25 januari 2010

Bokstäver

Jag tror jag sade i något skede, att bara julpyntet är undanstädat så kommer pysslet igång. Mycket riktigt. Det började ju klia... När jag satt där med hjärtat i handen (det som finns på tavlan i förra inlägget) så kom jag plötsligt ihåg att jag sett stenar med texter ingraverade. "Love", "Förlåt" och "kärlek" och sånt, så varför inte testa på mina egna betonghjärtan?
Stämplarna är från Claes Olsson ( tänk att tomten visste det..) De är otroligt användbara, med både stora och små bokstäver.
Snart har jag slut på mina små hjärtan, så jag vet nog vad jag gör i sommar... ;) Nu ids jag inte smutsa ner i bastukammaren mer. Att använda den som ateljee var inte så jättelyckat i alla fall. Men nöden hade ingen lag.
Folk frågar mig jämt hur jag hinner med allt... men inte vet jag. Jag ser sällan på tv tex. Och många saker gör jag bara under helgerna. Tar tag i en ide som jag planerat under veckan och slutför den med en gång. Fotar och har mig medan det är ljust. Jag pendlar under veckorna och kommer ofta hem sent så veckosluten är mina kreativa timmar. Jag önskar alltid att de inte skulle ta slut på mitten.
Kamomilla

37 kommentarer:

 1. Blev kanon,jag har oxå tankar om att så fort de blir varmt ute,då ska jag ge mig på betong. De ska bli så kul att testa på nåt nytt.

  SvaraRadera
 2. Det man tycker om har man alltid tid till, så är det bara:-)
  Jag bara önskar jag hade ett hobbyrum. Ett rum där jag kunde hålla på och pyssla och sen oxå bara kunna lämna pågående projekt
  och inte behöva plocka bort och ta fram igen. Nu håller jag för det mästa till på köksbordet och då är jag ju hela tiden i vägen. Sen drar man sig ibland att börja med något större projekt, när man vet att det skall plockas fram och läggas bort och plockas fram igen.
  Min man har lovat att göra om ett förråd till hobbyrum åt mig, men nu står det och hänger på vart vi skall föra allt som finns i förrådet. Suck! Kanske det löser sig bara det blir vår och ljusare tider:-))

  SvaraRadera
 3. Så jätteläckert det blev! Har de såna stämplar på Clas Olsson?!!

  Din idé var strålande som vanligt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. De där betong grejerna dina, är helt fantastiska! Du verkar göra allt mellan himmel och jord - av betong!

  Har du någonstans något recept?

  Det blir så vackert, när föremålet är sirligt, men materialet ruffigt och kargt.

  ha det så bra!

  SvaraRadera
 5. Ja, tv är ett gissel. Så lätt att sätta ner baken och bli sittandes. Men jag har börjat handarbeta framför tv. Brodera, sticka, virka och det känns mycket bättre då för att jag får något gjort den tiden som jag tillbringar där. Härlig idé med att skriva på dina hjärta - blev mycket bra! Ha en skön vecka, Marie

  SvaraRadera
 6. Å så FINA!! De där skulle du börja sälja via butik!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin idé! Betong måste bli min sommargrej. Nej, man hinner inte mycket i veckorna. Det gäller att planera sitt pyssel och det tycks du vara jätteskicklig på! ♥ Ann-Lis

  SvaraRadera
 8. Hej! men å fina saker du pysslat med....gillade dina hjärtan med bokstäver på så fina.
  Ha det gott!
  Lotta

  SvaraRadera
 9. Jättefint blev det! I något skede ska jag ta mig en tur till Clas Olsson...vår tomte hade nämligen inte hittat dit :O) Ha ett bra slut på veckan!

  SvaraRadera
 10. Du är så bra!! Jag var på en jobbintervju och blev tillfrågad om jag kunde nämna en bra inspisblogg och jag svarade tveklöst Lilla Kamomillas villa :) Må gott!

  Agape

  SvaraRadera
 11. vad fint det blev o snyggt med en bokstav persten. Är det svårt att jobba med betong?

  SvaraRadera
 12. Du är verkligen duktig att få fart på dina projekt, här är man seg i starten. Fast jag tror och hoppas på att det blir bättre med ljuset när det nu kommer och sedan att jag får mig ett eget rum där bara jag skall vara och inte behöver plocka undan hela tiden. Kram

  SvaraRadera
 13. Superfina, I LIKE!!! Hjärtan är en av mina passioner....har dom överrallt här hemma, barnen försökte räkna alla för en tid sedan, men jag tror de tappade bort sig när de kommit över hundra....fniss ;o)
  Kramar till dig! Malin ♥♥♥

  SvaraRadera
 14. Oooh så fina de blev! och nu har du ju nåt att se framemot i sommar :O)

  SvaraRadera
 15. mysiga små hjärtan! man borde ha många olika för olika tillfällen:) te.x. grattis och förlåt....så kan man ställa fram dem vid den andres tallrik el på toaletten,bilen....:) lite som kylskåpspoesi!

