27 april 2012

Jag klarade det!

Oj så ett år går fort!! Idag är det ett år sedan mina första fotostudier tog slut och livet som företagare började. Det har varit ett spännande år, med många svängar hit och dit, men jag kan bara konstatera att jag klarat det! Visst är det stressigt mellan varven, och däremellan står det stilla så man nästan tappar hoppet. Men jag har fått sova på nätterna, lyft min lön och jag ångrar inget, jag har gjort ett bra val! Men företagandet kräver ett enormt initiativtagande och engagemang, det är inget för lata! Däritill får man träna balansen mellan jobb och privatliv, speciellt när man har kontoret hemma.

Bild tagen på trädgårdsmässan i Åbo

Att jag skulle fortsätta med studierna hade jag ingen aning om, men livet för ju en ut i spännande äventyr!!

Ha en skön helg! Här ska det vilas för jag har inte mått så bra i veckan.

Vuosi kuluu todella nopeasti! Tänään vietä yksivuotispäivää yrittäjänä! Vuosi on ollut jännittävä, täynnä haasteita mutta selvisin! Välillä on ollut rankkaa ja kiireistä ja välillä niin hiljaista että epätoivo on melkein ottanut ylivallan. Kuitenkin olen saanut yöni nukuttua, palkkaa nostettua enkä kadu mitään! Taisin tehdä ihan hyvän valinnan. Mutta oma-aloitteisuutta se vaatii, laiskalle se ei sovi. Tasapainoilu työn ja yksityiselämän kanssa vaatii harjoittelua, etenkin kun toimisto on omassa kodissa.

Että jatkaisin opintoja tuli yllätyksenä itsellenikin, mutta tällaista se elämä on- yllätyksiä täynnä!
Hyvää viikonloppua teille kaikille- nyt aion huilata sillä minulla on menneellä viikolla ollut vähän veto pois.

13 kommentarer:

 1. Oon aina tosi iloinen kun luen ihmisistä joiden alanvaihto on onnistunut hyvin! Ihanaa kun saa tehdä sitä mistä tykkää. Onnea jatkoon!

  SvaraRadera
 2. Grattis till ett bra första år, dina bilder inspirerar alltid så en duktig fotograf är du verkligen! Vila och fira i helgen!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Onnittelut! Yrittäjän elämä ei todellakaan ole aina helppoa, mutta palkitsevaa sitäkin enemmän!

  SvaraRadera
 4. Du skrev jättebra - här är också en privatföretagare som vet precis hur det är...vissa dagar tror man att nu är det kört, men sedan händer det något igen och man kan andas friare. Kämpa måste man och försöka jobba på och det är sant, att det är inte alltid lätt att dra gräns mellan tex arbetstid och annan tid. Hoppas ändå att jag kan fortsätta med detta, det är något speciellt med att kunna rå om sin egen tid! Krya på dig, jag ligger också sjuk härhemma i första flunssan på ett helt år..Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara gratulera dej till ditt nya liv och till att du vågade satsa!
  Dina bilder är verkligen ljuvliga!
  Önskar dej en fin helg med skön vila!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Att vara egen företagare är verkligen en berg-o-dalbana. Man går på högvarv när man jobbar, sen ska man ta hand om pappersbiten, planera kommande arbete och så till sist "leva".
  Men får man den ekvationen att gå ihop så är det den mest häftiga grej man kan göra. Skönt att höra att du tar det lugnt. Men visst är det så att hjärnan planerar lite ändå?
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 7. Krya på dig. Vd bra att du är nöjd med ditt val i livet. Du tar underbara, inspirerande bilder.

  SvaraRadera
 8. Lämpimät onnittelut ensimmäisestä vuodesta, hienoa että teit hyvän valinnan! :)
  Kuvasi ovat tavattoman kauniita! ♡

  Rentouttavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 9. Niin gärna tekisin saman :)

  SvaraRadera
 10. Grattis till det första året och att du känner dig hemma som företagare och fotograf!

  Ha en skön helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 11. Åh duktiga du! Jag önskar jag vågade.... Heja dig!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 12. Grattis till ditt första år! Härlig bild!

  SvaraRadera
 13. Jo, detdär med att jobba hemma... 13 timmar i ett streck idag. Effektivt, men kanske inte så grymt många dagar i veckan...

  SvaraRadera