23 juni 2011

Har bloggen blivit negativ?

Fick en kommentar i förra inlägget om att mitt sätt att berätta har förändrats? Och en fråga om jag verkligen vet vad jag vill? Tja- vad ska jag säga?? När man bloggat i nästan fyra år, blir det ju lätt så att man vill variera sig. Jag kan inte göra möbelmake-overs i evighet, pyssla eller möblera om varje dag, bara för att ha nåt att skriva om. Det var ju annat då i början, när vi just hade flyttat in, vi hade ett helt hus att fylla! Skulle jag hållit på likadant tills nu, skulle vi nog drunkna i grejer. Och i och med att hälsan svek och jag bytte yrke har ju jag också förändrats! Inte så konstigt det heller va?

Att jag just dragit igång mitt företag på allvar efter att det varit en ganska sporadisk bisyssla, gör ju att jag är rätt så upptagen nu. Att få igång allt och nå de rätta kontakterna kräver tid och arbete och insats. Att det märks på bloggen är väl naturligt?? Jag vet verkligen att detta är det jag vill, jag har verkligen målmedvetet styrt fram till det här. All stress har hitills varit positiv, jag har redan sålt mer reportage än jag vågat hoppas på, så jag är lycklig! För visst är man osäker med förtagandet i dessa tider.. Jag är ledsen om nu någon inte har kunnat läsa i mina inlägg att jag är nöjd och glad? Innehållet på bloggen tänker jag då inte be om ursäkt för. Jag är mig själv och skriver om det som jag känner för och som händer här hos oss.

Nu önskar jag er, alla mina läsare en glad midsommar! Bildcollaget gjorde jag en dag i maj, när skolan hade slutat och jag kände att jag ville göra nåt kul ute vid lusthuset! Allt är fixat med loppisfynd! jag önskar ju det skulle vara sådär just nu, men det stormar faktiskt ute just nu... 
Skål på er! För nubbe blir det väl?
Kamomilla


Sain viime postaukseen anonyymin kommentin, siitä että tyylini kirjoittaa on muuttunut, ja kysymyksen että teidänkö mitä minä haluan? No, mitä siihen vastaisin? Olen kohta neljä vuotta tätä blogia kirjoitellut. Jos vieläkin tekisin huonekalutuunauksia, askartelua ja sisustaisin uudelleen kaikki huoneet koko ajan, hukkuisin tavaroihin! Kun terveyteni petti, ja vaihdoin ammattia, muutuin minäkin- onko se niin outoa?  Ovatko postaukseni nykyään negatiivisia?

Tosiasia on, että yrityksen muuttaminen sivutyöstä kokoaikaiseksi työksi vaatii aikaa ja hurjaa panostusta. Tottakai se johtaa siihen etten ehdi, enkä pysty postailemaan samanlaista juttua kuin ennen. Voin kuitenkin vakuuttaa että olen tästä stressistä hyvin onnellinen vaikka yrittäjyys kyllä vähän pelottaakin.  Voin hyvin, yritys on myynyt enemmän keikkoja kuin uskalsin toivoa ja rakastan tätä työtä! Olen pahoillani jos se ei ole lukijoille välittynyt? Postausaiheista en pahoillani ole, kirjoitan siitä mitä elämässäni ja talossamme tapahtuu. Tiedän todellakin mitä haluan, olen määrätietoisesti jo puolitoista vuotta tähdännyt tähän. Ihan oikeesti.

Toivotan teille kaikille hauskaa juhannusta! Kuvakollaasin tein toukokuussa kun koulu oli loppunut ja kaipasin hassuttelua. Laitoin pihajuhlat pystyyn itsekseni pihallamme. :) Kirpputoritavaroita tai muuten vaan kierrätettyä ihan kaikki! Nyt kaipaan kyllä aurinkoa mutta ulkona myrskyää..
Kippis ja hauskaa Jussia!
Kamomilla

34 kommentarer:

 1. Rätt så, Milli! Man ska blogga för sin egen skull, inte för andras. Man bloggar så mycket man orkar och om det man orkar - och vill - blogga om. Och så är det väl självklart att innehållet i bloggen inte är statiskt! Vilket liv är det..?

  Fortsätt precis som du gjort, då blir det bäst!

