3 december 2013

Julens dofter och stämningar

Tre veckor tid att njuta hörni!! Det är nu man ska plocka energi och glädje från julens dofter, musiken och samvaron. Här längtar jag redan efter torsdagen då det blir pepparkaksbakning med mina kära föräldrar. Sonen som bor på annan ort kommer också hem. Den sjätte bakar vi alltid- det är en tradition hos oss. Utan det blir julen inte jul.


Kulkaa rakkaat ystävät- kolme viikkoa aikaa nauttia ! Nyt kerätään voimia joulun tuoksuista, musiikista ja yhdessä olemisesta. Odotan jo innolla torstaita jolloin vanhempani saapuvat leipomaan pipareita. Esikoinenkin tulee kotiin. Meillä leivotaan aina itsenäisyyspäivänä, se on vahva perinne josta ei luovuta. Eihän joulu ole joulua ilman sitä...

5 kommentarer:

 1. Vad underbart med såna traditioner! Här märker vi inte så mycket av det där med den kommande julen. Känns som om man bor i en kartong
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Ja, vi bakar oftast också pepparkakor den sjätte december. Borde bara komma ihåg att handla hem ingredienserna. :)

  SvaraRadera
 3. Så fint! Så länge alla vi syskon bodde hemma var det självständighetsdagen som gällde hos oss också, men sen föll det bort, och nu är det många år sen jag bakat pepparkakor. Men mammas pepparkakor är alltid godast!

  SvaraRadera
 4. Visst är det mysigt nu innan jul! Men, jag har fortfarande svårt att inse att vi är så långt fram i tiden som vi faktiskt är, jag tror att jag saknar lite snö och kyla. Har inte alls någon julstämning, får sätta på lite julmusik och riktigt köra loss med pepparkaksbak osv för att locka fram den!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Mikä ihana perinne tuo itsenäisyyspäivä leipominen. Itse olen to pikkujouluissa, mutta jotenkin hauska yhteensattuma, R, sanoi että jos hän tekisi täälä sillon illalla piparkakkutakon kun mamma poissa :)

  Ps: Ihana toi sun uusi banneri! Mikä joulufiilis. Love it!

  SvaraRadera