8 mars 2009

Hörnet man inte ser...

När man tar sina egna bloggbilder själv blir man blind för vissa saker. Det är lätt hänt att man alltid fotograferar från samma vinkel, eller att samma favoritsaker kommer med på många av bilderna. När jag hade gäster här förra veckan var det några tjejer som roade sig med att kolla in vilka delar av vårt hem jag ännu inte visat på bloggen...

Så nu ska jag visa ett hörn som sällan blir fotograferat, åtminstone inte i sin helhet. Du ska tänka dig att du står vid vår glasveranda och går in dit och till höger, där är hörnet jag sällan fotograferar! Du ser, där till höger, var böckerna ligger...--->
Där bakom knuten finns ett skåp. Det är min farmors gamla skåp som väntar på en ny fin glasskiva till dörren.(där finns en med brunt glas nu) När jag blir rik, en vacker dag, ska jag låta fixa till ett vackert glas. Nu får jag nöja mig med spetsen. Bakom den döljer sig en ful stereoanläggning, cd-skivor och diverse udda undansatta kärl och inredningsföremål.
Längst in i vänstra hörnet står massor med inredningstidningar i tre stycken vinlådor av trä, staplade på varann och överst står en urful högtalare... Det är tur att det inte syns på bilden... Den andra högtalaren är gömd i lådan under böckerna. Lådan har ett glidlock som går att lyfta uppåt och helt bort när man ska lyssna på musik. I hörnet två tavlor. Oljemålningen överst är från 1944 och den nedre är en akvarell från 1934.
Samma konstnär har avbildat "baby Kamomilla", för väldigt många år sedan. Den är från 1968 så ja, du kan ju räkna... Den hänger också på glaverandan, precis ovanför "barskåpet" som är gjort av en gammal ammunitionslåda.

Ett annat ställe som sällan syns på bloggen är vår tambur. Jag visar den så sällan av den enkla anledningen att där oftast är ganska mörkt och ofta ganska rörigt...Solen skiner och vädret är underbart. Jag sysslar med absolut ingenting utan väntar på att gubben min ska komma hem och börja röka lax. En mysig söndagsmiddag har vi framför oss.

19 kommentarer:

  1. Da hast Du uns aber noch schöne Dinge vorenthalten. Der Schrank mit der Glasscheibe sieht mit der Spitze sehr romantisch aus. Und das Kind auf dem Gemälde bist Du? Ein hübsches Kind.
    Der absolute Hit ist für mich Deine Veranda. Von so etwas kann ich nur träumen.

    Liebe Grüsse

    heidi

    SvaraRadera
  2. Ni har det så underbart vackert i ert hem...jag blir alldeles tagen:) Skåpet är ju hur fint som helst med spetsen och smart med högtalare i låda...det ska jag tipsa om här hemma:) Man känner att hela ert hus är lantligt allt igenom! Gillar!!!

    SvaraRadera
  3. Alltid roligt att få se nya vinklar från ett hem! Det blir ju så ofta att man omedvetet visar upp de samma hela tiden...
    Så fint och hemtrevligt har ni det!

    SvaraRadera
  4. Härliga vrår och hörn du visar idag, men visst är man rolig, hos alla har vi välan våra gömmor eller hur...min stereo har jag gömt under en duk, fniss....och satt en bricka med diverse som stilleben, ja är man inredningstok så är man, hoppas din helg varit skön, här snöar det för fullt, visst blir man gla...suck, ha det gott, KRAM

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag tyckte det var vackert med spetsen framför skåpet!

    Absolut ännu en fin hörna från ditt hem, även om du inte brukar visa den då...

    Rökt lax, det låter helmysigt!

    Kram mariette

    SvaraRadera
  6. Du schreibst so schön in Deutsch! Alles war richtig! Ich freue mich, mit Dir so kommunizieren zu können. Wenn es Dir zu schwer fällt in Deutsch zu schreiben, kannst Du selbstverständlich auch in englisch antworten.

    Freue mich schon auf die nächsten schönen Fotos von Dir.

    Eine schöne neue Woche wünscht

    heidi

    SvaraRadera
  7. Oh så vakkert hjem du har...liker stilen din...til den minste detalj.Må ta enda en titt jeg:O)også kommer jeg innom igjen...Fortsatt go`kveld til deg fra Maliva

    SvaraRadera
  8. Hallo Kamomilla! einfach zauberhaft Deine Bilder & Dein Haus..ich würde es sofort kaufen und einziehen, inkl. Hund bitte **smile** Ich bin so happy Dich gefunden zu haben. Freue mich auf zukünftige Fotos & Berichte. Alles liebe und wünsche Dir ein schöner Sonntag Abend !!
    Herzlichst, lisa libelle
    PS: für Dich noch ein Award Du findest Ihn auf meine Blog :)

    SvaraRadera
  9. Du måste sända ett stort tack till tjejerna som bongade detta hörn så att vi också fick se det! Vackert! Jag gillar speciellt ramen med hjärta-kransen i.

    SvaraRadera
  10. Ja, jag säger det igen...ert hem är underbart!!!

    SvaraRadera
  11. Älskar din glasveranda, tycker den är jättefin och vad kul att få se helheten. Skåpet med spetsen är ju perfekt och dold förvaring gillas alltid.Ni måste verkligen gilla rökt lax...:)
    Kram Paula

    SvaraRadera
  12. Det var som tusan! Vilken idé med lampetterna!! Strålande!

    SvaraRadera
  13. Det var som tusan! Vilken idé med lampetterna!! Strålande!

    SvaraRadera
  14. Hej!

    Man blir nog lite hemma blind på vad man fotar...men så mycket fint du inte visat.....och som sagt glasverandan kan jag se många gånger den är ju så vacker!!!

    Har också sett dessa lampetter...någonstans...visst är de fräna...ska nog också test på att göra för visst blir det vackert!!!!

    HA´en bra vecka!
    MiaMaria

    SvaraRadera
  15. det hörnet är nog inget att skämmas över!
    kramis

    SvaraRadera
  16. Så fint hörn och vilka superfina lampetter nedan! Har sett liknande fast i hamrat silver lr nåt förut, svindyra...det här var ju ett bra tips..måste nog ut och fynda lite brickor nu! :)

    SvaraRadera
  17. Du har det så otroligt mysigt..så många fin asaker..skapar ett otroligt trivsamt ombonat hem..
    ha det så bra..
    kram anna

    SvaraRadera
  18. Kaunista -kuten aina sulla on!! Nyt niitä kuvia katsoo ihan eri lailla kun on itse käynyt paikanpäällä :) Aivansuper-ihana idea nuo lampetit!

    Toivottavasti nähdään taas pian!

    SvaraRadera
  19. Det är så mysigt i varje hörn hos er! Skåpet är riktigt fint med spetsen också och bra idé att gömma högatlarna i en låda med glidlock.

    SvaraRadera