30 december 2010

En liten summering av året som gått

Förändringarnas år har det varit, med både gott och ont i bagaget. Våren som kom förde med sig sjukskrivning efter sjukskrivning och jag insåg att det var slutet på min 12 åriga dagiskarriär.
Jag trodde väl aldrig att jag skulle få chansen att sätta mig i en skolbänk igen, men min dröm gick i uppfyllelse och det är jag så glad för. En tröst mitt i eländet med hälsan som svek. Att studera i vuxen ålder är något helt annat än när man är nitton...Allt kommer inte gratis, jag fick jobba hårt både för att utreda chanserna till ekonomiskt stöd, och för en studieplats, men skam den som ger sig! Jag hann med en hel del frilansreportage också, en ny och spännande värld som jag ska fortsätta se mig omkring i under det kommande året.
Jag känner att bloggen förändras, det är väl ganska naturligt eftersom jag själv också förändras. Under våren kommer jag att vistas i stan lika mycket som under hösten, så mina möjligheter till pyssel och inredningsförändringar är begränsade. Jag hoppas bloggen känns intressant och värd att besöka i alla fall.
Er alla som kikar in vill jag önska ett Gott Nytt År fyllt av spännande upplevelser, kreativitet och skaparlusta! Kram,
Kamomilla

Vuosi 2010 on ollut minulle muutoksen aikaa. Pitkä päiväkotiura vaiuhtui koulupenkkiin kun terveys petti. Opiskelut ovat lohduttaneet kaiken tuon kivun ja säryn jälkeen ja olen iloinnut siitä että olen saanut mahdollisuuden tarttua uusiin haasteisiin. Sain nähdä vaivaa ettää rahoitus ja opintopaikka järjestyi mutta lopuksi kaikki loksahti. Olen vuoden aikana ehtinyt tehdä freelancerina sisutusreportaaseja ja aion tulevana vuonna jatkaa samoissa merkeissä.

Blogi on muuttunut alkuajoista, (olenhan itsekin muuttuunut) mutta toivon että aiheet vielä kiinnostavat sinua. Jatkan kevään aikana samaan tyyliin kuin syksyllä, tulenhan edelleen olemaan kaupungissa suuremman osan viikosta.
Toivotan sinulle Onnellista Uutta Vuotta 2011!
Kamomilla

41 kommentarer:

 1. Gott Nytt år till dig också.
  Förändringar är oftast inte av ondo, även om dom känns jobbiga först. Så inspirerande att höra om hur du kämpat för att få göra nåt som du verkligen vill. Och vilken styrka du har trots att hälsan har lagt hindren. Jag har en liknande resa framför mig och är både nyfiken och förskräckt ;-). Hoppas att du kan få en skön vila för nya tag nästa år.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Det har varit ett händelserikt och spännande år för dig.Visst kommer jag att fortsätta att besöka dig :)
  Gott Nytt År!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Hyvää uutta vuotta Sinullekin! Mielelläni luen blogiasi ja ihailen ihania kuvia myös ensivuonna <3

  SvaraRadera
 4. Jag önskar dej också ett riktigt GOTT NYTT ÅR och hoppas att du forsätter både med dina reportage och med din fina blogg - det ser jag fram emot, och LYCKA TILL med din nya intriktning i livet!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Minäkin tarhantätinä ollut kohta kaksikymmentä vuotta. Ja se työ vaatii kyllä veronsa. Kulumia tullee ja olin niskaleikkauksessakin pari vuotta sitten. Siitä lähtien olen ollutkin isoilla, ei ennää pysty pienosia nosteleen ja kanteleen. Mahtavaa että olet löytänyt uuven mielekkään ammatin:) Oikein onnellista ja valosaa vuotta 2011 sinne Nauvoon:)

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt År till dej oxå!
  Duktig med att studera vid vuxen ålder, men varkar som du skulle ha hittat dej i studierna ,för aldeles ljuvliga foton tar du.
  Avundas lite för fotografering skulle jag vilja lära mej mera om......
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 7. Gott nytt år 2011 och lycka till med ditt nya liv :)

  SvaraRadera
 8. Gott Nytt År! Förändringar är ibland bra. Hälsan din bättrar och du får faktiskt syssla med det som ligger ditt hjärta närmast:)

  SvaraRadera
 9. Hej du vännen! Jag önskar dig ett underbart 2011! Du är jätteduktig som faktiskt orkar sätta dig i skolbänken igen, och när livet ändras så ändras ju också bloggen. Så är det ju, och det är synd om dem som tycker annorlunda.

  Ha ett riktigt härligt nyår och så "syns" vi 2011 igen!

  kram från Kristin

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att man inte vet vad som komma skall! är så glad för din skull att du hittat genom sorgen att hälsan sätter stop:)spännande att leva! Önskar dig en god början på det nya året! kram!

  SvaraRadera
 11. Jag hoppas att du får ett riktigt Gott Nytt År!
  Stor Kram Annelie ♥

  SvaraRadera
 12. Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2011! Onnea & voimia uusiin haasteisiin jotka vuosi sinulle tuo!

  SvaraRadera
 13. Åh vilka fina bilder! Kommer gärna på besök även om jag själv kommer att ha fullt upp också med mina studier ;O)
  Gott nytt år på dej! Kram Mia

  SvaraRadera
 14. Hejsan! Vilken trevlig blogg jag ! Nu ska ag kika vidare på din blogg, och försöka komma underfunn med var i finland du finns!;) Själv finn sag i vasa trakten!

  Gott Nytt År till dig!

  kram Linda

  SvaraRadera
 15. Jag hoppas att det nya året på alla sätt blir en fullträff för dig och din familj!! Stor kram!