  Stor midsommarkram från ruckelhäxan på Åland (som bloggar med väldigt stor variation) :oD

  PS. Såklart det blir en nubbe till sillen. Smällkall så tändarna klirrar ;o)

  SvaraRadera
 2. Glad midsommar på dig vännen!
  Tänk att det inte går att vara liiite glad åt den egna lilla framgången utan att någon måste knäppa till en på näsan.
  Kan ju vara ett bevis på att det du gör är bra! Sug åt dig!
  ;o)
  Kram till dig!
  Kicki

  SvaraRadera
 3. Måste gå och kolla ditt förra inlägg, och det var ju bara en kommentar och anonym dessutom - jag tycker att om man inte kan skriva ut sitt namn så kan man lika bra strunta i den personens åsikt! det är säkert nån som inte följer med bloggar särskilt mycket, för gör man det så inser man ju att dom vanligtvis lever sitt eget liv precis som mänskorna som skriver dom och då ingår utveckling såklart. Jag tycker inte alls du behöver försvara dej! Det jag däremot tycker är att det sku få vara så fint imorgon på midsommarafton som det är på dina bilder :) Jättefina bilder, verkligen mysigt. Ser inte riktigt ut som sådär soligt och mysigt ute just nu...
  Skål och glad midsommar!

  SvaraRadera
 4. ....skulle ju säga att jag ääälskar ditt lusthus!
  Härliga bilder!

  SvaraRadera
 5. Tråkigt att någon lämnar sådana kommentarer! Din blogg är ju din skapelse, inte för att behaga någon annan. Och åtminstone jag älskar din blogg! Tycker att den är fantastiskt inspirerade, och just det faktum att din hobby numera är det du livnär dig på, är bara i sig otroligt inspirerande! Önskar att jag hade din drivkraft!

  Sen angående att en blogg ändras, så är det väl bara naturligt. Märker ju hur min blogg har ändrat på bara ett år. Ta och kolla in ett inlägg från förra sommaren så ser man ju en klar skillnad! Men som du säger, man utvecklas ju, och då följer ju bloggen med i utvecklingen, såklart!

  Vilka härliga bilder fån lusthuset, ser så avslappnat och skönt ut! Inget sånt sommarväder finns här hos oss nu! Tänk så vi svettades för nån vecka sen, nu är det yllesockor och fleecejacka som gäller!

  Nu ska jag och Kalle trotsa vädret lite, bada bastu, och sen sätta oss ute på terassen och korka en flaska bubbel, nu e det midsommar!

  Njut av midsommaren!

  En stor kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Riktigt fina bilder! Lycka till med dina "nya sysslor" och strunt i de få negativa kommentarerna, vilket jag tror att du gör. Glad midsommar ! Kul med finlandssvenska bloggar! häls. miaw åland

  SvaraRadera
 7. Usch så trist! Tycker man kan låta bli att läsa, och kommentera också för den delen, om man inte gillar det man läser.
  Regn här också, men imorgon hoppas vi på solsken till nubben :O)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. det är ju meningen att man ska ändras och utvecklas och gå framåt. ingen vill ju stampa på stället år ut och år in. vilken märklig kommentar (har inte läst den än).
  och vilka fantastiska och fräscha bilder. faktiskt såg jag inte direkt att de var från ert hem, men nu ser jag ju det.
  hoppas ni får en härlig midsommar. hoppas gubben får börja varva ner lite nu.
  kramkram

  SvaraRadera
 9. Håller just nu på med Kay Pollaks bok "att välja Glädje" och han säger:
  Varje gång jag är störd eller irriterad på en annan människa har jag gjort en tolkning av verkligheten som är begränsad/felaktig.....

  Han säger oxå: Jag ensam har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser....

  En mycket klok man den där Pollak! *ler*
  Så eftersom du är lycklig med det liv som du lever nu ska du inte reagera på en kommentar från någon som du inte vet vem det är. Och även om du skulle veta vem det är så..... Who cares...??
  Bloggtorka har vi alla nu och då, och vi har ingen skyldighet att förklara oss för det.

  Njut av ditt nya liv ;o) Vässa armbågarna och låt skinnet växa lite tjockare. Skaka av dej allt sånt som berör dej negativt och läs Kays bok..

  Hoppas ni får en trevlig och torr midsommar. Själv ska jag ligga i soffan och spotta i taket... ;o) Och möjligtvis odla lite i pallkragarna om solen tittar fram.

  Kram från en som vässat armbågarna och låtit skinnet tjockna till *skrattar*

  SvaraRadera
 10. Du ger inga konstiga budskap! Det har i alla fall inte jag märkt.. Eller lagt märke till..
  Fortsätt som vanligt.

  Har klarat av mitt datastrul helt själv. Med lite tips och hjälp av folk jag frågat. *trummar mej stolt på bröstet*

  SvaraRadera
 11. Ihania kuvia! Minulla ei ainakaan ole valittamista blogistasi :-) Päinvastoin, täällä on ihana käydä kylässä. Toinen vanhemmistani oli yksityisyrittäjä. Se on rankkaa puuhaa. Kaikkea hyvää yrityksellesi ja kiitos ihanista kuvistasi ja postauksistasi!

