6 mars 2009

Lampetter av loppisfynd

Idag i ett väntrum på hälsocentralen bläddrade jag förstrött i en veckotidning. Ingen inredningstidning, utan ett nummer av en vanlig damtidning, en finsk sådan som handlar om hem, familj, jobb och allt möjligt sådant. De hade med ett inredningsinslag också och där fann jag denna ide´, en lampett som man kan variera i det oändliga...

Man tar en tallrikshållare (sån som man kan hänga upp tallrikar på väggen med) och väljer ut ett vackert fat eller den finaste tallriken. En julgransljushållare av gammal modell behövs också. I reportaget hade de vackra silverbrickor, både ovala och fyrkantiga, flera stycken uppsatta på en och samma vägg. Det var snyggt och effektfullt!
Här har jag testat tre lampettmodeller:
Man kan variera i all oändlighet, men obs, man måste kolla att knipan sitter bra fast om fatet är halt!

Jag tror jag tycker bäst om det ovala fatet och om den vita tallriken. Vilken tycker du bäst om? Och har du sett den här iden tidigare? Det kan ju hända att det inte är något nytt här i bloggsfären, men jag hade i alla fall inte sett det tidigare.

Nu är det vårkänsla på glasverandan...

På inredningspartyt här hemma köpte jag en madonna. Hon fick plats brevid korset på silverbrickan.

Några dagar före hemfotograferingen ramlade jag i trappan och slog ryggen och är ännu ganska mörbultad. Därför blir det inte så väldigt spännande inlägg på några dagar. Jag ska vila riktigt ordentligt nu så jag kommer inte att pyssla med något krävande. Istället kan jag rota i bildarkivet och plocka fram nåt därifrån.

Trevlig helg till er alla. Här ska det värmas värmedyna och hållas i vågrät läge hela helgen.
Kram!

38 kommentarer:

  1. Vad kul att du delade med dig tipset i tidningen. Ta det lugnt så du blir bättre vill ju läsa mer av dig. Trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Wow,for noen fine tips jeg fant hos deg....Jeg driver med gjenbruk/loppis så nå skal gjøre som du har gjort..med både fatene og tallerkenene....Nydelig blogg du har også....Go`helg til deg fra Maliva

    SvaraRadera
  3. Nämen vilken fin ide, jag har aldrig sett det där förut..ojj en eller två såna skulle jag vilja ha, måste kolla efter tallrikar nu..jag gillar den vita och den ovala i silver bäst !!

    Ujj, vila nu så att ryggen blir hel igen..
    Ha det gott
    Kraam Anette

    SvaraRadera
  4. Jag tycker om det ovala fatet! Supersnyggt, har inte sett idén förut. Men det var en bre idé, speciellt som jag har en svaghet för vackra udda tallrikar.

    Ta det lugnt nu och vila din rygg!

    Ser med spänning framemot att få se ditt hem i någon tidning sedan!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Wow, det ovala fatet är nog min absoluta favorit! Ser ut som om du köpt lampetten för dyra pengar i en antikaffär!

    SvaraRadera
  6. Men vilken rolig idé!

    Det där tyckte jag om :)

    Trevlig helg,

    ANna

    SvaraRadera
  7. Så vårfint du har det i verandan och vilka fiffiga och snygga lampetter du har gjort kreativa kvinna! Inredningspartyt lät trevligt, vacker madonna du köpte och så kul att få paket av en "främling" och vilken fin bokstav, hon hade gjort alldeles själv!!

    Trevlig helg och krya på ryggen nu! Mari.

    SvaraRadera
  8. Jes, vilken fiffig lampettidé! Den ovala är nog min favorit!

    SvaraRadera
  9. Men kära vän... så tur att du inte gjorde dig illa mer det hade ju kunnat gå alldeles galet!
    Vilken fiffig ide med ljushållare och älsklingsfat/bricka. Jag håller med dig om att det vita och ovala var finast men visst går det med den andra oxå.
    Ha en bra helg och ta det lungt så du blir bra igen!
    Krya på dig kramar Marith

    SvaraRadera
  10. Så trevlig idé! Gillar bäst den med vita tallriken...:O) Krya på dej! Min rygg är skröplig även om jag inte fallit i någon trappa...

