6 augusti 2009

Psst gubben, ska vi flytta dit upp?

Det är bara halvfärdigt i gästrummet än, men nu till helgen tar jag en paus. Jag har tvinnat på nu hela veckan. Vaknat 5-6tiden, åkt på jobb, kommit hem, städat och målat, röjt och ordnat, sprungit i svamskogen och stupat isäng alldeles för sent på kvällarna. Tar jag inte en helgtimeout nu så kroknar jag. Man ska inte bränna ut sig...
Jag var tvungen att måla väggen i otaliga lager för sönernas sprittuschgraffitti trängde igenom till och med efter 7(!) lager färg... Att man kan bli slut, och nästan tappa hoppet.. och få ont i armarna!
Av grannen fick vi några stolar i somras när de gjorde om på stugan. Jag hade tänkt spara dem till sonen för eventuellt framtida behov, men han behöver inte, sa han. Men jag ville inte göra mig av med dem så det var ju bara att klä om då! Såhär såg de ut... Svårt att se potential?
Nå, men jag har ju prylsamlarväninnan min, och av henne har jag för länge sedan fått detta tyg som jag gillar så...
Tänk att tyg kan göra sån skillnad! Nu står två stolar uppe i gästrummet som nattduksbord.

Vi hade bara en extra säng från förut, men för att få en dubbelsäng så köpte vi en till från Ekotori (återvinningscentralen) för en tia. Med nyköpt bäddmadrass känns den helt fräsch. Och jag gillar att ha ett tyg i fotändan. Så hade min farfar alltid för att skydda överkastet från smuts när han tog en tupplur på dagen... Nu är det nog bara Svante som smutsar ner...

Ovanför sängen ska det bli en himmel, nu ska jag släppa loss romantiken ska ni veta! ;) Volangen runtom är från IKEA.

Av en gammal kabelställning (?), kabelräls (?) (som till och med tjänstgjort som badstege ett tag), gjorde jag en bokhylla!! Ovanför sybordet ska det bli svarta hyllor på vita konsoler. Men det får vänta till nästa vecka. Sybordet är ett uppiffat skrotfynd som vi haft redan länge. Lampan är från IKEA och stolen ett 6 euros fynd från återvinningscentralen.Den andra kabelrälsen hängde jag textilier på. Lite lakan och en skjorta.. Den grånade brädan har en ljusslinga i sig, för kommande mörkermys... (de små prickarna som kanske syns, är lampor)


Det målade linneskåpet innehåller mitt pysselmaterial. Vad jag är glad åt att jag målade det istället för att göra mig av med det!!


Som sagt så är allt bara halvfärdigt än. Hyllor ska upp, en sänghimmel och tavlor likaså, och en sänggavel på plats. Den står ännu ute och väntar på att torka upp lite och att den värsta flagade färgen ska skrapas av.Men även om det bara är halvfärdigt (jag visade inte alla hörn obs) så känns rummet redan inbjudande. Så trött som jag är så känner jag de nystrukna dynvaren locka... Kanske jag viskar en fråga åt gubben- "ska vi flytta dit upp?" ;)

Äsch nej, jag älskar ju vårt eget sovrum...

Nu tar jag en bloggpaus på några dagar. Jag behöver andrum, sol och vila. Vi hörs efter helgen!
Kram, Kamomilla

18 kommentarer:

  1. Himmel vad du har hållit igång. Ta en ordentligt vila.
    Snyggt blir det när du far fram, hyllorna med kabelrälsen var fiffiga.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Vila nu kära vän så vi får nya friska inlägg.
    Härliga bilder det är så kul att se bilder och samtidigt få beskrivning om vad som sker... inte för att jag har dålig fantasi men det är ju dina tankar om vad du ska göra/gjort som är intressant.
    Fråga, får man komma med det?
    Jag är alltid ärlig så nu måste jag få komma med en liten undran...
    KONTORSSTOLEN? Vad hände där? *fniss* den tycks inte alls passa in, du skulle ha haft en sån där i samma stil som stegen, inte så lätt att få tag på men kanske en utmaning!!
    Kram och ta hand om dig!!!!!
    /Marith

    SvaraRadera
  3. Oj oj vad du är flitig....och så fint, jag gillar idén med tyg vid fotändan.... men nu hoppas jag att du får ett vilsamt veckoslut i sommarvärmen! Varför min järnsäng inte kommit ut tidigare vet jag inte....den blev nog lite bortglömd längst in i garderoben!
    Kram fr C

    SvaraRadera
  4. Ah 7 gånger? Jag håller med föregående talare...Vila! :)

    Nu har du varit duktig för ett bra tag framåt!
    och vad FINT det blir. super!!!

