27 oktober 2008

Smått och gott i köket

Under helgen var det storm så vi pynjade på lite härinne. Eftersom vi renoverat skänken, byggt vitrinskåpet till köket samt flyttat platsen för kyl- och frysskåpet, kändes fönsternischen mellan dessa två som enormt smal, hög och konstigt tom. Jag funderade en stund på vad jag kunde hitta på, för det bästa vore ju att utnyttja utrymmet som förvaring. Små ommöbleringar i övrevåningens pojkrum lösgjorde ett gammalt linneskåp för min pysselsaker. Två minibyråar som jag fixat upp för pysselsaker flyttade nu ner till köket. Känns okej, åtminstone just nu.

Såhär såg de ut när de kom till oss:
I somras fixade jag upp dem och nu fyller de upp nischen. Kanske passar de inte helt perfekt, men de ger balans åt utrymmet som annars såg lite konstigt ut med två så höga moduler på varsin sida.

De vackra ljusstakarna fick vi till kombinerad födelsedag- och inflyttningsfest i somras.Tanken var väl att de ska stå i lusthuset när det är klart, men nu får de pryda köket. De är underbara tycker jag!

Vitrinskåpet har fått belysning. Skenet är tyvärr väldigt blått för det är ledlampor. Nån som vet vad man kan göra åt det? Min man gillar det, men jag tycker att ljuset blir hårt, speciellt mot de varma stearinljuslågorna brevid. Men det är så fint att lysa upp favoritporslinet...Tips mottages!Sånt pysslar vi sakta med. Gubben har också gjutit lusthusgolvet och snart ska det målas väggar därinne. Det kompakta höstmörkret bara suger musten ur en på kvällarna. Jag brukar inte vara hösttrött men på något sätt tror jag att den jobbiga sjukdom jag led av hela augusti sög ut mina reservkrafter redan då. Får se hur man ska klara vintern...

Julförberedelser dyker upp sådär smygande överallt bloggvärlden. I år får jag hålla mig i skinnet med pyntandet, av en alldeles speciell orsak. Om fyra veckor dyker det nämligen upp en tjej med ett block i högsta hugg och en fotograf i sitt släptåg. Och det ska inte bli ett julreportage...Så när ni börjar pynta till kommande advent så försöker jag med stor möda att hålla mig i skinnet! Hur nu det ska lyckas, för det kliar redan i fingrarna....

33 kommentarer:

  1. Å...vackert, fint, mysigt & alldeles UNDERBART! Jösses vad jag har missat en massa härliga inlägg från dig. Kan jag få ditt hus? ,hihi
    Jag bara gapar av allt stilfullt....
    Sedan blir jag ju nyfiken på "damen" med blocket & fotograferna...till en tidning? snart, när, var hur?...haha!

    Åter igen....DU har så fint.
    Varma kramar från mig /madelene

    SvaraRadera
  2. Det är xtra roligt när man redan har lösningen, fast då med lite omjusteringar. Tyvärr är bilderna lite mörka så jag såg inte hur byråna blev, men säkert är dom kanon fina som allt annat du tar dig för:)
    Ska bli kul att se lusthuset sen, blir säkert lika fint det:)

    Oj så spännande med ett repotage. Ser fram emot detta.
    Kram Emma

    SvaraRadera
  3. Hejsan!

    Som alltid så har du en massa jättebra ideér och lösningar till ert vackra hem. De fina klädnyporna är perfekta namnmärkta åt törstiga personer = mindre disk.
    Det verkar som hösten varit extra tröttsam för många, efter att ha ställt om klockan till vintertid har gjort oss här hemma lite ur balans...uppe tidigt på morgonen och tröttheten kommer lika tidigt på kvällen plus att det blir fort mörkt..

    Kram Anne

    SvaraRadera
  4. Aha...en dam med block & penna..samt en fotograf!!??:)..vad blir det tro:)..spännande..får svante vara med då:)...snyggt det blev med byråerna..du är påhittig...ha de så bra och spara på krafterna..kram..PIA

    SvaraRadera
  5. Men herre gud säger jag bara. gud så mycket fint du gjort. Inta bara byråana (som var superfina) utan ALLT, askar, lådor, ljustakr, slagbord, skrivbord ja ALLT. Gud vad du är duktig.
    Kram Emma

    SvaraRadera
  6. Mysigt! Du har det så hemtrevligt i köket :) Där skulle man kunna sitta bort åtskilliga timmar och bara filura...

    Sov gott!

    SvaraRadera
  7. Åh, det ser så stämningsfullt ut! Skulle jag ha ert hus tror jag att jag skulle bosätta mig i köket ;)

    SvaraRadera
  8. Hej Vännen!!
    åh vad jag blir glad vi ska få läsa om ditt hem i en underbar tidning!-härligt!!