    SvaraRadera
  11. Men vilken fin ide, jättefina lampetter!!
    Hoppas din rygg bli snart bra igen, hälsar en annan som lidit av ryggont i en veckas tid:)

    SvaraRadera
  12. Hej! Hoppas du blir bättre i tyggen fort.

    Jag har inte heller sett den idén innan men tyckte mycket om den. Tanken är ju inte så långt ifrån att man sätter julgransljushållare på kanten på fat som man har arrangemang på, så det är konstigt egentligen man inte sett det förr. Den översta ovala var den jag tyckte bäst om men jag tror jag ska testa en kombination med flera olika på nån vägg såsmåningom. Tack för inspirationen... //Sophie

    SvaraRadera
  13. Enpä ainakaa minä ole törmännyt tällaisiin lampetteihin. Tosi hyvä idea! Tykkään kovasti tuosta ensimmäisestä versiosta.

    SvaraRadera
  14. Det var ju en jättekul idé...den måste jag pröva nångång! Tyckte alla faten passade bra, det ovala var kanske lite extra snyggt:) fast det vita kändes fräscht det åxå, man kanske kan byta lite efter humör och årstid:) Trevlig helg!!!

    SvaraRadera
  15. Vilket härligt hem ni har och vilken underbar blogg. Hit skall jag komma på besök ofta :)

    Jag gillar den med den vita tallriken mest men alla var fina.

    Krya på dig!

    SvaraRadera
  16. Eine schöne Idee, die alten Kerzenständer vor den schönen alten Tellern. Ja, was man so alles aus "Loppisfynd" basteln kann. Du hast ja so wunderschöne Dinge, die Du sehr schön dekoriert hast.

    Liebe Grüsse

    heidi

    SvaraRadera
  17. Det tipset har jag inte sett tidigare, smart och väldigt fina lampetter. Tack! :)

    Trevlig helg!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  18. Kul ide, får användning av gamla talrikar och en snygg inredningsdetalj i ett :) Måste säga att den med vita talriken är min favurit av dessa.

    SvaraRadera
  19. Lampetten var jättefin det var verkligen en bra ide måste nog testa det och det bästa är att allt har jag hemma. Vad synd att du ramlade, vila nu och krya på dig.
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  20. Hej! Kul att höras igen efter lång paus.....
    Den ovala i silver gillar jag bäst. Kul idé! Härligt att få börja piffa in våren tycker jag som försökte hålla mig tills nu. Ha en trevlig helg/ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  21. Jag gillar den ovala bäst! Har inte sett det förut!

    SvaraRadera
  22. Det ovala fatet var bäst.....såå fint!!! Och enkelt egentligen! Tack för ditt tips. Tycker din madonna var jättefin!

    Ha en bra helg!
    Kram Annemari

    SvaraRadera
  23. Hej!
    Vilket fint tips!!

    Tyckte både den vita tallriken och den avlånga silver gjorde sig bäst!

    Snälla du krya på dig, låter riktigt otäckt att ramla i trappan!

    Vackert från köket!

    Kram mariette

    SvaraRadera
  24. Vilket underbart tips...jag som har så många silverfat av varierad sort, tyckte den översta var vackrast, hoppas du kryar på dig, så trist....ha en trevlig lördag, kram VIOLA

    SvaraRadera
  25. Verkligen fin idé! Jag gillar den ovala fatet mest. Har nog sett liknande lampetter, men aldrig med talrikshållare och julgransljus. Enkelt och vackert!

    Vilken fin present du visade i förra inlägget!

    SvaraRadera
  26. Hej jag tycker mest om det ovala vita fatet!!

    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  27. Krya på dig...och ta det lugnt så du inte får några "efterkänningar" av ryggen!!!!! Vilen otroligt fin idé med tallrikarna, har aldrig sett det förrut!!!! Mycket inspirerande..... Ha det nu så bra! Kramar fr C

    SvaraRadera
  28. Hej du!
    Den idén hade jag inte sett tidigare, och det var jättefint. Jag gillade nog bild nr 1 bäst, den med det ovala silverfatet.

    Å stackare dig som trillade så illa. Det måste verkligen kännas i hela kroppen!!! Hoppas du kan vila coh återhämta dig ordentligt nu.

