3 juni 2010

Nya vindar

Det händer egentligen inget i mitt liv just nu, men ändå händer det en hel massa på många olika plan. Svårt att förklara men jag ska försöka mitt bästa. Det blir mer personligt än jag hitills skrivit, och jag kan lova att jag funderat en stund på vad jag ska skriva här och vad jag ska hålla för mig själv. Men ofta ger man ju små vinkar och berättar inte allt och så kan det ju kännas lite som att man stänger dörren framför näsan på nån...Jag blev sjukskriven igen. För smärtor i mina ben som troligen härrör sig från ryggen. Nu ska jag äntligen undersökas från topp till tå och jag hoppas på en chans att skola om mig till ett nytt yrke i höst. Mina handleder är inte i skick, gamla skador och elak artos, slitningar från en reumasjukdom börjar göra sig påminda nu när man inte är så ung längre och det gör livet ganska jobbigt mellan varven. Jag är i grund och botten en glad och sprallig människa men smärta äter på humöret, likaså som tröttheten som kommer när sömnen blir störd, oron gnager ens själ och den inre harmonin är försvunnen.
Att jobba med barn är härligt, men det tar också fysiskt på krafterna. Under det gångna året har jag funderat en hel massa, gråtit och förbannat men också nått en insikt. När daghemmet som jag jobbat på i två år nu läggs ner, ska jag också vända ett nytt blad i boken. Vart det för mig vet jag inte, men jag hoppas på nya friska vindar. Ännu är allt öppet, jag har ingen aning om mina drömmar går i uppfyllelse, men jag gör mitt bästa för att styra det till den riktningen. Läkaren jag besökte igår gav mig sitt fulla stöd, men han vill givetvis se alla magnetröntgen- och vanliga röntgenbilder innan han ger ett utlåtande.
Jag behöver ett jobb som min kropp klarar av, nåt där jag får utlopp för allt det som bubblar i mig och nåt jag trivs med. Jag känner att jag är skyldig mig och min familj det att jag nu tar ett steg mot något som hoppeligen är bättre. Det är vemodigt att lämna sitt jobb, men det gör vi alla i samma daghem nu, alla på en gång, då det ändå läggs ner. Det är heller inte lätt att acceptera att man har begränsningar som inte fanns där för några år sedan.
Det är ett sorgearbete man går igenom. För några år sedan gjorde jag en massa roliga saker, böjde till gaffelsmycken, restaurerade möbler, målade hela insidan på vårt hus, byggde saker, högg ved och handarbetade. Nu blir mitt pyssel bara mjukare och mindre men gnistan finns alltid där. Jag vill alltid ha kvar mina visioner och om annat inte går så får mannen förverkliga dem, för envis det har jag alltid varit! :)
Det är inte synd om mig, jag är jättelycklig för jag har min underbara man, min fina familj och vårt underbara hus! Resten är bara detaljer som man får leva med, på gott och ont. Jag ville bara att ni skulle veta vad läget är, då jag ändå gett små vinkar här och där. Jag finns här som vanligt, pysslar på och är bubbligt kreativ för det kan ingen ta ifrån mig! :)
Och om du orkat läsa ända hit så tackar jag för det! :)
Kamomilla


Pyydän anteeksi suomenkielisiltä lukijoiltani en millään jaksa tällä kertaa kääntää tuota tekstiä. Liian pitkä..
kamomilla

40 kommentarer:

 1. För någon med din livsglädje och skaparlust kommer det att gå vägen! "När vår herre stänger en dörr öppnar han ett fönster", sägs det. Så är det oftast, även om det ibland hänger gardiner för, så att man till en början inte ser att det är vidöppet.

  All lycka för framtiden! Vilken tur att du har en läkare som är med dig och inte emot. Det är guld värt!

  Varma hälsningar från Åland

  SvaraRadera
 2. Det kommer att gå bra för Dig. Du kommer säkert att hitta något arbete som passar just Dig. Du skriver alltid så trevligt och visar så mycket fina saker som Du gör. Din kreativitet och fantasi gör allt möjligt för Dig. Tycker alltid att Du hittar nya användningsområden för gamla saker, därför tror jag att Du lyckas med vad Du än förutsätter Dig att göra. Hoppas Du är rädd om Din hälsa, den går alltid i första hand. Av egen erfarenhet vet jag att man kan leva med värk,och ändå ha ett bra liv. Det enda man kan försöka göra är att så gott det går minimera värken,och göra det man känner att man klarar av.
  Ha det bäst och lycka till med vad Du än bestämmer Dig för att göra i framtiden. Kommer alltid att besöka Din blogg så länge Du orkar skriva. Den ger mig både inspiration och visar vackra bilder. Ta hand om Dig.

  Kramar från Tummelisa

  SvaraRadera
 3. Det är klart att man läser klart vad du skriver, jag älskar läsa vad du skriver och eftersom jag läst dig länge nu redan innan jag själv började blogga så ser jag en förändring hos dig. Vet att du talat lite om hur du mår men nu förstår jag helheten bättre. Känner så väl igen mig, som tur va så har jag kommit på ett bra ställe nu. Älskar mitt jobb och arbetsplats, visst jag blir inte rik i plånboken då jag jobbar mindre. Men jag har en livskvalite nu och en inre ro, Jag betvivlar inte på att du till slut kommer att träffa rätt i dit yrkes liv. Du vet själv vad du är ämnad för (det borde du veta med dina kvalifickationer) Du besitter så mycket ideer och har mycket kunskap så absolut finns det en framtid för dig. Oj det blev en lång komentar ville bara tala om att jag själv varit där. KRam

  SvaraRadera
 4. Tack för att du delar med dig! Hoppas att du hittar något som du kan njuta av att göra! Och att du orkar fortsätta att vara så kreativ som du är nu!
  Det kommer nog att gå bra!
  Kramar!
  (och tack för gratulationerna)
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Lycka till med allt i framtiden. Hoppas verkligen att doktorn hittar var felet sitter så han kan hjälpa dig. Och att du hittar din rätta plats här i värlen. ARbetsmässigt alltså.
  Hoppas du får en riktigt skön helg.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag beundrar verkligen människor som dig! Att se möjligheter ist för hinder trots att allt inte är som man önskar....
  Det kommer säkert att bli jättebra och jag hoppas att dufår pyssla med det du brinner för!
  Kram Vanja!

  SvaraRadera
 7. Kämpa på bara! Ibland får även pysselgudinnor ha en sämre period :)

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att du ändå kan se positivt på din situation.Helt klart måste det tära på orken och humöret.
  Hoppas att du får tillfälle att förverkliga dina drömmar! Spännande att se vad framtiden för med sig.
  Allt gott till dig! Kram Kicki

  SvaraRadera
 9. Skönt att du orkar se framåt. Klart att jag läste färdigt. Lycka till med ditt nya liv vad det nu än blir!

  SvaraRadera
 10. Förstår hur jobbigt det måste vara att leva med smärta dag ut och dag in. Jag stod knappt ut under mina 4 månader med diskbråcket... Men du verkar vara en i grunden positiv och driven människa så jag tror på dig och att du kommer att ta dig framåt i livet, vart än det leder!!

  Skickar med ett stort lycka till på vägen!!

  SvaraRadera
 11. On totta, että kipu syö ihmistä ja iloa... Voimia sinulle. Kirjoitat hyvin, joten voisitko ajatella avustavasi sisustuslehtiä freelancerina - vai onko se taloudellisesti liian riskialtista... Minulla on nivelreuma myös, joten luulen tietäväni, miltä sinusta tuntuu...

  SvaraRadera
 12. Hoppas du hittar ett jobb som passar dig och ibland kan det va bra att få en liten skjuts ifrån ett jobb för att komma till ett annat. Jag tycker du gör det så bra med allt ditt pyssel..för trots allt är du en av de jag vet som pysslar enormt mycket och då har du ändå värk! Du verkar öppen för det mesta så det kommer helt klart att lösa sig för dig! Jag håller tummarna! Kram :)

  SvaraRadera
 13. Jag håller tummarna för att du alltid ska få behålla din gnista och att du hittar något som passar dig i yrkesväg. Tack för att du delade med dig och för att du är så underbart positiv, trots sjukdomseländet!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Tror att det kommer bli något fantastiskt av dig, du med din skaparlust, energi och kreativitet! Förstår dock ditt vemod och att det är mycket som rör sig i huvudet.. Håller alla tummar för dig Kamomilla!

  SvaraRadera
 15. Jag håller hårt i tummarna att du finner dinna drömmar och att du ska må bättre fram över.

  Jag själv jobbar hårt på att ta mej upp från en djup deprition.

  Du verkar ha mer livsglädje en mej så du kommer att klara av det.

  Många stora kramar
  Catharina Stark

  SvaraRadera
 16. Då är det bra med din livsgnista, det är då man klarar livets bekymmer och detta kan ju bli en vändpunkt till ngt bra, att få börja om på ny kula med ngt helt annat och så bra att du äntligen för en gedigen genomgång med röntgen o dyl.Allt kom mer bli bra. Hoppas du får njuta av ditt underbara växthus och även lusthus i sommar!!! Mari.

  SvaraRadera
 17. Ojdå, svåra beslut du har haft framför dig och kanske de ännu finns. Hoppas du orkar och fortsätter att inspirera oss här på din blogg. Du hör absolut till en av mina favoriter!
  styrkekramar
  Sabi

  SvaraRadera
 18. Hejsan!

  Klart man läser allt och hoppas att allt ordnar upp sig o det tror jag sannerligen att det gör till det allra bästa och hoppas att du får göra något som du brinner för o som kroppen orkar med..... <3

  Ha en bra helg!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 19. Hoppas det blir full vind i seglen å att den för dej dit du vill, tycker ju nog att det har börjat blåsa åt rätt håll redan;)

  SvaraRadera
 20. Ibland känns allting bättre när man får dela med sig av sina tankar. Och nu när du delat dem med oss alla ska du se att allt löser sig. Värk och smärta tär på både humöret och orken (jag vet!) men mår humöret och orken bra så känns värken mindre (även om den finns där)! Har själv erfarenheter av min mamma som läänge levt med värk i rygg och ben. Idag mår hon tämmeligen bra och pysslar med det hon vill och kan göra.
  Sköt om dej! Kram Mia

  SvaraRadera
 21. Jag tror på dig - och håller alla mina tummar för att du får din önskan uppfylld. Nya vägar är sällan spikraka, men spännande :)
  Du ska veta att mig inspirerar du stort!

  Tack för din synpunkt angående utekök som jag skrev om. Det är så sant... Det utekök vi har i verkliga livet är ett trädgårdskök för blomsterpyssel just för att det lätt blir skräpigt. Men jag skriver faktiskt om några tips också i mitt reportage. Och tror nog att jag rullar fram reportageköket någåon gång i sommar... Vet inte om du kan få tag i Allas (Allers förlag) Tyvärr är det ju så med allt som ser idylliskt ut på bild - det kräver tid och skötsel...

  Varma kramar & all lycka till dig!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 22. Hej vännen!
  Det finns säkert något nytt och lämpligt för just dig att börja jobba med, du verkar vara kunnig på en massa olika områden. Det positiva i din situation nu är att du orkar vara positiv och ser de ljusa sidorna, trots allt du gått igenom.
  Jag hoppas verkligen att det ordnar sig och att du inte behöver lida mycket pga smärtor.
  Stor styrkekram!
  S.

  SvaraRadera
 23. Lycka till med vad du än tänker börja göra :) Ha en riktigt bra sommar! -milla

  SvaraRadera
 24. Livet går vidare, det gör det tack och lov alltid. Det är bara vi som förändras och måste öppna och välja nya dörrar. Å en sak har jag lärt mig under livets resa, att även de mörkaste stunderna och de hårdaste törnen i livet för något gott med sig i slut ändan. Vi ser dem sällan när vi är mitt uppe i dem, men vi ser dem när vi gått vidare och blickar bakåt.
  Jag är så glad för din skull att du fick komma till en läkare som tog tag i dina problem och som vill hjälpa dig att komma vidare.
  Du skall få se att allt kommer att ordna sig och att nya dörrar kommer att öppna sig. Men det är alltid vemodigt att lämna något bakom sig som man tyckt om och som man hållit på med en lång tid.
  Sköt nu om dej och pyssla på med det du klarar av för det ger dej inre ro och glädje.

  Du finns i mina tankar! kramisar

  SvaraRadera
 25. Hej!
  Roligt att du ville dela med dig av dina funderingar.
  Jag är också utbildad inom barn (btglär) men jobbar inte som det nu.
  Livet går upp o ner, och även jag har gjort mina val..
  Hoppas du finner det du vill, klarar av och trivs med.
  Kram!

  SvaraRadera
 26. Åh vad jag känner med dig! Jag kan mycket väl förstå frustrationen av att inte kunna göra det man vill, så som man kunnat förr...Jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att du hittar ett arbete där du får utlopp för din kreativitet och som din kropp klarar av. Visst kan det vara oerhört tufft att kämpa emot en smärtsam tillvaro, men jag tror att du är en riktig fighter! Du lever ett rikt liv och har en fin familj och ett ljuvligt hus och du har begåvats med en stor portion fantasi och kreativitet, du är en inspirationskälla för många..även för mig :-) Jag håller båda mina tummar för att allt löser sig för din del! Ta väl hand om dig!

