30 mars 2009

Förändring och ommöblering

För några veckor sedan fick jag en ide´ men jag kastade den åt sidan. Men så fick gubben och jag en sån lust att genomföra allt ändå... Den sista inspirationen kom från Lantlivs Anettes inlägg om hennes tv -hörna. Ni vet, en tv apparat är svår att dölja, och har man ingen plattis så är det ännu svårare. Vi har en hemsk mojäng, stor och klumpig men nu kan vi gömma den! En större förändring fick vi gjord på glasverandan i samma veva då det plötsligt blev mera utrymme där. Här ser du tv hörnan före:Inge vidare tjusigt va?...Jag undrar om jag nånsin visat den på bloggen förut? Man väljer ju bland sina bloggbilder. Och jag säger som Anette, varför skaffa plattis när den gamla ännu fungerar? Tids nog... Skåpet vi hade i hörnet på glasverandan (jag nämde det i ett tidigare inlägg-"hörnet man inte ser") Det skåpet har blivit ett tv-skåp! Inte så vackert på insidan, men dörren går ju att stänga när man inte vill se den fula dumburken mer! Skåpet rymmer också musikboxen och alla cd-skivor.

Glasverandan hade tre stolar. Den i mitten ska jag berätta mer om i nästa inlägg. Nu har den i alla fall flyttat bort från glasverandan. Såhär såg det ut före:

Under byggtiden bodde vi i ute i gårdsbastuns kammare . En del av bäddutrymmet där bestod av en gammal militärsäng som min pappa och farbror har sovit i när de var små. Den var grön från början, men jag har målat den vit. Och redan en tid har jag funderat på att låta den spela lite större roll än bara stå oanvänd i bastukammaren. Så nu fick den övre sängen med finare gavel flytta in på glasverandan!
Du ser gaveln där? Nu har vi en mysig dagbädd... Lite mer utrymme att ligga och läsa, mysa tillsammans, mera sittplatser och kanske en gästbädd om man vill. Svante gillar att mojja där också.
Vi är väldigt nöjda. Av någon anledning känns glasverandan rymligare nu! Och ljusare. Våren får komma!
Och visst är det mysigt i skymningen...
Det bästa med detta? Det kostade ingenting!!! Bara några timmars arbetsinsats på en grå och mulen söndag. I nästa inlägg ska jag berätta vad som hände med "hörnet som inte syns" och med farfars och fammos stol som förut stod mellan rottingstolarna på glasverandan.
Ha det gott tills dess!

29 kommentarer:

  1. Hokus pokus så fint det blev!
    Ja, man kan ändra på mycket bara man har bärhjälp.
    Fint blev det iallafall, tänk så bra det är att ha många skåpar som kan gömma än det ena än det andra!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  2. Jättelyckat projekt!!! Förutom mysfaktorn gillar jag mest att det "inget kostar". Arbetet är ju bara roligt...nu har det lovats sol tills i morgon...skönt!!
    Vårkramar

    SvaraRadera
  3. Vad så fint det blev, jag har alltid önskat mig en sådann verande men ack då. Har planer på att möblera om kontoret och den har säng. Få se onsdag kanske, blev insp av dig.

    SvaraRadera
  4. Hoppsan vilken skillnad det blev. Fint ni fick det och kostade bara några timmars bärhjälp. Kanon. Bra att ha lite i gömmorna ;)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Åh, vilken underbar glasveranda ni har! Det ser sååå mysigt och inbjudande ut, och med dagbädden där, med kuddarna - så ombonat och ändå massor av ljus!
    Lampan med pärlfransen älskar jag -jag har flera stycken såna!

    Det ska bli spännande att se hur det blev med stolen.

    TV-skåpet är ju suuuper! Precis så ska man göra med TV-apparaterna!

    TACK för alla fina bilder!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  6. Wow..så fint det ble,og en god idè for oss andre...Koselig hjem har du også....Klem fra Maliva

    SvaraRadera
  7. Vad fint det blev!Snyggt med tv skåpet också!Som sagt elektriska apparater är lite trista att titta på!Ha det gott/Anna

    SvaraRadera
  8. Vad bra du är!

    Jag försökte tala för mannen idag att den nya stoora plattTV;n skulle byggas in. Två dörrar man öppnade upp... "Jag gör det inte.." var svaret.
    Då kan jag anlita någon annan var mitt svar, man måste ju vara lite envis. Men, men vi får väl se...just nu är det för mycket annat byggjobb!

    ha det gott!
    (Superfint med sängen och skymningsbilden)

    Kram mariette

    SvaraRadera
  9. Ja du frun, vad skall jag säga? Du gör det om och om igen...så fint!

    SvaraRadera
  10. Fint! Vad annat kan jag säga.. väntar på att få se "hörnet" och vad det blev av stolen ;)
    Ovanpå tv-skåpet har du jättefina grejer!

