18 augusti 2014

Finlands bästa bageri

Eftersom mannen och jag inte har kunnat ha någon riktig semester i år, beslöt vi oss för att smita iväg på ett lite längre veckoslut.  Det blev en resa upp till Österbotten, till vännerna Ingela och Hans. Före vi träffade dem tog vi ändå en sväng upp till  Aroma Bageri- (det som valts till Finlands bästa bageri),  det ville mannen givetvis besöka. (Jag hade velat besöka Malins Café´i Malax men Malin hade semesterstängt, tyvärr)

Aroma gjorde oss inte besvikna. Till och med jag, som inte äter kolhydrater, var tvungen att smaka på en kanelbulle. Och gott var det, men jag åt bara halva för magen är ju inte van, och tål inte mjöl och gäst i större mängder. Vi handlade jäskorg och bröd med oss till vårt värdpar.

Sen blev det dags att åka till skären, men mer om det i nästa inlägg!



MINILOMALLA
Koska meillä ei ole mahdollistuutta pitää lomaa tänä vuonna, lähdimme pidennetylle viikonloppureissulle Pohjanmaalle tapaamaan ystäviämme Ingelaa ja Hassea.
Suntasimme kuitenkin ensin Aromaan joka valittiin Suomen parhaaksi leipomoksi. Mieheni halusi ehdottomasti käydä siellä.
Emme pettyneet! Minäkin söin puolikkaan kanelipullan vaikka vatsa normaalisti ei kestä jauhoja eikä hiivaa, ja hyvää oli!! Ostimme kohotuskorin ja leipiä viikonlopun isäntäväelle ja suuntasimme kohti saaristoa. Lisää siitä sittenseuraavassa postauksessa.











4 kommentarer:

  1. Mums, jag kan känna doften av nygräddat bröd!
    Tack för korg + bröd!!

    SvaraRadera
  2. Ser alldeles underbart ut :) och smakar säkert ljuvligt! Hoppas ni hade ett skönt veckoslut!

    SvaraRadera
  3. Ihanan näköinen paikka ja Wau toi seinä!!!

    SvaraRadera