3 januari 2009

Kläder och annat

Kanske någon minns att jag nämde sonens stickintresse? Han stickade en halsduk åt sin flickvän till julkapp och jag blev ganska imponerad. Han hade själv letat fram instruktioner till detta mönster, (på nätet) och resultatet blev fint tycker jag! Killar kan! (och jag är en stolt mor)

Själv har jag fyndat secondhandblusar, två stycken och nu väntar jag på varmare dagar...Idag har vi -14 grader (!) så nu har det plötsligt blivit vinter här också. Och snö har vi fått! Men blusarna ja, dem har jag gett 2e styck för och hoppas jag snart kan ha dem. Lite julfläsk borde jag få bort först också, men det är under arbete så att säga...

Jag tycker om blusar med mönster på, och önskar så att Odd Mollykläderna som jag gillar och ofta beundrar i tidskriften Lantliv, kunde vara snäppet billigare än de är...

Lantliv ska jag förresten få i julklapp- det har min man sett till. En helårsprenumeration, och det ser jag så fram emot!! Tänk att få den hemburen till lådan. Det är något att vänta på varje månad!! Underbara intressanta reportage, vackra bilder, härliga recept och överhuvudtaget en vacker tidning.

Jag lovade skriva ett inlägg om tv-rummets förvandling, men jag är inte riktigt klar än. Eller just som jag trodde det så kom sonen med ett förslag, så nu ska vi se vad vi ändrar på, och om vi är nöjda sen. tills dess så visar jag bara en bild som ger lite försmak.

...och till sist en bild från glasverandan där julen drar sina sista suckar..

Ha ett skönt veckoslut!

17 kommentarer:

  1. Hej! Gott nytt år! Så fint din son har stickat! Förstår att du är stolt, önskar jag kunde hälften så fint.. =) Vackra blusar.. Håller med om att odd molly kunde vara lite billigare.. Fina bilder du bjuder på!
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  2. Så spännande jag väntar på resultatet!
    Så himla kul med stickandet och att han verkligen tycker att det är skoj så var stolt det skulle jag vara!!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  3. Hejsan, vilkan baddare på att sticka din son är, detta var välan ine speciellt enkelt mönster, ser at det hänt lite på övervåningen, soffbordet hr fått fin färg och vackra kuddar, ser fram emot resten, här har vintern hlt överraskande kommit, vi har fått gott om snö, ha en skön helg, kram VIOLAN

    SvaraRadera
  4. vad duktig han är!!
    o blusarna är så du! två euro styck - hur kan det vara möjligt?!?

    SvaraRadera
  5. Jag beundrar din son, massor. Hälsa honom det...:O) Och härliga blusar du hittat! Jag har en loppisgalen mamma, så hon bär också hem en hel del fynd i klädväg åt oss, fast mest åt barnen. Men vad är inte bättre än det att hitta fina kläder för en billig peng!

    SvaraRadera
  6. Veckoslut...ja just ja, jag är så dagvill så! Jag vet inte om det är röd- eller vanlig dag...

    Så kul att sonen stickar. Hoppas flickvännen uppskattar den. Om inte kan du tipsa om mig - den skulle passa utmärkt till min vinterrock!!

    Kram :)

    SvaraRadera
  7. Hej du! Ja, din son är verkligen duktig!!! Jag tycker också det är så himla tufft av honom att faktiskt sticka trots att han är kille.

    Hmmm, ja, Odd Molly kunde för min del vara TIO SNÄPP billigare. Jag har inte råd att lägga så mycket pengar på kläder just nu när jag är mammaledig i alla fall.

    Härligt att du ska få Lantliv. Jag har prenumererat sedan 2003 på den och jag tror inte jag skulle kunna leva utan den *fniss*

    Vad spännande det ska bli att få se hur ni gör om rummet. Lova att visa bilder!!!

    KRAM / Kristin

    SvaraRadera
  8. Vau, mikä kaulahuivi - en varmaan itse pystyisi parempaan. Onpas sinulla suloinen poika!!

    Olen samaa mieltä Lantliv-lehdestä, se on aivan ihana! Saanko muuten kysyä, mitä koko vuoden tilaus maksoi euroissa? Olen ostanut irtonumeron melkein joka kuukausi ja nyt alkaa tuntua, että siinäkin voisi säästää tilaamalla lehden...

    Ihana kuva muuten lasiverannalta..suck...

    SvaraRadera
  9. Så fint ni har det! Brukar ni åka skridskor på havsisen? Nu är det ju bra väder för det.
    Hälsningar, Päivi

    SvaraRadera
  10. Imponerande av din son! Superkul när killar stickar :-) Vackra kläder har du fyndat också!

    Trevlig fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  11. Jättesnygg halsduk, verkligen! Hälsa sonen det!

    SvaraRadera
  12. Ja du har en duktig pojke du! *imponerad*
    Ha en bra söndag!
    kram Linda

    SvaraRadera
  13. I Kamomillas hem är det alldrid vackert.... jag gillar din stil!

    Men vilken fin halsduk din son stickat, men man förstår ju varifrån han ärvt sin kreativa ådra! Och vilka fina blusar du fyndat, snygga som bara dekoration tom!

    Trevlig helg!! Mari.

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Har precis hittat till din blogg för första gången, du har ett jättefint hus och en härlig inredning! Jag tycker dina sovrumstapeter är så fina, undrar om du vet vilket märke de är i?
    Hälsningar Annika

    SvaraRadera
  15. Hej Annika!
    Jag kan inte hjälpa dig med tapeterna, de var på slutförsäljning i RTV:s affär här i Finland. Nu vet jag ju inte om du bor i Finland eller Sverige...
    Dessutom tror jag att de inte finns i sortimentet mer, eftersom de var på rea då, för ett och ett halvt år sedan.
    Det är många många som frågat, tydligen är den mycket omtyckt!
    Tack för din kommentar, och nya läsare är alltid välkomna!
    Kamomilla

    SvaraRadera
  16. Så supersnygg halsduken blev, så glad flickvännen ska bli, för att inte tala om den stolta modern - med all rätt!! Jätteduktig är han!!!

    Vilka fina fynd du gjort!

    Ja, nu börjar julen kännas lite tjatig och man vill vidare till våren rentav!
    God fortsättning på nya året!
    Ser fram emot att få följa din blogg i år också!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  17. Toksnygg halsduk! Har precis lärt mig att sticka så jag blir jätteimpad.
    Kramiz

    SvaraRadera