9 augusti 2009

Kontorsstolen

I det förra inlägget visade jag en del av det halvfärdigt inredda gästrummet. Efteråt fick jag en fråga ställd om kontorsstolen faktiskt var min stil?
Bra fråga! Jag gillar att man ger feedback! Och jo, jag gillar retro, faktiskt, men inte i vårt nuvarande hem. Och stolen har jag sytt ett överdrag åt tidigare. Men nu var saken den att stolens överdrag var i tvätten (och dessutom sönder) och jag bara ställde in stolen där i väntan på inspiration och tid att göra en make-over. I tankarna hade jag att sy ett grovt linnetyg som nytt överdrag. Ända tills jag såg en bild i Jeanne dÁrc Living tidningen... ( Nr1) Den stolen har jag inte kunnat släppa ur tankarna. Kolla! :
Snygg va??? Men såna är mycket mycket svåra att få tag på här. Jag har funderat hela helgen.. Och sen skippade jag helt ide´n med att klä om stolen med nytt tyg utan letade istället efter en tång.
Se så! Busenkelt! Nå, hehe, nu ska jag inte försköna! Efter millioner små nitar var jag äntligen klar. Resultat strippad stol och en värkande handled...Lite lim och skumgummi satt kvar på den så det blev till att ta fram slipmaskinen ( Jag har en alldeles egen, det borde varje kvinna ha! ) och sen blev det osmocolors underbara eebenfärgade vax. Det stryker jag alltid på med trasa (som sedan slängs in i spisen för de kan självtända- obs)Nu har jag min helt egen version av stolen jag drömde om.
Det här är nog ett alldeles typiskt Kamomillaprojekt. Jag älskar såna här utmaningar. Jag har sällan råd att köpa dyrbara fina gamla föremål och sällan vill jag det heller. Man kan få vad som helst för pengar... Jag vill heller bevisa att man kan få detsamma utan pengar eller med mycket lite i alla fall.
Det enda som behövs är en vision, fantasi, tid och envishet...
Jag var inte så noga med ytan, den ska ju se lite ruffig ut. Kanske blir det ett lager till av vaxet för hållbarhetens skull, men jag är rädd att ytan då blir för mörk och för jämn.

Inte helt lika fin, men faktiskt så passar den ju bättre in, och själv är jag jättenöjd! Ny vecka, nya utmaningar. Jag fortsätter inreda rummet under veckan. Små steg i taget. Tror jag i alla fall. Jag brukar vara lite dålig på sånt. Ni vet, det där med tålamod... Jag rusar iväg med sån fart när jag har inspiration. Men jag övar på det! tå-la-mod.... *fniss*

Ha det gott så hörs vi snart igen! Kamomilla

p.s Tack till alla som tipsade om hur jag kan bli av med de kinesiska skräpkommentarerna. Nu har jag ordverifiering på till kommentarerna igen. Aningen krångligare för er som kommenterar, men det tycks i alla fall fungera mot skräpkommentarerna. Tack!

32 kommentarer:

  1. Det finns nog ingen som slår dig och din uppfinningsrikedom!!
    Helt fantastiskt, det är så roligt att se att man kan göra fint med lite pengar!:)
    Och jo, lyktorna väntar jag på också, nu är det alldeles mörkt ute :))

    SvaraRadera
  2. Du är finurlig du det är så härligt att komma på enkla grejer att förnya då plånboken är lite liten för önskemålen. Jag blir full av lycka då jag gjort om något. Kram

    SvaraRadera
  3. Vad Du är duktig och påhittig. Stolen blev jättefin!
    Önskar att jag var lika kreativ.
    Kram från Tummelisa

    SvaraRadera
  4. Måste ta in min kontorsstol som ser liknande ut som det i Jeanne magasin.
    Din passa ju så nra in hos dej också. Bra gjort =D.

    Kram
    Tezz

    SvaraRadera
  5. precis som gammelgård fortsätter jag att vara förstummad av din uppfinningsrikedom! jag vet ju att du ofta gör dina egna versioner av det du sett på bild någon annanstans, men att du lyckas plocka fram rätt idé vid rätt tillfälle, det är en konst i sig!
    kram!

    SvaraRadera
  6. åhå vad cool den vart!
    ha en fin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  7. Ås-Lena (numera utan blogg)10 augusti 2009 kl. 08:50

    Håller med många andra här - heeelt otroligt vad du lyckas fixa! Jag är så imponerad, det är inte klokt vad du kan!!

    SvaraRadera
  8. Oj vad fint!! Vad finurligt:)
    Påhittiga saker blir oftast de bästa.

    Susanne

    SvaraRadera
  9. Även jag är imponerad!!
    Bara att komma på tanken och sen verkställa... Bra jobbat! Och väldigt rufft och snyggt blev det.

    Tänkte faktiskt på det för några dagar sen, att när jag var yngre och utan barn verkställde jag alltid nu och då såna där idéer man fått inspiration till från nån tidning eller bild. Nu är det bara som att inte tid och ork skulle räcka till... Men barnen blir ju större för varje dag, som tur är ;)

    Ha en fin och inspirerande vecka!
    Ann-Christine

    SvaraRadera
  10. Wow vad fint det blev. jag gillade ju den röda versionen också men det där var nog en superfin idé. Och det är en så bra filosofi det där att göra mycket av lite. Den tanken känns tillfredsställande.