  SvaraRadera
 16. Jättesöta!
  Får man fråga vad du använt för att gjuta hjärtanen i - silikonformar för köket?

  SvaraRadera
 17. Härligt! De e nog sant att de som gillar hittar man nog tid till. Å om man inte tittar på tv har man massor med tid:)

  SvaraRadera
 18. Bara sååå fina, du är ju helt otrolig. Sprutar ideerna ut genom öronen eller.... Dom mest härliga saker tillverkar du och ofta för en billig peng.
  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 19. Men så fina dina små hjärtan är och va häftiga de blev med text!

  Man hinner med det man brinner för, för de som undrar: )

  Hälsn till Dig & Svante! Mari.

  SvaraRadera
 20. Hej i "vintervirvelvädret"! Åh, det är härligt med bokstäver. Så fint det blev när du tryckte på dina hjärtan. Visst finns det mycket roligt man kan göra! Jag har massor av idéer men ibland behöver jag dock inspiration och lust att sätta igång mina projekt..och just det har bloggandet gett mig. Det är härligt att se all inspiration som finns. Tack!

  Ha en riktigt fin och härlig onsdag.

  SvaraRadera
 21. vilket vackert hem du har och din blogg är så himla mysig!
  Tack för all inspiration.
  Lotta

  SvaraRadera
 22. Så fint! Det är så roligt också att det finns så bra och enkla hjälpmedel att få till ett fint resultat!
  Vad glad jag blir att du garvar åt mina pippin! Jag vill ju att det jag gör ska väcka någonting.....inget avancerat, bara ......någonting trevligt! :o)
  Kram Kicki
  ps.....du får komma och hälsa på någon gång, Ernst bor inte långt från mig....hi hi.

  SvaraRadera
 23. Vad fint det blev. Men hur gjuter du de där hjärtana? Skulle vara kul att prova på i sommar.
  Hoppas du har en bra dag.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 24. Vilka fina hjärtan! Vad har du använt för form till hjärtanen? *nyfiken*

  SvaraRadera
 25. A--> Jag har använt en IKEA-iskubsform. Finns väl ännu av en liknande silikonform, kanske lite skillnad på hjärtformen men i alla fall...

  SvaraRadera
 26. Ja du, tv-tittandet är nog en stor bov när det gäller tid.. Så fina hjärtanen blev med lite text på!!
  Superfint och stämplar- det vill jag också ha..
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 27. Fin idé!

  Hoppas du hittar pläden med mormorsrutor :)

  Mys i ruskvädret!
  KRAM

  SvaraRadera
 28. De tycks verkligen vara användbara de här bokstavsstämplarna :) Fint blev det med bokstäver på dina hjärtan.
  Ha det bra! Kram Kicki

  SvaraRadera
 29. blev så fint så...du..här tog jag mig inte till jobbet idag, vi är insnöade Otto och jag men i morgonfm har man lovat att man kommer och plogar ut oss...kramen

  SvaraRadera
 30. Jättesöta hjärtan!!

  Hmmm... nu när jag läser så undrar jag hur JAG hinner det jag gör?? För jag har sällan lediga helger och alltid tre barn runt mig. Men - som nån annan skrev - det man vill så hinner man med! Och jag tittar faktiskt inte heller så mycket på tv.
  Mitt "problem" just nu är att jag skaffat mycket material men hinner inte fixa till det... sen kanske jag glömmer det jag tänkt ut :P
  Men ååååh så bra man mår av att pyssla och skapa!!

  kramis,
  A-C

  SvaraRadera
 31. Oh the letters on the hearts is a wonderful idea!!!! I don't know about Sweden and Denmark but in the US you could "make a killing" (sell many). The customers could spell their own words and messages to be placed on a board, or on a table. OH how much fun that would be!!!! I would be your first customer!!!!

  Pattie ;)
  Mazatlan Mx.

  SvaraRadera
 32. Vad fint det blev med tryck på betonghjärtan,jag har likadana bokstäver som jag har haft att trycka på mina gardiner och kuddar,men nu även på taveldukar ,har även större som jag köpt på panduro,( ca 10 cm)
  Så nu är det bara att vänta på lite värme så man kan försöka sig på att gjuta/Ewa

  SvaraRadera
 33. åh så fint! vad duktig du är!

  SvaraRadera
 34. Hejsan, vad roligt att se att du har gjort likadana små hjärtan som jag. Det är ju så roligt att göra dom eftersom man får ut så många ur en "plåt". Dom fina betongrosorna däremot har jag inte lyckats få tag på, får leta vidare. Håller du fortfarande på med betong?
  Jättefin sida, mvh Ninna

  SvaraRadera
 35. Oi että on kauniita juttuja blogissasi :D

  SvaraRadera