    Ang reportaget så vet jag inte om det kommer på webben. Jag ANTAR det, men har ingen aning egentligen. :)
    Men jag kommer nog att fota bilderna i tidningen och lägga ut på min blogg.

    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  5. Jisses vad imponerad man blir! Så fint och så flitigt. Njut av vilan, den är du värd!

    SvaraRadera
  6. Kan förstå att du behöver vila efter vad du hållt på, så fint det blev. Ta det lugnt ett tag . KRam

    SvaraRadera
  7. åh, vännen, nu har du fått till det igen! det är redan fint, kan det bli ännu bättre? vi måste nog snart komma dit o provköra rummet ;)
    ha en skön helg nu o vila ut så du orkar ta itu med resten. hälsningar till resten av familjen också!
    kramkram

    SvaraRadera
  8. Hej du! Ibland får man himmelssänd energi. Jag är imponerad att du orkar! Men ta det nu lugnt ett tag så du inte går i väggen (både bokstavligt och bildligt talat, ha ha).

    Sängen ser helt underbart fin ut. Och jag gillar den där panelen. Jag hade velat ha så i barnens rum men det blev inte så av olika anledningar, men snyggt är det.

    Rummet känns jättefint redan så jag säger som de andra, är det verkligen mycket kvar att göra? Känns härligt och fräscht!!!

    Kram till dig och ha en bra helg!

    SvaraRadera
  9. Så otroligt fint och inbjudande det ser ut!
    Jag känner precis som du, behöver en paus just nu för att orka..är inte färdig ännu med mitt målande, men snart så...
    Njut o vila i helgen, det ska jag försöka!:)

    SvaraRadera
  10. Wow, vilket jobb du gjort. Stolarna blev helt ljuvliga med det nya tyget.

    Och sen måste jag påpeka att jag tycker kontorsstolen är toppen där den är. Den bryter av med lite färg och på något sätt lite "retro-samspelar" med det gröna tyget på stolarna och sängen. Jag gillar.

    Njut av vila nu! Kanske du rentav ska lägga dig i gästrummet för en dagsvila, tyget finns ju som skydd i fotänden ;)

    Kram Hanna

    SvaraRadera
  11. Nej vilket fint gästrum, så vackert! Fin vägg och säng, Svsnate den godingen vill ligag där, så söt han är! Fiffigt med tidningarna efter och så snyggt med den gamla stegen och klädena som hängde där... ha en skön bloggpaus i solen! Mari.

    SvaraRadera
  12. Vad fint och vilka roliga ideer, som alltid. Det är berättelsen och bilderna, som ger sådan inspiration åt mig! Måste nog vara och checka gardiner och sängkappa...
    Agatha
    www.utredning.worldpress.com

    SvaraRadera
  13. Åh vad aktiv du varit och så fina bilder du visar!
    ha en superfin helg!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  14. I den gästsängen kommer nog dina gäster att sova gott. Den ser så mysig och inbjudande ut. Hela rummet lyser av inbjudan och som vanligt kommer du med många fina ideer.
    Vila och tat lungt nu över helgen, ingen orkar gå på hela tiden.
    Kramisar.

    SvaraRadera
  15. Hihi, du får förlåta mig att jag kanske är för rakt på sak "men frågar man inte får man ingenting veta."
    Förstår att hon gillade stolen för retro är nog rätta ordet!!
    Tyckte bara inte att det var din stil!
    Ja, sängen åker nog ner från vindan känner att jag vill börja om i Tildes rum för hon gillar inte att leka med dockor utan är mer en pysseltjej så en pysselhörna och lite mer saker för en 7årig tjej skulle nog gå hem!!
    Ha en bra helg!
    Kram Marith

    SvaraRadera
  16. Vad härligt det blir! men vila det behövs allt emellan:) då föds det ofta lite nya idéer åxå:) ha en skön helg!

    SvaraRadera
  17. Jag älskar verkligen din blogg och har prenumererat på det via samma ställe! Jag hade en fråga till dig ... sa du skrapa och måla om dörren används för sänggavel? eller bara skrapa bort de flesta av de flagnande färg & Seal? Jag har en gammal dörr jag vill använda för samma ändamål, det är bara väldigt knäpp och jag vet inte vad skulle vara det bästa sättet att ta hand om det. Tack så mycket!
    Shellagh
    http://tickingandtoile.blogspot.com

    SvaraRadera