    Ha en bra vecka!
    /Hanna

    SvaraRadera
  11. Hihihihi... det var väl inte meningen att sätta dig i arbete men kära värld så bra det blev!!!!!
    Nu passar det bättre & mer Kamomilla över det hela!
    Kram till dig som tar feedbacken på rätt sätt.
    Massor av kramar Marith

    SvaraRadera
  12. Toppen!! Minns att vi haft en sådan stol också en gång. Var månne finns den nu??

    SvaraRadera
  13. Fantasi måste vara en gudagåva hos dej... suckar å beundrar...igen

    SvaraRadera
  14. Du är ju bara såååå duktig och uppfinningsrik. Jättefin blev din stol !!! Du är superduktig på att kunna göra saker för små plånböcker. Jag har nu testat på spray-färg efter ditt tips när du gjorde din fina "brick-skylt". Det var jättelätt och smidigt. Kommer nog att bli mer som blir sprayat nu. :-) Tack så jättemycket för tips och inspiration !!! kram Pernilla ia_pernilla@hotmail.com

    SvaraRadera
  15. Upealta näyttää tuoli nyt, todella hyvin tuunattu! Nämähän tuolit on muotoiltukin niin hyvin että eihän siinä pehmusteita tarvita :D

    SvaraRadera
  16. Tänk vad fin din stol blev! Vackert så!

    SvaraRadera
  17. Hej på dig tjejen. Allt väl?

    Ja du =) Finns ingen i bloggvärlden som är så duktig på återanvändning som du, helt otroligt!

    Den stolen är ju så fiiin...En bok om alla dina idéer skulle du kanske knåpa ihop? =)...

    Själv är jag så trött så jag vet inte vad jag heter snart...Vaknade igår kl 07.00 och har varit vaken sen dess!!!!! Vi har varit neråt i sverige och fraktat hem en båt.Tog 14 timmar...Annars tar den resan ner ca 5 timmar =))))

    Men det är enklast och köra under nattetid när det är lite trafik med ett sånt ekipage, så visst var det värt det. Jag hör hur mannen ligger och snarkar för fulla muggar nu, skulle kanske försöka sova lite nu...men attans vad det är svårt o sova dagtid =)(farmor har dem yngsta så vi kunde sova men blogga är ju så mycket roligare =)...)

    Ha det gott. Kram Pirre

    SvaraRadera
  18. Olet tosi viitseliäs, kun otit nuo miljoonat niitit pois... Lopputulos on kyllä huikean hieno!

    SvaraRadera
  19. Här flödar det av kreativitet! Gästrummet blev superb! Stolen...mycket bra! Såg oxå de där ljusfaten och blev förälskad..kommer säkert att göra liknande ;-)

    Må så gott!

    kramis...

    SvaraRadera
  20. Med envishet och tålamod kommer man långt...:) envishet äger jag men med tålamodet är det lite sämre beskaffat..den blev helläcker! KRAM

    SvaraRadera
  21. Hej! Så läcker den blev! Jag fastnade också just den där kontorsbilden på tidningen. Häftigt!

    Har själv hittat en liknade stol (kolla under arbetsrummet i min blogg) som jag sen målade och ångrar mig djupt i dagsläget ;(((

    Men men.. Man lär sig av dina misstag!
    Kram Mia

    SvaraRadera
  22. Vad roligt att du hittade din stil på stolen! Den blev ju SUPER! Det är det absolut bästa då man kan göra något av det man redan har:) gillar så dina projekt så det riktigt kliar i fingrarna:) har bara inte riktigt tiden just nu, men den kommer!

    SvaraRadera
  23. Vilken uppfinnigsrik kvinna du är!! Stolen blev helt fantastisk.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  24. Så vacker den blidde!!!

    kram Millemamsen♥

    SvaraRadera
  25. Du imponerar mig gång på gång! Så fin stolen blev :)
    Kram!

    SvaraRadera
  26. Hallo Kamomilla! Bist Du wieder fleissig am werkeln ?! **smile** Dir wirds auch nie langweilig! Die neue Stuhlbezüge sind sehr schön geworden, wow! Liebe Grüsse und eine schöne Woche. Herzlichst, lisa Libelle

    SvaraRadera
  27. Nämen vad fint!!! Todella onnistunut projekti!!!

    Jätän kiinankieliset kommenttini jatkossa vähemmälle *naurua* ;)

    SvaraRadera
  28. TACK så mycket för dina söta ord om reportaget/vårt hem!

    Oj vad du har jobbat med stolen. Den blev ju riktigt snygg ju!!!
    Passar perfekt in där.
    Duktiga du! :)

    Kram
    /Helena

    SvaraRadera
  29. Tack snälla! Hur går det för dig då, har du några nya smarta tips på G. Kram

    SvaraRadera
  30. Du slår nog de flesta med dina ideer:-) Inte skulle jag kommit på iden med att klä av stolen. Men efter stor möda och besvär blev den ju hur snygg som hälst. Sanningen är nog den jag alltid har sagt, "det är bra att vara envis, så länge man int lider utav det". Nog för att jag lider lite ibland av min envishet oxå;-D

    SvaraRadera
  31. Tack vare dig har jag nu köpt en likadan kontorsstol och ska strippa den.Hoppas den blir lika fin som din.Underbar blogg du har

    SvaraRadera