10 augusti 2010

Bilder från mobilen...

Har inte hunnit hoppa ute med kameran så nu får ni nöja er med bilder från min nya mobiltelefon (som i och för sig är ganska skarpa)
När garagegrunden gjöts passade gubben på att gjuta en platta vid lusthuset/ växthuset. Nu gräver sig utemöblerna inte ner i sanden och så har vi inte all sand inne i lusthuset heller. Lättare att hålla rent. I planerna ligger att måla en kompassros där, när det slutar vara så ostadigt väder. Garaget/ vedförrådet framskrider med fart. Bra så, för det kommer att stanna upp totalt i slutet av augusti på då gubben min ska opereras i foten. Han vill ha tak på tills dess. Sen får han fixa detaljerna senare. Viktigt är det att få veden under tak.Här ser man huset från andra sidan åkern. Längst till höger skymtar garagegaveln.Röran på gården bli bara värre. Men orkar man stå ut med det så vet man att det kommer en dag då det också är upprett. Det kommer att ta lite tid bara. Längst till vänster blir det hobbyrum(verkstad) , i mitten vedförråd och längst till höger biltak (carport)

Kanske det blir riktigt snyggt en vacker dag? Bara man har tålamod...
Kamomilla

Autotalli/ puuliiteri etenee vaudilla. Hyvä näin, sillä elokuun lopulla isäntä lähtee jalkaleikkaukseen ja sen jälkeen ei täällä tapahdu mitään. Pitää saada katto asennettua ennen sitä! Vasemmalla tuleva askarteluhuone (verstas) keskellä puuliiteri ja oikealla autokatos. Samalla kun tehtiin autotallin antura, valettiin myös huvimajan eteen iso betonilaatta jotta kalusteet eivät kaivautuisi hiekkan. Että sellaista täälläpäin. Kuvat otettu kännykällä sillä en yksinkertaisesti ole ehtinyt heilua ulkona kameran kanssa...Ihan OK kamera tuossa uudessa synttärikännykässä tuntuukin olevan :)
kamomilla

23 kommentarer:

 1. Så koselig - og for en flink mann du har.
  Dette blir lekkert!
  Klem, Jannicke

  SvaraRadera
 2. Detta är en variant på "vill man vara fin så får man lida pin". Tänk så trevligt när det är klart.
  kram elsmarianne

  SvaraRadera
 3. hejsan ...ja vilken duktig karl du har som snickrar och donar så..ja du är ju lika flink du:)..ser jag....Det är baksidan av att få fint..att det är rotigt före!!..men det är som så att efter kaos kommer reda..ha de gött..kram..Pia

  SvaraRadera
 4. Det blir nog bra ska du få se...! Allt ta ju sin lilla tid. Och blir man färdig så är det nästa projekt på gång...

  Ert lusthus är bara så fin att jag kan inte få nog av att titta på den. Gud så vackert!

  Må gott!

  SvaraRadera
 5. Fiffigt med platta där. De blir nog bra bara det blir färdigt, och allt tar sin tid:)

  SvaraRadera
 6. jag är övertygad om att det kommer att bli skitsnyttt, om nu det är ett rumsrent uttryck :)
  bra bilder med nya kameran!
  kram

  SvaraRadera
 7. Det är bara att fokusera på visionen om hur det skall bli då det är klart, åtminstone mer klart :-)
  Och uteplatsen är ju fantastiskt fin!

  SvaraRadera
 8. vi här också ett garage på gång eller rättare sagt... carport till husvagnen vår... Gubben går och väntar på att jag ska få på mig arbetskläderna för nu ska det bli snicra av... kika in till mig jag har en utlottning på gång... kram Jeanette

  SvaraRadera
 9. Eftersom man vet att det blir bra när det är klart så kan man stå ut med röran längs vägen tycker jag. Men visst har jag muttrat lite, men bara lite :) över röran som altanbygget ställt till med också.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 10. Det blir helt säkert riktigt snyggt - om ett tag :)
  Hos oss finns det också röra så det skulle räcka för flera gårdsplaner... men det är bra att fota då och då för sen ser man att det faktiskt skett en förändring till det bättre.
  Lycka till1

  SvaraRadera
 11. Åh så fint! Låter jättefint med kompassros! :)

  SvaraRadera
 12. Hi, I admire your greenhouses from the first. They are beautifully made.
  Beautiful August Days full of sunshine
  Iva

  SvaraRadera
 13. Det kommer och bli så bra!!
  Jag vet vad det är och stå i bygget huh... det är grejer det:)
  Vilket FANTASTISKT lusthus ni har!!! Där hade min vita soffa passat perfekt;)

  STOR Kram annaleena

  SvaraRadera
 14. Lusthuset är ju verkligen "to die for"! Wow så fint!

  SvaraRadera
 15. Det blir nog bra när det blir färdigt. Du har en händig man som kan bygga själv och det betyder mycket. Lite stök när det pågår är nog inget att oroa sig för, det hör liksom till. Det ser redan så mysigt ut vid växthuset och lusthuset.

  Ha det gott! kram

  SvaraRadera
 16. Hei Kamomilla pitkästä aikaa....
  teillähän on taas tapahtunut vaikka mitä.
  Upealta näyttävät kasvihuoneesi ja "huvimajasi".

  Lämmöllä Jaana

  SvaraRadera
 17. Så tjusigt, det kommer att bli bra då det är klart, fast jag tycker att det går fort. Kram

  SvaraRadera
 18. Så vackert i din oas! Och med en massa bråte och byggstuff på gården så ser man ju att nåt är på gång. Det blir nog bra i sinom tid skall du se :O)

  SvaraRadera
 19. kaunis huvimaja...niin suloinen!
  tsemppiä autotalli-projektiin!

  meillä arki alkoi vauhikkaasti...engeliina 7v.tippu trampoliiniltä ja käsi murtui kyynärpään yläpuolelta.kipsiä ei onneksi tarvittu,koska murtumakohta pysyi hyvin paikoillaan ja nyt kädessä on muutaman viikon kantoside.aina sattuu ja tapahtuu!:)

  SvaraRadera
 20. Det där är ingenting jämfört med hur det var när ni byggde huset och bodde i bastustuga... ;o)) Nästa sommar är denna röra ett minne blott. Och ni har påbörjat ett nytt projekt.... *skrattar*

  SvaraRadera
 21. Måste bara kommentera att jag aldrig sett maken till så kreativt och inspirerande hem och idéer som dina! Njuter av att följa din blogg då man får ork och lust att samla ihop sig för att själv vara kreativ! Tack för en superbra blogg :-) kram Sös

  SvaraRadera
 22. Vad fint ni har det och bättre blir det säkert bara det blir klart! Duktiga är ni som fixar och donar själva! Kramar

  SvaraRadera
 23. Jos minulla olisi kesämökki, olisi se juuri tuollainen -vain pieni lasitalo ja kasvihuone terassin kera!

  SvaraRadera