28 augusti 2009

Gardiner

Usch, jag är nog lite krävande jag, för nu har jag i ren frustration över den egna usla orken tvingat gubben i arbete... Jag är envis, det medger jag och han hade dessutom lovat att hjälpa. Att få upp gardinerna i gästrummet var inte något jag skulle ha klarat av själv, så därför har det blivit ogjort. Han lydde snällt (för han är ju bara så godhjärtad) och så fick jag upp härligheten jag så väntat på! Den här dekorationslisten, det vill säga gardinstången, har nog något namn kan jag tro. Den är ju bara en prydnad, själva gardinupphängningen finns bakom den. Nåväl, denna prydnadslist eller whatever den nu heter kommer ursprungligen från huset. (Vet du vad det kallas, så berätta!)
I huset fanns det två med vackra med guldmönster och de finns nu i nedrevåningen. En i sovrummet och en i vardagsrummet.Den här lite enklare var kantstött och söndrig men åtminstone med äkta patina. Och tur hade vi, för den ändbit som trillat av var från sidan som kom mot väggen och den sidans bit skulle inte behövas ändå.
Gardinerna är myggnätstunna Ikeagardiner som inhandlades redan före gästrummet inreddes. 4,95 euro kostade de och tillsammans med den 3 euros vajer som de sattes upp med blev det ju ett budjetfix det här också! Och så kostade ju förstås lite tjat också.. ;)


Men han är ju inte omöjlig, gubben min. Han principknorrade lite men fixade det sen, medan jag bara beundrade skapelsen. I samma veva kom jag ihåg att jag hade planerat ett draperi framför diskmaskinen också. (redan när vi flyttade in...) Jag hade två bitar avsedda för att dölja tvättmaskinen i badrummet, men de blev aldrig använda där. Så jag blinkade med mina "Bambiögon" att kan du snälla?... Den resterande vajerstumpen kom på plats den också! I köket. Framför diskmaskinen.Tids nog blir det ett linnetyg eller liknande framför den, men detta får duga temporärt. Jag gillar inte elektrisk apparatur utan döljer den gärna om än med enkla medel ibland.

Tänk vilket bra team vi var. Inredare Kamomilla och hennes ever so lojala inredningsassistent. Hädanefter vet jag hur vi jobbar! Äsch skämt åsido. Jag vill nog helst göra det mesta själv. Men inte nu. Nästa vecka hoppas jag på att det är sprutt i gumman! Nu tar jag helg. Firar forneldarnas natt med de mina. En sommaravslutning som firas med eldar, facklor och stämning. Nära mina kära, både gamla och unga.

Ha det gott. Kamomilla

28 kommentarer:

  1. Åh fanken, det är bambiögon man skall skaffa sig? Jag har alltid undrat hur andra bär sig åt för att få guben att sätta fart!?

    Kram och godkväll :)

    Anna

    SvaraRadera
  2. Kornisch heter det väl om jag inte har helt fel.
    Det blev fin fint i gästrummet. =)

    Krya på dej...

    SvaraRadera
  3. Kornish (kornisch) eller hur det nu skrivs heter dekorationslisten...
    Det blev ett härligt gästrum, tyg framför diskmaskinen har jag också funderat på men vår är nog för långt fram i förhållande till bänkskivan...behövs nog mega bambiögon för att fixa det. Betongböckerna såg spännade ut, få se vad månde komma..
    Krya på dig kramar!!!

    SvaraRadera
  4. Så snäll han är gubben din! Men å andra sidan är du ju himla duktig själv när orken finns! Du verkar ju kunna göra det mesta du.:-)

    Vilka härliga gardiner och skynke för maskinerna är min melodi också, absolut - fulingarna ska inte synas!!!

    Gardinstången är väl en sorts kornisch (tror jag det heter), som de hade förr- jättefint!!

    Jätte härliga bilder!
    Vilken fin tradition med "forneldar" - sånt har inte vi här - bara eldar vid sista april.

    Krya på dej nu och njut av eldarna!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Kornish var absolut det rätta namnet. Det är tur att du har någon snäll vid din sida som kan rycka in nu när du är krasslig. Det blev jättefint skall du veta. KRAM

    SvaraRadera
  6. hallo hallo..jag ser att du fått namn på listen:)..kornisch..och det visste ja..trallala...för det hade vi hemma hos mej när jag var liten..:)..å du grejar och står i fast du är sjuk..jag orkar inte --än..men snart förhoppningsvis...ha en skön helg..kram..pia

    SvaraRadera
  7. Kan bara bekkräfta att kornisch heter de, precis som nästan alla har sagt redan... Man kan inte alltid vara först....

