma. ingen brådska dock, för jag vill ju suga på karamellen så länge som möjligt.
    jag kopierade din idé lite idag och fäste en filtduk på fönstret jag fått av strandviksvillan. tack för inspirationen, vännen :)
    alles gut! kram

    SvaraRadera
  24. Så mysigt!!

    Barnen o mannen har hämtat granar idag, både till insidan o utsidan, men de ropade att jag måste komma o titta om de får godkänt..;) Och det fick de :)
    Lite städning kvar här, sen får julen komma!

    SvaraRadera
  25. Ohhhh, så julmysigt! :o)
    Ha ha, jag känner igen det där med att saker försvinner. Jag brukar hurtigt tänka...."nu ska jag komma ihåg att jag lade dem här".
    Jo, pyttsan att jag gör! Trögflytande substans är inte att leka med. ;o)
    Pållen är så fin så!
    Ja, det går fort, men desto fortare kommer ljuset och värmen åter.
    Jag längtar......burr!
    Kram kicki

    SvaraRadera
  26. Niin mukava käydä täällä niin huolellista ja tunnelmallisia kuvia katsomassa, ehdin vain piipahtamaan, niin mukavaa ja houkuttelevaa tunnelmaa teillä, voi!

    SvaraRadera
  27. Hello dear Kamomilla! We wish you merry Christmas with a lot of harmony & love. Big hug, Lisa Libelle

    SvaraRadera
  28. Tittar in och önskar dig en riktigt God Jul ♥ Vilket underbart hem du har.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  29. Jälleen kerran kauniita kuvia. Ihanat kuusenkoristeet, ihana jouluinen tunnelma. Rauhaisaa Joulua!

    SvaraRadera
  30. Så fint!! Verkligen julstämning..!
    Va???? Julen varar väl till påská..?
    Eller var det inte sant...?
    Kram

    SvaraRadera
  31. Så fin granen står där i stugan....det är i alla fall granen som är pricken över i....tycker jag! Underbar filtgardin, jag har aldrig sett någon sådan förrut! Nu vill jag önska dig EN RIKTIGT FIN JUL!!! STOR VARM JULKRAM fr C

    SvaraRadera
  32. Vilken superfin gran med fina dekorationer och så fint med filtdekorationen i fönstret, lite annorlunda! Ha en härlig jul! Kram :)

    SvaraRadera
  33. Åååååå..så vakkert det er her inne hos deg. Vil også takke for et år med masse inspirasjon du har gitt oss gjennom bloggen din....gleder meg til å følge deg videre i år 2010. En fredfull julehøytid og et spennende nytt år ønskes deg fra Maliva

    SvaraRadera
  34. Hej! Så fin er gran är! Toppen idé att ställa den på ett litet bord!
    God Jul önskar jag dig!
    KRam /Anna

    SvaraRadera
  35. Struten var jättefin, har ju en här hemma oxå. Det är så skojigt att ni pysslar mycket oxå med barnen. Ha en god jul och gott nytt år. H: Anna

    SvaraRadera