    Ditt ham är bland det vackraste jag vet..Ingen har så finurliga lösningar som ni..ni är så bra på att ta vra på saker och göra om..så fint..
    ha det så bra..
    kram anna

    SvaraRadera
  9. Ne´j men gud så mysigt du har det! Vilket läckert kök och det blev ju jättebra där i nischen! Verkligen vackra ljusstakar! Mari.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. Det blev fint med byråarna i köket, ingen överraskning precis. Det brukar bli fint, vad ni än gör. Problemet med ledlampor är mycket bekant, antingen är de för blåvita, eller för gula. Vi försöker hitta lämpliga till båten, på WCn har vi en hemsk gul just nu, och läslamporna är alldeles för blåvita. De utvecklas hela tiden, men problemet är att de inte avger ett blandat ljus som glödlampor utan bara en våglängd, nånting ditåt i alla fall. I min enfald föreslog jag att man skulle kunna använda ett filter för att få bättre ljus, men då filtreras tydligen allt ljus bort. Måste kolla.
    H Maj

    SvaraRadera
  12. Äsch, jag som står för den borttagna kommentaren, såg inte klokt ut... jag börjar om: Himmel Kamomilla, va spännade! Ett reportage men inte om julen?! Eller ngt helt annat? Berätta sedan, nu blir vi nyfikna-du har ju ett sånt vackert och personligt hem! Mari.

    SvaraRadera
  13. Blev ju jättefint med de små skåpen där tycker jag! Vad ni grejar, och allt blir lika fint! Kram /Anna

    SvaraRadera
  14. heja Kamomilla, vad fint och stilsäkert du gör hemma!
    jättespännande med inredningsreportage, det får du allt berätta mer om längre fram :-)

    Och din lille Svante, jag tror jag döööör vad söt han är!!
    Kram kram!
    Susanne

    SvaraRadera
  15. vilken smart lösning i fönsterdelen!
    "ljuskronan" som du har som Bloggbild har jag verkligen fastnat för, den är enormt vacker!
    Fotograf till advent? Det låter spännande du får väl tänka att det blir någonting alldeles särskillt just då och sen brassa på med julpyntandet!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  16. Vilken inspirerande blogg!! Det vackrast sovrum jag nånsin sett, och mycket annat fint! Hit återkommer jag gärna.

    SvaraRadera
  17. Hej!
    Åh så fint! det ser så mysigt och hemtrevligt ut!
    Kram.

    SvaraRadera
  18. Wow, mikä ero. Hienosti tehty!

    SvaraRadera
  19. Hej!

    Kul med ett reportage......

    Vilka härliga bilder och skåpen blev ju jättebra i mellan....

    Ha´en bra vecka!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  20. selasin pitkät päykät blogiasi , sinulla on kyllä mielettömän kaunis koti ei voi muutasanoa , takuulla tuun toistekki :)

    SvaraRadera
  21. Låter intressant med en tjej med block...:O) Tycker byråerna passade perfekt där under fönstret. Blev nästan som en mysig fönsternisch att krypa upp i...

    SvaraRadera
  22. Åh va mysigt det blev! Bra förvaring och så kan du ju ha den som sittbänk oxå!
    Åh, kommer det en inredningstidning till dig?? Va skoj! Vilka då? Det passar ju kanon, du har ju så fint!
    Kram :)

    SvaraRadera
  23. Vad SNYGGT det blev med byråerna! Vem kunde tro att de skulle bli så fina med lite "fix"? Där blev ju en jättemysig hörna. Ljusstakarna var också så vackra.
    Ett reportage? Spännande!
    KRAM:
    Annette

    SvaraRadera
  24. Helt underbara bilder att njuta av när man ska gå igenom alla sina bloggare nu när man är hemma igen, kram ha det gott!

    SvaraRadera
  25. Jisses så fint du har det... måste genast fixa så att jag håller koll på dig med hjälp av bloggkoll :)

    SvaraRadera
  26. Hej haha..jo men duu..du har ju massor av ljus..eller de kanske har brunnit ut..vid detta laget...ha en skööön helg..som snart kommer..kram..PIA åååå du ..hur mår lille Svante??..Bra hoppas jag..

    SvaraRadera
  27. Vilken mysig blogg jag fann här! Kommer tillbaka!

    SvaraRadera
  28. Åhh vad fint du har det...
    Och vad roligt att det kommer några och ska fota hos dig, jag har bara väntat på det, får man fråga vem det är som kommer ?det ska bli roligt att få se ditt hem i en tidning..
    Kram Anette

    SvaraRadera
  29. det blir bara bättre o bättre! (fast man undrar ju hur det kan vara möjligt!)

    SvaraRadera
  30. Så mysigt ni gjort i köket!!
    Och va kul med reportage!
    Väntar med spänning:))

    SvaraRadera
  31. Sydämen pohjasta kiitoksia!

    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  32. Ni har så fint hos er! Ett riktigt drömhem!! Och du är påhittig och hittar bra lösningar till allt. De gamla byråerna blev ju som nya och passade jättebra nedanför fönstret. Ljustakarna är jättevackra och passar väl in var ni än ställer dem :) Belysning i vitrinskåpet vill vi också ha. Blir det blått sken? Vi får se om vi också får blått och hur det passar in i så fall../KRAMAR

    SvaraRadera
  33. Så jättefint det blev och så otroligt stämningsfullt!

    Ja, nu börjar mörkertiden - usch, men man får försöka fixa inomhus så gott det går för att sprida lite ljus den vägen istället!

    Hade jag så fint som ni, skulle jag nog alltid vilja vara hemma!

    Tack för titten hos mej och ha en härlig helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera