9 juni 2010

Budgetkontoret

Ja, vi bestämde oss för att få slut på pappershögarna i vardagsrummet för att få ro i det rum som är ämnat för avkoppling. Bastukammaren har redan tjänat som vårt hem under byggtiden (kolla- det var inte stora ytor vi bodde på inte!!) Sen blev det gästrum och nu tillsist kontor. Här finns allt vi behöver och tids nog blir inredningen också så som jag vill ha den. Nu gick vi enligt "man tager vad man haver"- pricipen och inredde med en nollbudget. Nej nu ljuger jag för vi köpte ju alla dessa tidningsställ för att ha olika papper i. Många många för det behövs verkligen. Hyllan fanns här från förut och vi hade tänkt riva den när min man plötsligt insåg att den var perfekt för detta ändamål.Min jobbigaste uppgift när mannen och sonen burit skrivbordet och alla grejer hit var att montera alla de där tidningsboxarna, resten fixade mannen. Vi valde att ha skrivbordet mot dörren även om det kanske inte är vackrast så. Men man har utsikt ut mot lusthuset samtidigt och svänger man huvudet mot höger ser man rakt mot Villa Kamomilla. Visst är det skönt att ha uppsikt över vad som händer runt omkring på hemgården.
Särdeles skönt är det också att kunna dra sig tillbaka hit och jobba helt ifred. Så stänger man dörren bakom sig och lämnar jobbet där när man går "hem". Den här telefonen stör inte, den är stum... fatet har jag fått i gåva alldeles nyligen och det passar bra in i stilen här.
Lampan är ett loppisfynd för en struntsumma. Kanske för att skärmen är aningen sned men det stör inte mig. Inredningen är varken gammeldags eller romantisk, detta arbetsrum ska mannen också trivas i och det får gärna vara lite "maskulinare."Jag snuvade åt mig sonens överkast till överdrag- han bäddar ju ändå aldrig sängen! ;) Soffan var väldigt åttiotalig och blev kanske inte så mycket bättre nu, men tids nog hinner jag köpa ett annat överdrag. En stor matta ska vi köpa i något skede, golvet kan vara lite kallt i vinter.Hyllan räddade vi från skroten, den passade perfekt här! Vägglampan är ett loppisfynd den också. Den har väntat länge på att hitta sin rätta plats.
I vinter ska vi värma med batterier, men lite extra mysvärme kan man fixa om man ska jobba en längre stund. Här kan det vara riktigt mysigt att jobba med inredningsreportage, inte sant? En kamin är ju alltid mysfaktor.
Och som sagt, några pengar slösades inte på det här. Det gillar jag. Att flytta om saker så det känns nytt är skoj. Världen är fylld av saker ändå. Jag vill inte bidra till konsumtionshysterin...
Kamomilla
Kotikonttori on melkein valmis. Nyt puuttuu matto ja joskus tulevaisuudessa sohvalle uusi päällinen. Sisustettiin nollabujetilla ja käytettiin jo olemassa olevia tavaroita ja vanhoja kirpparilöytöjä (lamput). (No, nyt valehtelin- nuo pahviset lehtilokerikot ovat uusia, mutta ah niin tarpeellisia!)
Tuo pieni hylly oli jo menossa roskiin mutta sai uuden elämän meillä. :)
Täältä konttorista näkee huvimajalle ja talolle, sillä päätimme kääntää kirjoituspöydän ovea kohti. Ei ehkä maailman kaunein ratkaisu mutta käytännöllisin. Talvella lämmitetään pattereilla mutta kamina nostaa tunnelmaa mukavasti jos viitsii nähdä vähän vaivaa ja nauttia työteosta pitkään. Täältä kun lähtee voi sulkea oven ja jättää työt taakseen. Olkkari on nyt vain rentoutumista varten.
Kamomilla

17 kommentarer:

 1. Men så fint det blev. Inte skulle man kunna tro att det är inrett med nästan nollbudget inte!
  Jag håller med om att det är roligt att använda gamla saker i nya sammanhang och få känslan av nytt. Det klarar man sig långt på.
  Jag antar att det är du som ska jobba med inredningsreportage där :) Härlig miljö att jobba i!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Du gör så fint med nästan ingenting. Jag avundas dej. Om jag försöker ser det bara ut som en stor loppmarknad. Förhoppningsvis är jag bra på något annat.

  SvaraRadera
 3. Det blev ju bra. Jag tycker också om att använda det jag redan har, kanske lite omgjort bara. Vilka jättefina väggar ni har på kontoret.

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Meni kauan löytää kommenttinappula. En oo kauheen hyvä ruotsinkielessä, mutta sujuvasti yritän täällä lukea ja selailla. Oon jo aika kauan salaa seuraillut sun upeita kuvia ja juttuja.

  Kiitos ihanasta blogistasi <3

  SvaraRadera
 5. Så fint arbetsrum! Gillar väggarna där inne och det lilla lite röda bordet var så gulligt! Blev ju jättebra trots nästan nollbudget!:)

  SvaraRadera
 6. Vad mysigt kontor, där kommer det att vara skojigt att jobba.Kaminen är nog pricken på i:)

  SvaraRadera
 7. Vauh...kyllä tuolla passaa työskennellä.

  SvaraRadera
 8. Nollbudgeter är bra! Då kommer mycket till användning som annars bara ligger oanvänt :O) Oj om jag skulle få mannen att använda vita pärmar eller mappar åt alla våra papper. Men nej alla har sin egen färg ;O)

  SvaraRadera
 9. Hieno tuli tästäkin! Ihana kirjoituspöytä.

  SvaraRadera
 10. Varför köpa nytt när man har saker hemma som man kan andvända. Det blev ett så härligt kontor med nästan 0 budget. Men så kan du ju det där med inredning:-) Där kommer nog både du och gubben att trivas och det behöver vara så att man kan stänga dörren och lämna jobbet för fritiden. Vilken fin uppsikt du har över gården sen!

  Allt gott till dej! kram

  SvaraRadera
 11. Voi jummi jammi så du kan styra och ställa det så fint och bekvämt av gammalt (som är mera värt en nyköpt) som redan finns i hushållet!

  Lucky you, helt adorable!!!

  Kramiskramis på dig!
  -Pia-

  SvaraRadera
 12. Kuinka kummassa löysin blogiisi vasta nyt? Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Täältä saan hyviä vinkkejä omaan siirtoprojektiimme. kiitos kivasta blogista!

  SvaraRadera
 13. Jag har också flyttat ner min syatelje till gamla butiken som jag stängt. Det blev riktigt bra och mycket luftigare på vår överervåning som var fullbelamrad med tyger och kartonger tidigare. Inget utrymms som kändes roligt att passera men nu är det riktigt mysigt igen. Skönt att städa ur ibland. Hos dig ser det riktigt bra ut. Härligt! marie

  SvaraRadera
 14. VIlket kontor och vilken ordning...så ser inte mitt ut....hinner nästan aldrig sköta pappren ordentligt...suck...kramen

  SvaraRadera
 15. Precis likadan telefon har jag i användning på min stuga på Åland. Nyare telefoner tål inte att stå i oisolerade utrymmen året om nära havet (elektroniken rostar..) men min gamla trotjänare har stått där i 40 år nu!
  Allt var bättre förr! ;)

  SvaraRadera
 16. very nice! bastukammaren har fått byta skepnad många gånger på några år. det blir nog skönt att ha jobbet en bit ifrån hemmet, trots allt.
  kramis

  SvaraRadera
 17. You have beatiful blog and your house!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jarka Czech

  SvaraRadera