25 augusti 2010

Annat från övrevåningen

Några inlägg bakåt skrev jag om inredningen på övrevåningen. Hur jag byter och byter, men att det är okej där, för det påverkar familjen minst. Den här vrån finns mellan badrumsdörren och gästrummet däruppe. Byrån som jag gömt med textilier är en 50-tals möbel som jag sparar åt äldsta sonen. Han har "bokat" den men kan inte ta den med sig till sitt nuvarande boende. Nedre raden av tavlor har jag gjort själv, lådan och säcken är loppisfynd, likaså den svarta ljusstaken och kappsäcken. Gästrummet invid. Här har jag också mitt pysselutrymme och min symaskin. Golvet kommer vi att vaxa mörkbrunt, den dag alla barn flugit ur boet.

I samma allrum, mittemot badrumsdörren har nu soffan fått en ny plats under snedtaket. Detta är ungdomarnas krypin och därför befriat från allt som kallas romantik...
...och den där motionsmojängen- den är min och sonens. För här ute i mörkaste skogen är det enda sättet att motinera när vintermörkret är som mest kompakt. Skönt att visa er att allt inte är så gammeldags från topp till tå- här i Villa Kamomilla heller. ;)
Kamomilla
Yläkerran sisustusta jälleen. Alin taulurivi on minun tuotoksiani, kynttelikkö, vanha säkki ja matkalaukku ovat kirpparilöytöjä. Lipasto on 50-luvulta mutta peitin sen tekstiileillä. Vanhempi poikani on "varannut" sen tulevaan kotiinsa. Siihen saakka se saa odottaa täällä, vierashuoneen vieressä. Jonain päivänä kun kaikki poikaset ovat muuttaneet pesästä, vahaamme lattian tummanruskeaksi...
Nuorison telkkarinurkkaus siirtyi vinokaton alle. (huom ei hörhelöitä eikä romantiikkaa täällä) ;D , ihana tunnustaa... Kuntolaite on minun ja kuopuksen, se on ainoa tapa kuntoilla täällä metsässä kun talvipimeys laskeutuu yllemme. Mitään katuvaloja täältä ei nääs löydy!
Kamomilla

15 kommentarer:

 1. Håller även jag håller på och försöker ordna en ny arbetshörna på övervåningen i allrummet..ett rum som jag inte varit helnöjd med, hoppas nu att jag äntligen får till det, ha en fortsatt fin vecka, kramen

  SvaraRadera
 2. Det är inte bara jag som cyklar inne då. Det är inte kul att ge sig ut i skogen på kvällen. Inga elljus-spår här inte. Kolmörkt och massor av vilda djur. (Jo vi har både lodjur, vildsvin och älgar stora som hus, runt knuten)
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Här är det problem med att hitta utrymme inne för motsinscykeln. Just nu står den ute i förådet och dit tar inte jag mig för att sitta ensam och cykla. Men kanske vinden vore en bra ide` nu när dottern ändå inte är hemma denna vinter.
  Vilken härlig myshörna dina ungdomar har!

  Ha det gott! kram

  SvaraRadera
 4. :) Härligt inlägg, motionscykeln var nog min favorit :D

  Samma sak här hemma, är så got som bannlyst från ungarnas rum med mina inrednings ideer ;)

  Ha en skön dag
  Kram /J

  SvaraRadera
 5. vår motionscykel har hamnat upp på kallvinden. den gjorde ingen nytta här nere längre... stod bara och tog upp dyrbar golvyta och samlade damm... ;)
  kramis

  SvaraRadera
 6. Min motionscykel har jag parkerat i arbetsrummet. Vintertid använder jag den ganska flitigt.Den är inte fin att inreda arbetsrummet med men det är enda stället jag har plats för den.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 7. så fint du gjort där i hörnan! Ja vissa saker måste man ju ha framme om man ska kunna använda dom..så är det ju! :)

  SvaraRadera
 8. Jättehärligt inlägg och att du också visar det som inte är särskilt fixat och även din motionscykel!!!! Jag tror att de flesta har såna utrymmen nånstans...och har man barn så har ju de SIN smak och sina önskemål!

  Jättefint som du har gjort med byrån där!
  Ha en härlig dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Vilken mysig ovanvåning ni har! Där skulle man kunna tänka sig att sitta och kura i höststormen med en kopp te.
  När jag ser motionscykeln ler jag lite igenkännande, - så bra att ha men så himla svårplacerad! I samband med att vi flyttade under sommaren fick jag ge mig och inse att den bara inte gick att ta med. Nu ångrar jag mig lite...
  Må så gott!
  /Anna-Krain

  SvaraRadera
 10. Jättefint på er övervåning! Det är ju så- det ska vara praktiskt att bo och fungera för hela familjen.
  Ha det gott! Kram /Anna

  SvaraRadera
 11. Onko kuntolaite ollut mukava käyttää? Parempi kuin kuntopyörä?

  Olen samaista laitetta ajatellut hankkia, mutta meillä ei taida olla sille paikkaa...joten siskolle vähän jo puhuin, että josko heille se mahtuisi... Täytyy kyllä ensi päästä testaamaan johonkin :)

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Jag har länkat till din blogg. Du är ju så inspirerande! Kul att se att det finns plats för en tonårshörna i ditt hus .-).

  SvaraRadera
 13. Japp - en sån mojäng finns även hemma hos oss. Den är min, men står mest och samlar damm... hmmm.
  Hittar inte riktigt nån bra placering för den heller. Just nu i mannens arbetsrum, men han skulle nog behöva utrymmet till annat egentligen. Får väl försöka få upp den i allrummet vi också...

  Finfina bilder!

  SvaraRadera
 14. Modernt eller gammalmodigt, vad spelar det för roll bara invånarna trivs :)

  SvaraRadera
 15. Wau! Kyllähän tuolla kelpaa asustella :) Kauniiksi oot kaiken laittanut.
  Haliterkuin Annabella

  SvaraRadera