    Jag hann aldrig skriva innan men så himla kul att reportaget äntligen blev av nu!!!! Tredje gången gillt var det verkligen.

    Vet inte alls om du kan se Leila på nätet i Finland. Men det sänds på svensk Tv4 plus (kolla www.tv4.se).

    Ha det så bra och stor kram!!!

    SvaraRadera
  29. Hej! Vilken rolig ideé med de vackra faten. Nu får man ju verkligen njuta av dom på ett helt annat sätt.
    Trevlig helg!
    Vänliga hälsningar Maria

    SvaraRadera
  30. Hello Lilla?! I don't understand the language from your Blog - but your blog is very nice!! I like your house, dog..everything!! Can I link you please?
    Your windows with the cross in your house are wonderful, i'm so happy - why I order last week also new windows for our house, the same like yours - with cross!!!! And in my country are these not normal!!! I design the windows for the windows maker and he look me very strange and he ask me: "are you sure, windwows with crosses?" In 4 weeks we receive the windwows, i'm very nervous :)

    OK, i wish you a nice w-end and i send you and the white terrier dog a big hug!
    lovelly, lisa libelle

    SvaraRadera
  31. Vilken jättefin idé! Nej, den har jag inte sett tidigare! Och så kul att kunna variera!

    Jag tyckte också den ovala och den vita tallriken var snyggast, men det finns ju oändliga varationer!

    Sakerna på din glasveranda är ju jättevackra och man känner våren där!

    Vilken otur med ryggen! Usch, så jobbigt när man inte kan röra sej som man vill.
    Hoppas verkligen att du kryar på dej!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  32. what a great idea! jag gillar också ettan bäst!
    madonnan passar så bra in i er veranda.
    se nu till att vila så ryggen blir bra. tycker du jag blir tjatig ;)
    kram

    SvaraRadera
  33. Hallölchen WOW, Du verstehst ja Deutsch, SUPER! Wenn Du willst, darfst Du Deine Deutschlektionen mit mir auffrischen **smile**. Ich weiss, wie das ist mit den Sprachen..ich selber spreche 4, ich bin Zweisprachig aufgewachsen und manchmal mache ich ein durcheinander, aber egal! Wichtig ist, dass man kommunizieren kann und dass wir uns verstehen! :)
    Habe Dein Blog sofort verlinkt, danke!
    Meine Fenster werden innenliegende Sprossen/Kreuzchen haben (the cross are inside the glass) und da hoffe ich, dass es nicht kompliziert sein wird diese zu putzen **freu**!! Also meine liebe KAMOMILLA ich komme Dich wieder besuchen, jetzt habe ich Dein Blog gefunden, freue mich sehr darüber!!!
    Auf bald und Kiss (i hope you understand my text)
    Herzlichst, Lisa Libelle

    SvaraRadera
  34. Det var en ny idé för mig också! De ovala, nr 1 o 3 tyckte jag också gjorde sig bäst! Hoppas att du får ryggen i skick nu, vila är nog bästa medicinen!

    SvaraRadera
  35. Jättefint blev det! Håller med om att det ovala och det vita fatet var de finaste!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  36. Jag gillar den första med ovala fatet. Men de andra är oxå jätte fina...speciellt den tredje.
    Härligt att du delar med dej av dina underbara ideér.
    Jag har en affärsidé för dig...är redo? Som kan förändra Finlandd folk...jag har förändrat Åland :)

    SvaraRadera
  37. Var har vi solen nu? Jag märker att jag har fått mycket mer energi nu när ljuset ökar men då skulle man ju vilja ha det soligt jämt!
    I går var vi på en fiskmiddag på fastlandet och åkte snöskoter hem i månljuset, jag såg till och med ett stjärnfall på vägen hem. Det kändes speciellt!
    Ha det bra!
    /Päivi

    SvaraRadera
  38. Oj vilken idé! Har länge funderat vad jag skall hitta på med alla gamla granljushållare...Nuvet jag vad jag kan göra med dom och alla mina gamla tallrikar :) Tack för idén!
    Ha en trevlig kvinnodag:)
    Krya på dig!
    Kram

    SvaraRadera