27 juni 2010

Borta bra men hemma bäst?

Hemkommen efter några alldeles underbara dagar på sommarholmen, det absoluta paradiset. Där fick jag några nya kompisar. Två måsungar som inte var särskilt skygga. Deras föräldrar är vana med holmens folk och tar inte illa upp även om man kryper ganska nära för att fotografera.
En liten midsommardans... Och lufta vingarna...
Tänk vad skönt att de har varandra de här två. Tillsammans i en ack så farlig värld, där överlevnad inte alls är en självklarhet.
Gubben min och Svante njöt en stund i solen med en utsikt över det öppna havet. Vad mer kan man begära i livet?Nu är vi hemma igen. Och Villa Kamomilla står kvar trots att äldsta sonen firat midsommar här hemma med några polare :)
Nu hoppas jag att det blir en fin vecka. Väderet lovas bli vackert och jag undrar när den kringåkande prylsäljaren ska dyka upp i vår by igen. Det vore kul att fynda något skoj.
Kamomilla

Juhannus on ohi ja niin myös ihanat leppoisat päivät omassa paratiisisaaressa. Sain uusia ystäviä, jotka eivät pelänneet yhtään! Nämä lokinpoikaset suostuivat valokuvamalleiksi eikä vanhemmillakaan tuntunut olevan mitään sitä vastaan. Ovat kyllä jo tottuneet saaren ihmisiin. Aviomies ja koiruli osasivat nauttia ihanasta säästä ja maisemista. Nyt ollaan kuitenkin kotona taas Villa Kamomillassa- joka vanhemman pojan juhannusbileiden jälkeen onneksi on vielä pystyssä ;)

Kamomilla

13 kommentarer:

 1. Vilken ljuvlig tillvaro och med såna små telningar att iaktta dessutom! Åh, så söta de är och..sköra!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Härliga kompisar du fick där:)Tur att ni hade hemmet kvar när ni kom tillbaka:)

  SvaraRadera
 3. Vilka små sötnosar!!
  Ljuvliga bilder;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Vilka små söta gullepussungar! De såg ut att gymnastisera! Har ni loppismarknad på kommande?

  Kramis/Pia

  SvaraRadera
 5. Oj vilka näpna små söta krabater :O)

  SvaraRadera
 6. Tänk att alla djurbäbisar är så söta.

  Ha de bäst !!
  Nilla

  SvaraRadera
 7. Vilken skön midsommar ni ser ut att ha haft på holmen. Det är ju precis så som det skall vara en midsommar, lung och ro i en jätte vacker miljö. Måsungarna har du verkligen fångat i så härliga foton att man nästan skulle vilja ta på dom.

  Välkommen hem och ha det gott! kram

  SvaraRadera
 8. det är alltid roligt att åka ut till stugan, men också lika skönt att komma hem igen. det bästa av två världar, liksom :)
  en veckas slit kvar, sen får hassuli semester...
  kramis

  SvaraRadera
 9. Jättesöta de där fåglarna, fasst jag inte egentligen alls gillar fåglar. Du ahr lyckats komma riktigt nära. Håller med dig om att visst är det skönt att vara på ett ställe utan måsten och sen få komma hem till rutinerna igen. Ett härligt ställe ni har!
  Sabi

  SvaraRadera
 10. Ja jag får ju erkänna att måsar inte alls hör till min förtjusning... MEN ungarna är det oaktat gulliga! och du har ju lyckats komma nära eller så har du en superzoom :)Skön vecka!

  SvaraRadera
 11. Du lyckades ta intressanta bilder på måsungarna, jag gillar de två översta. =)

  Catarina

  SvaraRadera
 12. Vilka söta fågelungar du träffade på. Vi hade två likadana här hemma hos oss för någon vecka sedan. Innan de lämnade boet, väckte de oss vid tretiden varje morgon med sitt oväsen.

  SvaraRadera
 13. Lokinpoikaset ovat hellyyttäviä. Kun kävelin töistä öisin kotiin ne nukkuivat kasoissa yliopiston nurmikolla. Mikä ihastuttava näky!

  SvaraRadera