3 augusti 2009

I huvet på en tonåring..

Varning!! Detta är inget lantligt inlägg!! Ingen vit romantik eller söta pasteller...

Jag har alltid gillat Ernst Kirschteigers uppmuntran att man ska flirta lite med tonåringen för att få honom eller henne att trivas på landet. Det har vi tänkt på när vi låtit sonen välja. Han gillar heavymusik och favvofärgen är svart. Så är det och så ska det få vara. Hans förra rum blev aldrig riktigt klart. Mest av allt saknades förvaring, hyllor och en enhetlig linje. Det bestod mest av ett hopplock av udda möbler. Nu började vi från början. Men fortfarande med minimibudget, precis som vi alltid gör. Det ser vi som en utmaning.

Lillebror flyttade till storebrors rum men först måste väggen målas. Eftersom den från början blivit bucklig och misslyckad hade storebror fått tillstånd att göra lite graffiti.
Han är jätteduktig och visst var det synd att måla över, men nu har han valt studier på annan ort flera år framåt och då måste ju livet få ha sin gång. (det finns dock sparat på bild!) Nu målade vi väggarna vita för att få in ljus i det annars lite skumma rummet. Yngre sonens fallfärdiga datorbord monterades ner men skivan sparades. Den spraymålades svart. Jag kan inte påstå att det skulle ha blivit jämt, men å andra sidan brukar hans bord vara belamrat med saker så who cares? Svarta ben "Vika Curry" a´2,50e /st från Ikea fästes under skivan.
De svarta bykkniporna jag nämde i ett tidigare inlägg var alltså för denna vajer som håller favoritflaggan på plats.
Buddahuvudet lånades av storebror för att fungera som hörlurshållare. Hyllorna är IKEAs "Hyllis", 9,95 st. Nog ursprungligen menade för förråd men helt passande i sonens rum. Vi köpte tre stycken. Plastboxarna "Lådis" är också från Ikea, och förstås valde sonen svarta..

Lampan jag skrev om i förra inlägget bor här nu.
Den lilla trista byrån ...
..som målades vit, den passar bättre in nu.
Nu är hans rum upprett och inrett. Men allrumet invid är totalt kaotiskt och rörigt och det blivande gästrummet gapar tomt. Här ska målas inom de närmaste dagarna (väggen till höger som inte syns i bild) och sen drar jag igång med att inreda. De körsbärsfärgade golven är något jag lite ångrar. Jag skulle vilja ha mörkare. Men det får bli den dagen då alla barnen är utflyttade och mellanväggen rivs. Då blir rummen till ett enda stort rum. Min dit är det ännu lång tid! Nu tar vi itu med det här.

Jag har ångan på, och får se om jag alls kan varva er och vila mellan varven. För även om det är tungt så är det ju så kul!

Tjingeling!

Kamomilla

13 kommentarer:

 1. Så häftigt, det hade min son velat ha när han bodde hemma, ehh han bor ju hemma nu igen. Så snyggt att återanvända saker till något bättre det är livet det. Kram

  SvaraRadera
 2. Ja du, vad gör man inte! Men så häftigt det blev och tonåringen borde vara MYCKET nöjd!!! Säkert är det så också!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ett riktigt häftigt rum han fick killen!! Snyggt och kul med återanvändning.. :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Härliga tider vilket häftigt pojkrum!!
  Kram Till dig som mamma låter pojkdrömmen leva....
  Kram Marith

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. De rummet skulle min 15 åriga dotterdotter trivas i, finns int så mycke andra färger för henne än svart ☺

  SvaraRadera
 7. jäklar, så snyggt det blev! här skulle storebror vilja ha svart/a vägg/ar, men det där vore ju en lösning som vi kunde köpa båda två. å andra sidan vet jag inte om vi ids göra något, han bor väl inte hemma länge till, han heller.
  kram!

  SvaraRadera
 8. Åh vad läckert det blev!
  ha en fin dag!
  Kramis/LenaS

  SvaraRadera
 9. Hej du! Vilken lya! Den måste han trivas i! Visst, det är väl så långt ifrån lantligt man kan komma, men man ska ju ändå (tycker jag) tänka på vem som ska bo i rummet, och göra det därefter. Ni lyckas igen, som ni alltid gör, med små medel. Det är imponerande! Vilken energi du har fått också. Själv har jag inte mycket kvar att måla och sedan lägger jag nog vita penseln på hyllan för ett tag, för nu får det räcka, nu har jag målat klart för den här sommaren!

  Kram kram!
  K

  SvaraRadera
 10. Även om det inte alls är min stil ;O) så tyckte tom jag det blev snyggt och stiligt!!!

  SvaraRadera
 11. Din son fick ju ett så fint rum.
  Han har tur som har föräldrar som kan det där med att inreda med låg budget. Förstår att det kräver massor av tid att få allt fixat och jag hoppas sonen förstår att ni sattsar massor av er tid för att han skall få ett fint och hemtrevligt rum. Men lyckat blev det och som du sa, roligt var det för en som gillar inreda. Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Vad roligt att få se tonårsrum! :)
  Blev ju skitsnyggt ju!

  Vad gör man inte för att tonåringarna ska trivas på landet! ;)

  Kram
  /Helena

  SvaraRadera
 13. Vilken jätteduktigt graffitti-konstnär din son verkar vara!

  Det är alltid kul att se vilken skillnad det blir på olika rum :)

  SvaraRadera