2 augusti 2009

Ikeabesök

Jag tycker mest om att shoppa på loppis, ekotori eller göra om saker själv. Men då och då dras jag till IKEA. Enhel del av sakerna där passar ju inte alls i vårt hem, men textiler och små detaljer kan jag gott ta in i vårt hem.
Nu kunde jag knappt tro mina ögon när jag såg priset på denna lampa. Det var nedsatt till 4.95e!!
Jag köpte faktiskt två stycken även om jag inte hade planerat att köpa några lampor alls. De skall inte stå här på glasverandan utan den ena skall till sonens rum och den andra till gästrummet. Jag tror det blir helt prima.
Till samma pris får man köpa plastglas på barnavdelningen. Vi har ingen som leker "hemlek" mera hos oss men jag köpte faktiskt de här små söta glasen till oss vuxna att ha som snapsglas...För se, tillsammans med mina vinglas blir det väl fint till festdukningen? Kanske till kräftskivan? Om man faktiskt i år skulle ordna en...Idag ska jag måla sonens blivande rum och om färgen torkar fort så får vi snart inreda där. Först efter det står gästrummet i tur. Det går inte att fixa båda på en gång för då har sonen ingenstans att sova... Idag ska jag också göra om hans trista datorbord. Det ska få sig en omgång färg och nya ben som vi köpte på Ikea. Jag visar allt i nästa inlägg!!

19 kommentarer:

  1. Du är nog otrolig! Vilken energi och allt blir så bra. Vau ! ;) Väntar med spänning på nästa inlägg.
    Lusse

    SvaraRadera
  2. Täälläkin odotellaan innolla seuraavaa ja ihaillaan edellistä! Mahtava tuunaus!

    SvaraRadera
  3. Hejsan..och du ..tusen tack för den utförliga beskrivningen..måste testas..ska bar finna nåt att göra det av oxå:)..skarar detta i min minnesbank...snygg lampa..inte så tokig faktiskt..kunde nog tänka mej en sån jag med...och energisk ja det verkar du vara..men inte varje dag väl:)....måå såå gott..kram..pia

    SvaraRadera
  4. Jättefina lampor. Ibland lyckas dom att träffa rätt även på Ikea ;-). Ha en bra dag!
    kram från mig
    /maria

    SvaraRadera
  5. Ibland kan man göra fina fynd när man inte ens har planerat inköp. Väntar nog på nästa reportage me spänning igen:)

    SvaraRadera
  6. Oj, så mycket fint du visar sen jag varit innne sist. Sån himla bra idé med de gamla byxhängarna. Den långar nog jag också!=). Visst är väl IKEA ett himla bra hus! Mycket fint finns det där till rimliga priser. Skall nog in en sväng jag också på tillbakaväg från Gotland. I morgon drar vi och det skall bli sååååå spännande och härligt. Ha det så bra/ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Du har allt många bra idér du! :)
    Jag tror jag ska åka till ikea och köpa likadana lampor som du.
    Byxhängar idén ska jag allt pröva på.
    Nu har du lyckats få mig fast här...väntar med spänning på nya inlägg.
    Hoppas du får en bra arbetsvecka och en bra start på det "nya" dagisåret.
    Kram,
    Åsa

    SvaraRadera
  8. Ja du, den lampan trodde man inte kom från IKEA, men jättefin var den och passar så precis i stilen! Jodå, ibland hittar man ett och annat där också!

    Du har då alltid fullt upp, väntar med spänning på nästa inlägg jag också!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Farmor till barnen fingrade på de där små "klackeglasen" som mina barn kallar dem men hon insåg att de skulle inte vara hela länge för vi har en 2årig kusin som kastar ALLT!!
    Jag handlade oxå lampor på mitt IKEAbesök men jag köpte de som har den raka armen men ändå en typ av industrilampa (ser nästan ut som din). Slog till på stort jag med både en svart till skrivbordet och en vit golv som passar i "vardagsrummet"
    Jag tycker du gjorde rätt som köpte dem, de passade ju jätte bra där och till ett bra pris!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  10. Hej du vännen! Jag håller med om att Ikea är ett bra ställe. Jag har skrivit på bloggen att jag handlar begagnat till 90% och resterande 10% på Ikea. Det stämmer rätt bra ;-) Jag tycker de har väldigt mycket bra grejor, sedan är det klart att allt inte skulle funka hos oss men i vilken affär är det så egentligen?

    Kram och ha det bra!

    SvaraRadera
  11. Vilket fynd!!! Alltid har man någonstans att sätta dem.....man kan ju byta om lite:)

    SvaraRadera
  12. Snygg lampa och helläckra små vinglas som ni ska ha till snapsglas! Ikea har sina guldkorn! Mari.

    SvaraRadera
  13. Men guu va gullig blogg du har ja kommer tillbaks till dig..kram sussie

    SvaraRadera
  14. Vilket fynd, det var länge sedan jag var till Ikea skall kanske ta mig dit själv så jag för trava omkring i som jag vill. Todde maken och jag skulle åka runt på loppisar med det enda jag fick se vaar skog tills jag sa till att åka hem 30 mil av skog han bara lurades, gissa om jag var sur. Kram

    SvaraRadera
  15. Du har sååå fint! Kram Petra

    SvaraRadera
  16. det var ju fina ikeafynd! en sådan där lampa har jag haft en gång, men gett bort. hur dum får man bli?
    vad finurligt att köpa glas på barnavdelningen! det ska vara du att komma på en sån idé!
    jag tog hem en hög med gamla byxgalgar från svärsgården. hasse undrar om du inte tycker illa om jag kopierar din idé från förra inlägget...?
    kram!

    SvaraRadera
  17. God morgon, har samma uppfattning som dej om IKEA men ibland så kan man shoppa loss..visst har jag handlat kök faktiskt där men annars blir det mest textilier och kökssaker..verkligen fina lampor och till vilket pris...:) bara att gratulera, ha en fin dag, kram

    SvaraRadera
  18. Handlar inte så ofta på Ikea jag heller. Men ibland kan jag hitta t.ex ramar, papper och lite köksprylar där som jag behöver. Dina små plastglas från barn avdelningen känner jag väl igen, för dem har jag druckit mycket ur, när jag hälsat på hos barnbarnet och blivit bjuden på mat i hennes lekrun:-)) Men jag tycker de är så vackra och passar ju riktigt bra till dina vinglas.

    SvaraRadera
  19. Hei pitkästä aikaa kesä on kulunut niin talon remontissa, että aikani blogissa käynteihin on jäänyt vähiin.
    Annan vielä kommenttia edelliseen postaukseen vau.. olihan hieno askartelu!

    Ihania elokuun päiviä!
    Jaana

    SvaraRadera