  SvaraRadera
 12. Klart du ska skriva som du vill. Det är ju upp till var och en om man vill läsa. Njut av din framgång och lycka till!
  Ha en riktigt skön midsommarhelg.

  SvaraRadera
 13. Härligt bildcollage!

  Ha en fin midsommar!

  Katarina

  SvaraRadera
 14. Klart man måste förändra sig ,annars blir det tråkigt
  Härligt med ditt nya företag
  Och vilka fina bilder
  Skål och ha en riktigt skön midsommar

  SvaraRadera
 15. Vi är väl människor och inte maskiner,ibland är det si ibland så.Jag är alltid förväntansfull inför din blogg och har aldrig blivit besviken.Fortsätt med det du tror på då blir det äkta.

  SvaraRadera
 16. Jag forstar helt hur du kanner dig, o man undrar ibland vad det ar som folk undar nar dom tror att man ska halla pa som en fabric (putta ut nya saker varge sekund)... Din blog ar din o vad du vill att den ska vara, och du har massor av folk som tycker om vad du skriver o vissar (aven mig som ar pa andra sidan av atlanten : ) Och det ar vad jag varkligen alskar om din blog, den ar om normala livet och hur vackert du gor det aven om du inte gor nagot nytt.

  Just remember, you cant always please everyone!!!

  Mari

  SvaraRadera
 17. Fina bilder, igen!!
  Det är ju meningen att vi skall förändras.... vem är och tycker och gör lika år efter år, undrar..

  Jag har just gjort en ishållare med blommor o blader för morgondagens "stänkkare" ;)

  Trevlig midsommar till dej.
  Monica

  SvaraRadera
 18. On totta, että tapasi kirjoittaa on muuttunut, mutta kukapa tai mikäpä ei ajan saatossa ja elämän viedessä eteenpäin muuttuisi. Olisi suorastaan outoa, jos niin ei kävisi. Minusta on ollut mielenkiintoista seurata tätä pientä siivua elämästäsi, mihin tätä kautta on päässyt tutustumaan. Nähdä se miten muidenkin elämässä on kausia jollekin ja toisessa hetkessä taas uudet asiat nousevat pääosaan. Se antaa perspektiiviä omaankin elämään.

  Yksi asia on jäänyt vaivaamaan, mutta tiedän, että asia on kyllä aika arkaluontoinen meille naisille: kevättalvella mainitsit painon pudotuksesta... olisi mielenkiintoista tietää miten olet edistynyt siinä? Olisi kiva kuulla, kun samojen asioiden ääreellä itsekin puurran. Kun elämä koittelee kovalla kädellä ei painon hallinnalle tahdo riittää energiaa, mutta taas kun helpottaa, jaksaa silläkin saralla jälleen pinnistellä. (Mitä nyt juurin mussutin kaikkea mitä ei olisi tuossa valossa pitänyt tehdä.)

  SvaraRadera
 19. Fortsätt du att blogga på ditt eget sätt! Det är så inspirerande att kika in hit, och att du delat med dig om din väg till egen företagare.
  Tråkig kommentar att få, men du ser att vi är många som uppskattar din blogg!
  Vilka underbara bilder förresten !!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 20. Go girl!!! Ha en riktigt skön midsommar och njut av livet:)
  Kramar

  SvaraRadera
 21. Fortsätt precis som du vill och skriv vad du känner för! Det är väl i jösse namn din blogg:) Du skulle väl knappast göra det du sysslar med, om du inte visste vad du vill, och du gör det bra! Vilket härligt fotocollage, mycket mera sommarstämning på det än ute just nu. Storm och regn, lite höslikt.
  En riktigt skönt och njutningsfull midsommar önskar jag dej och din familj.

  SvaraRadera
 22. Tycker att bloggen är din egen och du skriver som du vill, du har blivit mera profesionell och din blogg har ändrats ( jag har varit borta nästan ett år...och märker det) men du skriver fortfarande på ett sätt som jag tycker om och om det är ngn som inte gillar det, så finns det ju andra bloggar ;)
  Fortsätt som du gör nu!! OCH jag tyckar iaf att det är mycket fint att lyckas med ditt nya jobb!!
  Nubbe... nej, men sommardryck: jordgubbsvin med Sprite :) "nam"

  SvaraRadera
 23. Var också tvungen att gå tillbaka och se kommentaren. Verkligen en konstig kommentar. Förstår att det int känns så kiva, i synnerhet då kritiken int var mer konstruktiv. Men kan int annat än hålla med alla andra som kommenterat, sånt där larv ska du strunta i. Det är din blogg och den ska se ut som du. Att människan förändras är enbart positivt. Får absolut inga negativa vibbar härifrån, enbart härligt inspirerande inlägg. Fortsätt vara dig själv :-)
  Ha en skön Midsommar :-)

  SvaraRadera
 24. Vilka underbara bilder! De gjorde min midsommar! Såå soliga o mysiga, jag blev GLAD av dem!