  Kram Anne

  SvaraRadera
 27. Melkoista muutosta käyt juuri läpi. Luopuminen on aina tuskaa mutta silloin on avautuvat ovet uusille mahdollisuuksille. Toivottavasti löydät uuden, sinulle sopivan ammatin josta tulet nauttimaan yhtä paljon.

  SvaraRadera
 28. Lycka till min favvo-Kamomilla !!! Det kommer säkert att bli jättebra med tiden. Du måste tänka på din hälsa först och främst !! Lyssna på kroppen ! Du har sån otrolig livsglädje och är så positiv jämt trots att du har det så jobbigt. Det beundrar jag !! Vet du... du får klaga ibland. Vi läser ändå för vi tycker om dig och din blogg. Sköt om dig !! Kram Pernilla ia_pernilla@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Vad tufft och kämpigt när man vill men kroppen säger nej. Hoppas alla undersökningar och allt går bra. En förändring kanske blir jätte positivt kanske precis vad du behöver. Följ dina drömmar och våga prova...
  Ha en fin helg och tack för kommentaren hos mig.
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 30. Du är en stark människa och det kommer att föra dig längre än du tror
  Stor kram!

  SvaraRadera
 31. Du, jag önskar dig all lyckaoch hoppas det blir som du tänker. Härligt att du inte tänker sluta blogga för det är så inspirerande att läsa. Och se dina fina bilder.
  Må så gott. Kram Yvonne

  SvaraRadera
 32. Hej! Skriver inte alltid men läser ALLTID din blogg och inspireras! Tror också att det löser sig, även om du inte ser lösningen klart framför dig just nu. Håller tummar och tår! Stor kram!/Marie

  SvaraRadera
 33. Kommer tid, kommer råd. Så har det alltid varit, men man kan ju rå för den mänskliga naturen, att man sörjer, grubblar och våndas. Det okända känns så skrämmande. Men, vem vet vad som står bakom knuten, vad som planerats för just dig!

  Jag vet, att detta väntande, denna ovisshet kan suga all must ur en...men vad kan vi göra...vänta och vänta, men inte kasta hoppet!
  Vi skall ta hand om varandra - oss själva!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 34. Tack till dig, för att du berättade!
  Förstår att det måste ta på humöret, det gör det ju annars också bara för att man har lite krämpor och stressiga tunga tider...
  Men du verkar vara en riktig kämpe med humöret uppe, starkt av dig!

  Önskar dig allt gott och lycka till med vad du har framför dig :)
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 35. Vad trist att måsta inse begränsningar. Samtidigt är detta som att öppna en dörr till något nytt och spännande! JAg tvivlar inte en sekund på att du griper chansen och hittar något där din kreativitet får utlopp och där du finnar skaparglädje! Lycka till med undersökningar och hoppas hoppas det är något som går att "åtgärda". Kram!

  SvaraRadera
 36. Vad trist att måsta inse begränsningar. Samtidigt är detta som att öppna en dörr till något nytt och spännande! JAg tvivlar inte en sekund på att du griper chansen och hittar något där din kreativitet får utlopp och där du finnar skaparglädje! Lycka till med undersökningar och hoppas hoppas det är något som går att "åtgärda". Kram!

  SvaraRadera
 37. hej.Trist när det blir så,,jag förstår dig verkligen just med hur ledsen man blir när kroppen sätter stopp för det man tycker är roligt..Men det känns som att du nånstans ändå vet vad du vill göra istället..Önskar så att jag visste det..skönt med läkare som lyssnar ..Nu massa kramar från mig..Susanne

  SvaraRadera
 38. Kloka tankar...och modigt av dig att tänka att det är dax att vända blad i boken för dig nu. Jag tror att det kan vara bra att få en knuff i ändan som det nu blir för dig när hela dagiset läggs ner och ni alla nu måste sluta. Sorligt vid första tanken men förhoppningsvis kommer det något bra ur detta!

  Styrkekramar till dig!
  Carina

  SvaraRadera
 39. det är jättetrist att din fysik är så dålig, men kanske allt har en mening och detta är den spark i baken du behöver för att förverkliga de drömmar du närt så länge.
  jag tror på dig. det vet du.
  stor, varm kram från mig

  SvaraRadera
 40. Tack för tankarna du delade med dig av! Tror det kommer att gå bra för dig, du är inte den som ger upp i första taget! Och så är du så idérik oxå! :)

  Lycka till med alla planer, funderingar och framtiden! Vi ses och hörs!

  Kramar

  ... o Nuppe hälsar med en koseklem :) Han var inne här på bloggen med mig tidigare idag o blev så glad då han såg dig och Svante-hauan :) och så ville han se kissen oxå så vi fick rulla neråt en bit :)

  SvaraRadera