    Visst är det behändigt med karlar som assistenter ibland!

    SvaraRadera
  8. Vilken fin blogg du har..är här och kikar lite.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  9. Så fint du har det. Tittade in för första gången och tittar nog tillbaka en annan gång. Din blogg känns verkligen hemtrevlig, kan man säga så? I vilket fall ha en bra dag!

    SvaraRadera
  10. Ert forneldarnas natt låter så mycket mer är villaavslutning som vi firar här ;O)
    Så fint det blev med listen. Månne det är en kornisch, eller är det något annat??
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  11. Härligt med händiga och duktiga män! ;)
    Det blev ju jättebra!

    Kram
    /Helena

    SvaraRadera
  12. så fint det blev med gardiner, kornisch o diskmaskinsgömman :) ert samarbete funkar precis som vårt. jag säger var skåpet ska stå, o han flyttar det ;) ;)
    ha en skön helg. vi åker snart till stugan vi också!
    kram

    SvaraRadera
  13. Aivan ihanat henkäyksen kevyet verhot:) Melkein voi jo nähdä kesätuulen heiluttelevan niitä...
    Mukavaa viikonloppua :)

    SvaraRadera
  14. Åååå vilka härliga och rofyllda bilder,,,, fint med sån gardin skydds pynt,,, haha vet inte namnet =)

    Ha en fin fin helg...kram josse

    SvaraRadera
  15. Hej vännen! Skönt att du är lite bättre! Vilket snyggt fix du har gjort... eller mannen! *fniss* Jag såg att du redan fått namnet på listen av andra snälla själar. Tänk vad man kan ha för bra nytta av sin blogg!

    Det är så fint i det där rummet, helt underbart rofyllt. Om jag bodde där skulle jag inte komma ut på en vecka... ha ha!

    I helgen är det bara jag och lillfian hemma så vi ska ta det lugnt och jag ska njuta av att INTE städa och fixa just nu!

    kram till dig / Kristin

    SvaraRadera
  16. Vet du...vi har samma team hemma...:) och äger en väldans snäll man som alltid ställer upp på mina infall och dom finns det ju gott om..Vacker kornisch ni har i huset...har oxå en del kvar i den gamla gården som jag köpt...ska sätta upp precis samma gardiner som du i matsalen som består av tre fönster på samma vägg och utsikt mot fälten...blir glad bara jag tänker på det..ha en skön helg och du det blev så vackert i gästrummet, ha en fin helg, kram

    SvaraRadera
  17. Vilken underbar gardin du fick upp bakom den gamla vackra kornischen, har flera bevarade i den gamla gården vi köpt och har redan planerat att sätta upp en liknande gardin i min 3 fönster i matsalen...:) ditt gästrum blev så vackert och tänka sig ..vi har samma team hemma hos oss, vilket teamwork då man kan ha..:) ha en fin helg, kram

    SvaraRadera
  18. Du måste verkligen ha honom på din sida för jag får nog jobba hårdare än dig för att få hjälp.
    Nåja "en redig kvinna reder sig själv"
    Tjusigt blev det.
    Krya på dig
    Kram Marith

    SvaraRadera
  19. Loistava kokonaisuus vierashuoneessa, ja tuo lamppu katossa, aivan loistava ja kadehdittava! Mukavat viikonlopun jatkot :)

    SvaraRadera
  20. Oj, så fint det blev! Så snyggt med den träväggen i rummet! Kornisch heter väl en sån där gardingrej va?!..Jättefint rum!
    Ha en trevlig helg! Kram :)

    SvaraRadera
  21. Hej! Så jättefint gästrummet blev. Ser att du redan fått massa svar på Kornishen......!
    Du undrade vad grejen i mitten på nedersta bilden var, det är en stockstege så att man tar sig upp på loftet i härbret. Ha en bra vecka/ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  22. Vilka fina skira gardiner. å klart att man ska ta gubbarna till hjälp med allt som är lite besvärligt ;).
    Ja kornisch heter det ju, men det är nog inget ord som används allmänt.

    Hoppas du är pigg och kry nu!

    SvaraRadera
  23. Åh va bra det blev.ja det är ofta det enkla som är det vackra..
    Ert hem är såotroligt fint..en sån själ i huset..

    Kram anna

    SvaraRadera
  24. Hej! Jag var på det stora loppiset förbi Kuppis station (adressen är kalevantie 11). Jag gillar det loppiset, stort och bra :)

    SvaraRadera
  25. Helt ljuvligt vackert blev det!! Där sku man gärna sova som gäst...o man kan väl inte annat än drömma vackra drömmar i ett så fint rum!! Duktiga du!

    SvaraRadera