19 oktober 2008

Farmors rya styr i allrummet

Nu ska jag ta er upp till övrevåningen. Där har jag möblerat om igen. Det verkar vara ett allrum som aldrig hittar sin funktion och som ständigt möbleras om i väntan på den rätta lösningen. Här har vi haft både gästrum och pysselrum i både gammaldagsstil och marin stil. Inget känns sådär att det skulle vara rätt. Pysselrum är det ännu och ska fortsätta fungera så. Jag fäller bara upp klaffen på bordet och letar fram materialet ur en byrå som finns däruppe och så är det bara att köra igång. jag pysslar inte så mycket nu, men kanske jag känner mig inspirerad snart igen..
Följ med upp...När man når översta steget ser man badrumsdörren . Det är nog till en del denna dörr som reglerar användningen av rummet. Passagen från trappsteget fram till dörren måste ju vara fri. På vägen passerar man kaminen, en härlig jötul som är kanoneffektiv. Här ser du kaminen och sonens dörr som är i vinkel till badrumsdörren. Passagen från trappan måste vara fri här, annars blir det ju lite slalomgång mellan möblerna...

Inte lätt att möblera alltså så just nu fylls rummet i mitten av en matta. Öppet och bra, men man kan inte sitta och mysa vid kaminen. Inte mycket att göra åt saken, den måste ju vara där den är, vid murstocken.

Nu har jag ändrat stil här uppe och orsaken till det var farmors gamla rya. Den har sökt sin plats i ett år nu, och nu fann jag den nog. Men den styr ju stilen i rummet ganska långt för med en sånhär rya går det inte med inredning i Marin stil. Ryan är väldigt viktig för mig, så nu får den styra däruppe. Trevligt med gammal inredning och lite färg är också välkommet.

En tanke om att förvandla det till ett tv rum för barnen och deras gäster tar form. Det var också vår ursprungliga ide´men i något skede kom vi av oss. Jag skulle vilja hitta en billig (läs nästan gratis) och snygg hörnsoffa, så skulle det kanske bli okej...Men sen vet jag inte om grabbarna gillar stilen. Men å andra sidan har de sina egna rum också och där råder deras lagar gällande inredning.

Ja, vi får väl se hur det blir. När man inreder styrs allt av den stundens behov, och när man bor det första året i ett hus så börjar man sakta se hur det ska vara. Ibland tar det ännu längre innan allt ramlar på plats. Ibland måste man göra små misstag också, innan det blir som man vill.

Annat som ramlat på plats just nu är monogrammet på köksdörren. Men det visar jag mer av bara jag får upp det andra också. Och så skulle jag väldigt gärna ha belysning inne i skåpet också...

Monogramm finns att köpa här: http://www.villawenla.fi/ Kika gärna in i nätbutiken som tjejen med bloggen http://www.mywhitehome.blogspot.com/ har.

Ny vecka, nya vindar.

Kamomilla


35 kommentarer:

  1. Himmel så fint ni har där uppe! jag måste titta igen...och igen :) Så många fina detaljer...och ja, jag gillar den gamla ryan! Du gör rätt i att låta den styra.

    Nu skall jag gå och greja lite med middag.

    VI hörs!

    SvaraRadera
  2. Jag får tacka för titten på erna övervåning där man verkligen finner lugnet och ni kommer säkert på en lösning till att kunna sitta framför kaminen så småningom... allt tar sin lilla tid.

    Vad fint ni har där i övrigt, mnycket hemtrevligt.

    Kram Kram

    SvaraRadera
  3. åh, det ser helt annorlunda ut där än när vi var där för snart fem månader sedan! allt du fixar blir bara så fint, så fint!

    SvaraRadera
  4. Vilken vacker rya från din farmor! jag förstår att den betyder mycket för dej! Jättefina färger och detaljer!
    Vilket härligt rum och så fint du har gjort!
    TACKAR för fin kommentar hos mej och önskar dej en skön söndagskväll!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Ja det är lite svårt att få till det i såna rum som ska fungera som genomgångsrum samtidigt, men jag tycker att ni fått det jättemysigt!
    Ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  6. Hei!
    Sinulla on kaunis koti.
    Ja ihana koira .Olen itse haaveillut että jos otan koiran niin juuri tuon rodun.
    Tiina

    SvaraRadera
  7. Bilderna förmedlar en fantastiskt härlig stämning. Ni har verkligen ett hem där "skälen kan få ro".
    /Päivi

    SvaraRadera
  8. Det är väl väldans mysigt óch fint som det är och den gamla ryan är ju så fin där på den vita väggen, låt det bero och mogna fram...hoppas helgen varit bra, kramis

    SvaraRadera
  9. Otsikon perusteella odotin jotain ihan muuta - kompromissia isolla K:lla, mutta sain siis yllättyä. Aivan ihana yläkerta ja ryijy sopii sinne ihan nappiin! Ainahan se on vähän harmillista, kun joku asia ei miellytä, mutta mielestäni tila vaikuttaa oikein toimivalta.

    SvaraRadera
  10. Hej Vilken underbar ryamatta....verkligen roligt att du "tar tillvara" på den...och tack för titten så fint du har ordnat det! Så hemtrevligt det känns! Ha en bra start på nya veckan! Kram fr C

    SvaraRadera
  11. Det ser hur mysigt ut som helst där uppe ju:) Perfekt med ett slagbord som inte tar plats, att bara fälla upp inför pysslandet. Själv drömmer jag om att få göra i ordning rummet på vinden som ska bli min atelje. Men det ligger låångt ner på priolistan:(

    Monogramet blev hur fint som helst.
    Kram Emma

    SvaraRadera
  12. Du har ett sånt vackert och personligt hem, så smkfullt och inte "ängsligt" som ngn sa om mej, men ett bar uttryck, inte så rädd att sticka ut lite med mer än gott resultat! Snacka om hemtrevligt du har! Och lille Svante, hoppas han mår bra! Den webbutiken är så fin, om än väldigt finsk: ) Jag har länkat den. Mari.