    SvaraRadera
  11. Vad det blev bra med tv-hörnan!
    Och verandan ser jättemysig ut!
    Själv drömmer jag också om en inglasad veranda... Ska i sommar laga nytt tak på huset så kanske man kunde utöka projektet lite... ;-)
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  12. Tihii... : )) Roligt med ännu ett TV-skåp. Snart kan vi bloggare göra en hel bok med inspiration endast om fyndiga och kreativa TV-skåp! : ))
    Snyggt blev det!
    Det blev kanon bra med dagbädden. En sådan skulle jag också vilja placera någonstans men nu är det väldigt trångt hos oss.
    Toodiloo! Ha det gott!
    Anneli

    SvaraRadera
  13. Oj så fint..sängen var nyderlig..den gillade jag..lusläser allt som har med verandor och uterum att göra nu förtiden..ska snart måla mitt sk. uterum..och vet inte ett dugg hur jag ska inreda det som bäst:)..men kommer tid kommer råd..eller vad det nu heter,..din fina tv hörna inspirerar oxå..fast jag har tyvärr blivit med platttv..och till på köpet en stor ..usch...fast allt ui huset kan man inte bestämma över..så tekniken blir mannens..bestämma..nåt vil han ju bestämma oxå:)..kram..PIA

    SvaraRadera
  14. Otroligt trivsamt!!

    Du är mästarepå att få till det..
    Tvskåpet blev ju kanon fint!!

    Viken underbart fin dagbädd..
    h adet så gott..
    kram anna

    SvaraRadera
  15. Åhhhh wow !! Vilken förändring...!!!Egentligen så ville jag ha som du, ett skåp som man kan stänga inne den fula tv:n i...ojj, vad fint skåp du hade till det, och vilken tur att hela tv:n fick plats där.
    Och himmel vilken vacker säng du har tagit in i glasverandan, jag kan tro att Svante gillar att ligga där..jättemysigt !!
    Tack än en gång för att du nämnde mig i din blogg !!
    Ha nu en toppendag
    Kraam Anette

    SvaraRadera
  16. men jäklar också, det blev ju superbra med en soffa i glasverandan! o onekligen är tv-hörnet finare nu :)
    det tickar på som bara den uppe i huvudkontoret på dig!

    SvaraRadera
  17. Ja tänk vad man kan förändra med det man redan har. TV-skåpet blev super och sängen passade perfekt som soffa!! Junk Beautiful finns på adlibris, och jag kan tänka mej den kunde passa dej också...:O)

    SvaraRadera
  18. Alltså jag fattar inte... ni trollar så man tror inte det är sant! Snyyygggt - igen en gång!!

    SvaraRadera
  19. Vad det blev fint! Gillar skåpet till tvn, vi har också tjock tv a la 80-tal men den fungerar.. (utan fjärrkontroll dock, haha)

    Och en järnsäng trollade du fram så där bara! Själv tycker jag att jag har letat efter en med ljus och lykta utan resultat! Så blir du trött på din, hör av dig =)

    Kram Jojo

    SvaraRadera
  20. Hei,

    Kauniita kuvia jälleen, tv-kaappi on upea. Meilläkin tv ym. rojut piilossa kaapissa.

    Aurinkoista viikkoa!

    Kirsi

    SvaraRadera
  21. Jättevackra bilder du visar!! Det är ett gissel det där med den fula tv:n, ler. Men du lyckades ju bra, blev jättefint med det där skåpet. Något o fundera för mig också... kanske.. Ha det så gott. Kram Lenita

    SvaraRadera
  22. Det där skåpet var verkligen påerfekt som tv-skåp!! Blev ju super!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  23. Kul med lite förändringar! Tv hörnan blev ju lika fint som hos anette!

    Och herrejösses vilken fin veranda ni har! Fick massa inspiration! Kram från Ardisia

    SvaraRadera
  24. Åh vilket vackert hem...sängen är att döda för..men ja lovar att låta bli =) Fint som tusan å tv skåpet vart ju super.
    Fint fint fint
    Ha de gott
    kram kram

    SvaraRadera
  25. Vilken härlig myssoffa det blev av den gamla järnsängen! Och tänk att ni kunde använda ett befintligt skåp till TV:n det var ju perfekt!
    Vi håller på att göra om ett av våra skåp till TV-skåp också.

    SvaraRadera
  26. Vad fint du har det! Kram susanne

    SvaraRadera
  27. Vilken tur att jag fick hitta till ditt vackra hem!
    Vilken fin glasveranda!
    Och riktigt bra tv-förvaring! Smart ide'. Själv tvingas jag leva med en 42 tums platt-tv, hur gömmer man en sån?!
    Jag ska titta runt lite till hos dej nu.
    Kram Cilla

    SvaraRadera