15 juli 2009

Inburad... ;)

Tack till alla som hört av sig angående föremålet i förra inlägget. Det visade sig med stor säkerhet handla om ett Ortodoxt handrökelsekar för bordsbruk. Många var inne på det spåret och det sista avgörande vinken kom från Syssi som mailade mig och tipsade om en nätsida där man kan se liknande förmål. Spännande! Och stort tack!
Så till rubriken... Och min fågelbur jag nämde i förra inlägget.
Köpt på Ekotori (återvinningscentralen). I många tidningsreportage om den Fransk-Danska shabbychic stilen ingår också fågelburar i inedningen. oftast faktiskt utan fågel, bara tomma eller dekorerade både in och utvändigt.Här lite bilder från Jeanne dÁrc Living Magazine:

I senaste numret av Tove (nr 7/8) Fanns ett vackert hemreportage. Här också en fågelbur på bordet... (bilderna i reportaget tagna av Rickard Eriksson)

Ja, jag ville ta med de här bilderna för att lite förklara mig. För se, även om min man sett det mesta av mina ideer så tyckte han nog att det här var lite väl knäppt.. Du har ju ingen fågel??? alltså vad ska du göra???

Vad jag gjorde med buren, var att ta loss plastlådan där under, och spraymåla gallret vitt...Nu pryder den glasverandan.Oj så mörk bild.. men buren står på sybordet. Jag ska visa närmare...

Fast ändå vill ljuset inte räcka till. Det var en mycket mulen regnig dag.
Pang, rakt på silverbrickan ställde jag den. Pillade in en krans först och hängde korset jag fått av bloggläsaren Gunilla utanpå buren..
I "trädgården" har fågelbadet hittat sin plats och den gamla loppisfyndade gjutjärnshon har kommit upp på sin plats. Kaprifolen har fått en spalje att klättra längs. Stort tack till min kära gubbe!

Jag är, som jag tidigare sagt, en hopplöst dålig hortonom, men jag är nog ändå nöjd med detta ganska "självgående" blomland... Den gamla krattan som sticker upp som prydnad, fick jag av min mamma och pappa. Den hade gjort sitt som kratta och firar nu sin pension bland mina blommor...Jag är en äkta skrotsamlare! :) Sånt idag. Nu måste jag nog bita i nåt nytt. Men det återstår att se vad jag hittar på..

Ha det bra! Kamomilla

23 kommentarer:

  1. DIn veranda är bara så ljuvlig och så fint det blev med buren där på bordet och med allt det fina i den...tack snälla för din rara hälsning..den värmde verkligen, nu ska här avnjutas utav en underbar sommardag, kram

    SvaraRadera
  2. Kauniin mallisen häkin olet löytänyt!

    SvaraRadera
  3. Tänk att en fågelbur kan vara så fin!!! Och hon med blommor i, mycket vackert! Mari.

    SvaraRadera
  4. Åh, så fin buren blev! Du kan alltid hitta på roliga saker med dina fynd, och visst - förstår att maken undrade, men visst är man väl lite knäpp med alla sina prylar, men så vackert allt blir, åtminstone i mina ögon och säkert dina också!
    Men visst tyckte väl maken att det blev fint när du visade slutresultatet?
    Det är ju det där med fantasin och kreativiteten:))

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. hejsan..tänk vad bra det är detta här med att blogga..ser bara mer och mer fördelar:)..hihi..kul att du fick svar...ossååå denna fägelburen då..den blev kanonfin..påhittig du är..och att våra karlar inte alltid förstår oss..det är en annan sak det....haha..du gör så fint både ute och inne..tänk om det inte vore sååå långt upp dit du bpr..då skulle du bli våldgästad av både den aoch den andra bloggerskan..alltså..en av dem vore jag:)..ha en skön dag..kram..pia

    SvaraRadera
  6. Hej! Bilden du lånat från Tove tidningen, så vars hem det är taget ifrån har en ljuvlig blogg www.vitating.blogspot.com.

    Hälsningar från en trogen läsare av din ljuvliga blogg.

    Anne från Lojo

    SvaraRadera
  7. Länken du fick för den konstiga grejen har du den? Skulle man kunna få den då jag har en liknande så är jag intreeerad. Härliga bilder du visar idag. Kram

    SvaraRadera
  8. Fantastiskt vilka ideer du har! Det är så spännande att se vad du hittat på.

    SvaraRadera
  9. Fågelburen blev jätte fin.
    Du har så underbart hem. =)

    Kram
    Tezz

    SvaraRadera
  10. Vad fin buren blev !!! Den vackra modellen kom fram med den nya färgen, tacka vet vi vit målfärg :-)
    Terhi

    SvaraRadera
  11. Buren blev ju riktigt fin med alla vackra saker i. Du slutar aldrig förvåna mig med dina fantastiska ideer. Man behöver inte ha gröna fingrar för att få det vackert i trädgården när man är så ideerik som dig. Gillade så den gamla tvätthon med blomman i.
    Ha det gott! kram

    SvaraRadera
  12. så snärtigt det blev med buren, kamomilla!
    o din lilla trädgård ser ut att vara från vilken trädgårdstidning som helst!
    kramis!

    SvaraRadera
  13. Bra att du fick klarhet i vad du hade skaffat:) Va fin din fågelbur blev å tvätthon me blomma hör till mina favoriter.

    SvaraRadera
  14. Älskar fågelburar, har skaffat en själv som jag fått ett antal kommentarer för. Men det är bara att skaka av sig dem.. =) Din blev superfin!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  15. Jättefint med både buren och din trädgård! :)

    Jag kanske borde spraya min fågelbur vit också...:)
    Men eftersom jag har två undulater som bor där så skulle de väl bara gnaga bort färgen, sååå det är nog ingen bra idé förresten.

    Kram
    /Helena

    SvaraRadera
  16. Du e påhittig du :) tack för gratulationerna! Trevlig helg!
    Linda

    SvaraRadera
  17. Så fint det blev. Återanvändning kallar jag det, tänk vad kul det är med gammalt "skrot" =)

    ha det gott. Kram Pirre

    SvaraRadera
  18. Så fint fågelburen blev på din veranda.... ljuvliga bilder med så mycket spännande saker.....och betonggjutningen låter så kul...jag förstår att du vill göra mer! Önskar dig sköna dagar! Stor Kram fr C

    SvaraRadera
  19. Så fint det blev med buren samt även i trädgården. Har presis själv träffat denna Rickard på Tove. Kom in till mig så får du se!/ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  20. hej! vilken fin hemsida du har! är nyfiken på om det går att beställa det vita virkade armbandet med träknapp och hur mycket du tar för det isåfall?! mvh Rebecca www.nogg.se/lovebecca

    SvaraRadera
  21. Hallo.

    Du hast so schöne Sachen und einen ganz tollen Blog.

    Auch ich habe seit Kurzem einen Blog und es würde mich freuen, wenn du mal vorbeischaust.

    Liebe Grüße.
    Katharina
    www.deko-impressionen.blogspot.com

    SvaraRadera
  22. Teologen här sku nog ha sagt att det är ett rese-nattvardskärl som du fyndat. Den lilla skålen har du oblaten i och bägaren med locket är för vinet. Dessutom verkar inte korset ortodoxt. Men vad vet jag om såna prylar... Kul grej hur som helst och du får väl ha det till vad du vill. Själv sku jag nog ha svårt att ha det som askkopp - även om det väl är någonslags rökelse det med...

    SvaraRadera
  23. Jag får be maken översätta. Jah skall ta foto på min med. Kram

    SvaraRadera