  Pratade m maken om just detta m bloggar o hur de utvecklas m åren i takt med att man själv utvecklas och gör olika saker i olika livsskeden - innan jag kom in på din blogg idag :) Helt klart måste man få variera innehållet! Men du är ju samma härliga person ändå, oavsett om du skriver om makeovers eller visar dina underbara foton eller ngt annat! Jag hänger kvar på bloggen oavsett! Fortsätt i samma stil!

  Ha en skönskön midsommar! KRAMAR

  SvaraRadera
 25. Godmorgon,
  visst e det så att bloggen förändras, det känner jag även med min egen blogg.

  Som du skriver så är man inte mitt i byggkaoset och på så sätt ständigt har nåt att dokumentera. Tiderna förändras, det man håller på med förändras.

  Jag tycker det är jätteintressant att följa dig, ta del av dina fantastiska foton [som bara blitt bättre med åren] och ta del av dina arbetsresor. Det är där dina tankar, ditt jobb är just nu, det du ska satsa på.

  Jag hejar på dig, och läser alltid din blogg, trots att jag är dålig på att lämna spår.

  Skön midsommar till er!


  ps. sista bilden i inkäggen från 3:e juni är såå fantastiskt vacker!!

  SvaraRadera
 26. Klart man ska blogga för sin egen skull. Kan aldrig bli bra om man gör det för nån annan. Självklart följer ju bloggen oxå din egen utveckling. Fortsätt du precis som du gör. Du gör det perfekt :)
  Ha en fin midsommarkväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 27. Nämen, du bloggar ju för din skull och man bara glad att få följa med på din resa. Så sant man skulle drunkna i grejer om. Man höll samma tempo. Så kör på som du tycker, jag gillar det. Kram

  SvaraRadera
 28. Kikar in för att önska en fortsatt fin och härlig midsommar helg..Kramar Susanne

  SvaraRadera
 29. Hei!
  Olen aina silloin tällöin vuosien varrella vilkuillut blogiasi, kirjoittanut harvemmin. Blogisi on aina ilahduttanut yhtä paljon, erityisesti kuvat, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

  Et ole mitenkään muuttunut negatiiviseksi. Miten sisustusaiheesta ja elämän myönteisyydestä edes saisi negatiivista aikaiseksi!

  Juhannusterveisin Desiree

  SvaraRadera
 30. Ja-a, vad ska man säga? Fortsätt bara med vilken stil du vill, jag kommer att fortsätta att läsa din blogg i alla fall... Ha en fortsatt skön midsommarhelg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 31. Jag fick i alla fall en riktig sommar känsla i kroppen när jag såg dina fina bilder. Ibland så blir det man skriver inte riktigt som man vill, då brukar jag mest lägga in bilder. Man måste göra som man känner själv, för det är ju för din skull du bloggar.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 32. Klart du ska blogga för din egen skull i första hand! Och vi som läser återvänder för att vi gillar det vi läser, både om medvind och motvind.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 33. Klart att man ändrar sig, men inte tycker jag att du blivit negativ..
  Härlig bild! Och tycker att det är så roligt att det går så bra för dig nu!
  Och här bara väntar och väntar man..
  Lotta

  SvaraRadera
 34. Din blogg skall du utforma och skriva, så som du vill...den är ju din och du gör den så väldigt intressant! Den är varierande och har underbart härliga bilder, att se på. Då jag startade min blogg för ett år sedan, så tänkte jag, att det skulle vara en inredningsblogg, handla om skönhet och huset vi köpt, som vi renoverar och inreder... men det tar ju tid att renovera och ibland kan man ju inte bara fota ngt, som ej är färdigt, så som man själv önskar...och den där tiden...
  Jag känner så igen mig själv i dig...blev ju så sjuk under ett år jag med i min ryggradsreuma...satte mig på skolbänken efter julen och har omstrukturerat mitt förteag, som jag kör igång igen efter sabbats året. Allt har sin tid ...men att starta företag tar sin tid. Vad roligt, att läsa, att din hobby nu blir ditt jobb! Lycka till och tack för att du förser oss med en underbar blogg!
  Kram fr Janet

  SvaraRadera