  SvaraRadera
 16. Hej Kamomilla,

  Jag hittade just till dig via Sjarmerende Gjenbruk-Jul. Du har en underbar blogg, ett fantastiskt vackert, smakfullt, personligt och kreativt inrett hem, och en så trevlig och läsinspirerande ton i texten. Jag är full av beundran över dina egenhändigt skapade saker, allt från möblemang till smycken, mm, och förstår att inredningstidningarna uppmärksammat dig på olika sätt.

  Lycka till med din nya inriktning i livet (vad den än vara må), tack för en trevlig blogg och gott nytt år!

  Helena

  SvaraRadera
 17. Gott Nytt År till Dig också, självklart kommer jag fortsätta att följa din blogg, önskar dig allt gott.
  Hälsningar från ett snörikt och "lagom" kallt (-7) Roslagen, Veronica.

  SvaraRadera
 18. Klart att vi tittar in!! Vi vill ju veta vad som händer i ditt liv... ;o))

  En stor kram från mej...

  SvaraRadera
 19. Vill tacka dig för ett supertrevligt bloggår och ser fram emot det nya...önskar dig ett fint 2011 och lycka till med studierna,

  GOTT NYTT ÅR FRÅN DIN BLOGGVÄN VIOLA

  SvaraRadera
 20. Men jag är så nyfiken på vad det är du studerar?!

  Filippa

  SvaraRadera
 21. Din blogg kommer alltid att vara mer än värt att besöka, om än inläggen blir färre framöver! Tack för all fin inspiration under året från ditt personliga och vackra hem, ett rikigt Gott Nytt Bloggår önskar jag dig!!! Mari.

  SvaraRadera
 22. Hej Filippa- kanske läser du mitt svar här? Jag studerar fotografering i Åbo :)

  SvaraRadera
 23. Önskar dig ett fint slut på detta året och ett riktigt Gott Nytt år..Kram Susanne

  SvaraRadera
 24. Jag fortsätter besöka din fina blogg nästa år också, och håller utkik efter dina reportage även i svenska Lantliv...du bjuder på mången inspiration oavsett du finns i stan eller på landet!
  Ett riktigt Gott Nytt År till dig med!
  Eija

  SvaraRadera
 25. Du har en helt undebar blogg med fina bilder, som jag följt en längre tid nu. Konstaterade efter att jag själv skrivit om året som gått och läste din blogg, att vi har haft samma saker att kämpa och ta nya beslut med, under året 2010...alltid finns det nya möjligheter och roligt att läsa att du inlett spännande studier..så Ett Gott Nytt År, med massor av nya möjligheter! Mvh Janet

  SvaraRadera
 26. Gott Nytt år till dig. Besöker dig gärna också 2011.Du är så positiv (mången människa skulle kunna ta modell). Du är en slags "Lucia" som sprider inspiration och positiv inställning.

  Kram Monika

  SvaraRadera
 27. Simmukin toivottaa antoisaa opintokevättä, terveyttä ja voimia uudelle vuodelle!

  Kiitos!

  SvaraRadera
 28. Kikar in och önskar dig ett Gott Nytt År!!
  Vi ses så klart nästa år eller hur!!
  Nytt år nya möjligheter!!
  Massor av kramar Marith

  SvaraRadera
 29. Jag önskar dig en underbar nyårsafton! Och ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2011! Varm Kram fr C

  SvaraRadera
 30. Hej på dej vännen och tack för detta år. :) Önskar dej ett GOTT NYTT ÅR!!! Kram

  SvaraRadera
 31. Strongt gjort att börja studera som vuxen! Jag tror nog att du har gjort rätt val och att du får ett jobb som du trivs jättebra med.

  GOTT NYTT ÅR!

  Kram, Nicole

  SvaraRadera
 32. Tack för din fina blogg: jag tycker att det är ju meningen att bloggandet ändrar sig med tiden. Du har så fina foton, att det skulle också vara intressant att höra hur du har tagit dem (med vilken objektiv t.ex) och kanske vad du har gjort med dem i bildhanteringen.. Trevlig NyÅrsAfton.
  Marja

  SvaraRadera
 33. Gott nytt år! Och lycka till med studierna i fortsättningen också! :-)

  SvaraRadera
 34. Gott Nytt År Kamomilla! Hoppas att 2011 blir ett fantastiskt år för dig och de dina!
  Peter :P

  SvaraRadera
 35. gott nytt år! och ett gott studieår!
  efter många många år på viking line var jag av hälsoskäl tvungen att byta arbetsplats; visste bara inte vad. då såg jag en annons i husis om trädgårdsmästare på distans, sökte, kom in och ÄLSKADE att sitta på skolbänken igen som 40 åring! det var underbart att märka hur mycket bokkunskap det fanns där uppe på vinden när man fick chansen att vädra den! efter trädgårdsmästarexamen fortsatte jag till florist i forssa två år och då jag hade den examen undan ville jag egentligen bara fortsätta att studera. men man måste ju i vårt samhälle tänka på inkomster och pensioner åxå, sund nog!
  nu skall båda mina tummar stelopereras, kommer att vara åtta månader sjukledig, minst, och hur det blir efter det vet ingen...
  någonstans inom mig finns en liten gnista hopp om att jag sku få börja studera igen, jag njöt så av det 2001-2005!
  bara man är öppen för andra nya möjligheter brukar det alltid ordna sig!
  susanne

  SvaraRadera
 36. Gott Nytt År! Tack för omtanken och raderna du skrev, det värmde!
  Lycka till med sudierna :)
  Hälsn. Jenni

  SvaraRadera
 37. Ett riktigt Gott och Lyckligt Nytt År till dig också!
  Bilden på headern är så fin och verklig, att man nästan kan röra i biblarna...!!!

  Kramisar!!!
  -Pia-

  SvaraRadera