    SvaraRadera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  14. Tack för inspirationen!

    Vi har också ett sådant där "onödigt" allrum däruppe, med bara en soffgrupp som blivit över, när jag egentligen behöver både pysselrum och gästrum... Nu skall här göras om!

    KRAM: Annette

    SvaraRadera
  15. Oj så otroligt fint ni har det där uppe:)
    Jag satt bara och "oj-ade" mig igenom bilderna.*ler*
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  16. hej kära Kamomilla,
    vilken otroligt mysig övervåning ni har - helt i min smak! Allt passade så bra tillsammans, på något sätt... jättelyckat.

    Kram på dig!
    Susanne

    SvaraRadera
  17. Heissan Kamomilla!!
    Joskun tosiaan käy niin, että jotkin tavarat/kalusteet löytävät oikean paikkansa vasta useamman asumis vuoden jälkeen......
    Yläkertanne on yhtä idearikas kuin koko kotisi. Ryijy seinällä on upea!
    Mukavaa uutta viikkoa sinulle!!
    Jaana

    SvaraRadera
  18. Jag tycker ni har det jättemysigt i ert allrum. Och ryan passade perfekt där som blickfång på väggen! Där skulle jag också trivas att pyssla och inte som nu vara tvungen att bära fram allt till köksbordet för att mitt pysselbord i "datarummet" är belamrat med all sköns bråte.... Så var det inte meningen från början...:O)

    SvaraRadera
  19. Så vackert du har gjort där uppe! Dekalen till fönster har även jag köpt men har inte satt dem på plats än..
    Ha en bra dag! :)

    SvaraRadera
  20. Såå fint ni har det på övervåningen!!
    Och trappan är underbar..är den ny eller gammal?

    SvaraRadera
  21. Vad fint du har på övrevåningen! Härligt med en kamin, det har man ju inte i lägenhet möjlighet till, fast nuförtidenfinns det ju sådana öppna spisar som man kan bränna med etanol. En sån sku kunna vara fin.
    Fönsterdekalen är ju jättefin, sådana vill jag också ha.

    Kram Sabi

    SvaraRadera
  22. Vilka varma och vackra färger ryan har, passar ju in perfekt där uppe även om det blir TV rum. Förstår problemet med möbleringen men ni hittar säkert en bra lösning!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  23. Voi hyvänen aika miten teillä on kaunista ja niiiin kodikasta!!!

    Ihana yläkerta!!!!

    SvaraRadera
  24. Hej hej tjejen... Oj så många vinklar och vrår,,, jag bara älskar de,,, blir sån härlig myskänsla och karaktär på rummet!!! Allt allt passade jättefint ihop... Kram josse

    SvaraRadera
  25. Helt galet snyggt!!!! Jag älskar nischerna,och monogrammet du beställt är ursnyggt!

    Suckar av avundsjuka och går NU tillbaka och drägglar på dina fina bilder...

    kram Pia

    SvaraRadera
  26. Jag förstår problemet! Vårt allrum på vinden är fortfarande i "vi vet inte riktigt hur vi vill ha det"-stadiet. I höst är det två år sen vi byggde vinden..

    SvaraRadera
  27. Nej men titta så mysigt det blev ovanför trappen, varför inte sitta och mysa i sängen med brasan tänd.
    Va fint det blev med monogrammet på vitrindörren.
    Ha en bra vecka/ Eva-Mari

    SvaraRadera
  28. Tule vain käymään perjantaina -monogrammi on odottamassa sinua :)
    Nähdään ja rupatellaan taas lisää ;)

    SvaraRadera
  29. Hade tänkt fråga dej om du hittat Vila Wenla. Vi var där med dottern för att köpa nalle åt Hugo men Hugos mormorsfar hade hunnit före. Kan förstå att det är butiken just för dej!
    H Maj

    SvaraRadera
  30. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHH
    vad jag NJUTER av dina bilder och Ert fina rum
    och trappen med

    ha en toppen Onsdag

    SvaraRadera
  31. Hej Kamomilla!

    Fantastiska bilder från hemmet som alltid....
    Där uppe skulle man ju vilja bo..så mysigt och vackert och underbara detaljer...

    Hoppas att du får en bra dag!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  32. Det ser mysigt ut där uppe tycker jag.

    Jag kan rekommendera ett allrum för barnen. Vi har inrett den öppna delen av vår övervåning som TV-rum och när vi har gäster med långa middagar är det jättebra att barnen kan ta med sina kompisar dit och se på TV eller rita/pyssla/leka utan att störa oss eller vi dem.

    SvaraRadera
  33. Så fint! Tycker du gör rätt som låter den vackra ryan styra! Har också saker efter min mormor som jag inte skulle byta ut mot allt i världen! Det måste få passa in helt enkelt:)

    Monogramen är jättefina på dina glasdörrar!!
    Susanne

    SvaraRadera
  34. Hej! Vad fint ni har det. Har precis hittat din blogg, minns inte mer hur eller via vem. Håller på o renoverar vår övrevåning o kollar just nu mest på golv, väggar osv. Vad har ni för bräder på väggen? Jätte fin då ni har det liggande. Är det så i alla rum?

    SvaraRadera