16 februari 2011

Ett nytt projekt

"Rensa i röran" hos väninnan fortsätter och denna miniskänk har hamnat hos mig. En söt liten pärla jag inte kunde motstå... Den är i behov av åtgärder, för den har blivit slipad på ena sidan, så jag får väl lov att slutföra arbetet. Den stora frågan blir ju då, måla i nån trevlig färg, eller betslacka i mörbrunt? Eller?? Du får gärna komma med förslag! Måla vitt är inte min första tanke, så låt ideerna snurra!
Ha en skön onsdag, mina vänner. Tack för att ni kikar in. Och tack till alla trogna bloggvänner som kikar in , även när jag själv inte hinner med återbesök.
Kamomilla

Tämä söpö minisenkki on uusin projektini. Se vaatii jotain toimenpiteitä sillä sen toinen puoli on jo hiottu mutta jäännyt pahasti keksken. Vinkkejä kaivataan: maalaisinko, petsaisinko, vahaisinko vai mitä? Valkoiseksi maalaaminen ei välttämättä itsestään selvää tässä tapauksessa joten pistäkääpä ehdotuksia hyvät ystävät!
Kamomilla

20 kommentarer:

  1. Jag skulle absolut betslacka den och INTE måla t ex i vitt! Kontakta något företag som säljer lack osv. för gamla möbler (t ex Wanha Wiljami, har webbutik också) och be om råd. Jag tror att jag skulle dra först med genuin bets och sedan därpå sellack. Med sellack får man en silkeslen yta.

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  2. Så söt lite byrå..ska bli spännade och se vad dus ka göra med den!

    Kram Marina

    SvaraRadera
  3. Vilken supersöt skänk! Ska bli kul att se vad du gör med den! Jag är övertygad om att den blir jättefin! Bra att du INTE tänker måla den vit i alla fall!
    Kanske mattsvart...?
    Ha en fin dag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Minustakaan valkoiseksi maalaaminen si ole oikea ratkaisu...:))
    Niin mikä se sitten olisi, ehkä käsittelisin sen tummemmaksi millä se onkin kysymys....
    Kaunis on kuin mikä...:)))
    Mielenkiinnolla odotan millainen pikku kaapistasi tulee.
    Lämpimin terkuin Jaana

    SvaraRadera
  5. Oj då, det kallar jag ett fynd! Tror mera på lack än färg i det här fallet:) Sen beror det ju på det finns förut dit den kommer.

    SvaraRadera
  6. Vad du lyckas fynda, grattis! Den blir säkert jättesnyggt i mattsvart som nån annanskriver, kanske med nån skojig tapet på insidan, eller senapsgul eller "kelly green"-grön? så får man en liten överraskning när man öppnar skänken.
    Mörkgrått är ju också rätt snyggt tycker jag, och betslack i mörkbrunt passar säkert jättebra till er övriga inredning.

    (om det var jag skulle däremot skänken bli knallgul eller pastellrosa med massor av gula och turkosa blommor på! har liksom en lite blommig färggrann period just nu känner jag, som motvikt till alla våra vita väggar. Tror jag ska fixa hallen på det sättet, bara jag kommer så långt.)

    SvaraRadera
  7. Hej! Ja hmm jag hade nog målat den vit, fast jag vet ju inte vad det är för stil på hemmet där den ska bo. Hade den varit hos mig hade den få blivit vit eller svart. Lycka till hur du än gör! Mvh Anna

    SvaraRadera
  8. wow så fin byrå du hittat!! :D Varför kan inte mina vänner ha utrensning ibland också ;) Fast det stora skåpet jag har bloggat om nu på sistone är faktiskt resultatet av en kompis rensning av uthuset :)

    SvaraRadera
  9. Onpa kaunis huonekalu! Minäkin laittaisin tumman petsin, joka toisi sille kuuluvaa arvokkuutta.

    SvaraRadera
  10. Som jag alltid säger: original är bäst!
    Eija

    SvaraRadera
  11. Vilken liten goding! Hade nog betsat (lack) den med en trasa och patinerat den lite i kanterna. den är helt förtjusande och gullig.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  12. Jag tänker genast svart. Tror det skulle bli snyggt!

    Ha det bra!
    Lotta

    SvaraRadera
  13. Inte vit, bets eller svart?? ;)

    SvaraRadera
  14. Jag tänker spontant, ljusgrå. Jag skulle absolut målat den i en rökig, dimmig grå nyans. Men det ska bli spännande att se vad du hittar på .

    Kram!

    SvaraRadera
  15. I would paint it white for sure.

    Or Pink

    I had one simulair and painted it white and sold it at a sale quickly

    Janice

    SvaraRadera
  16. Jag skulle måla eller betsa den brun och sedan dekormåla den med tex kurbits som har blivit så modernt igen. :)

    SvaraRadera
  17. onpas ihanan erikoinen senkki! Minulle ensimmäinen mielikuva joka tulee mieleen on tumma.. Musta betsi? Tai sitten harmaa maali, jossa hieman shabbausta nurkissa ;)
    Terkuin A

    SvaraRadera
  18. Onpas söpö minilipasto! Kaunis petsisävy voisi sopia? Millaisiin asetelmiin tai millaiseen ympäristöön aiot tämän kaunokaisen sijoittaa? Monesti koriste-esineet löytävät Sen Oikean värin ja sävyn kun niitä katselee todennäköisessä sijoituspaikassaan ja valaistuksessaan.
    Tsemppiä opintoihin ja ihanaa kevättä!

    SvaraRadera
  19. Superfin! Synd att den redan är slipad på sidan, för den är jättefin som den är. Någon snygg grå nyans, kanske? Lätt att placera med vilka färger som helst.
    Må gott, Kamomilla!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  20. Fin liten byrå. Vilken tur att folk rensar ibland ;)

    SvaraRadera