4 augusti 2011

Fisketankar

Ännu har vi lite sommar kvar så det gäller att njuta. Varför inte pynta en vägg med gamla fiskedrag bara för lite somrig ögonfröjd? Fisken lyser nämligen med sin frånvaro på stora områden av östersjön. Jag minns inte när jag senast fick sätta tänderna i en nyrökt flundra...Tyvärr. Att jag för några veckor sedan med egna ögon såg en karl stå och urinera rakt ut i havet gjorde mig så besviken. Finns det fortfarande folk som inte förstår hur allvarligt läget är?? 

Vielä on kesää jäljellä, vielä saa nauttia. Koristele seinä vaikka vanhoilla kalavieheillä, ihan vaan silmäniloksi! :)  Kalaa ei nimittäin enää saakaan kaikista paikoista, Itämeri voi niin huonosti. En muista milloin olisin viimeksi saanut maistaa vastasavustettua kampelaa. Valitettavasti... Näin muutama viikko sitten miehen joka venekanneltaan virtsasi suoraan mereen, ja petyin niin. En uskonut että enää löytyisi ihmisiä jotka yksinkertaisesti eivät ymmärrä tätä tilanteen vakavuutta?

10 kommentarer:

 1. Så synd att det inte nappar längre...
  Visst kan det vara fina att ha som dekoration fiskedragen, men hellre skulle man naturligtvis önska att de fick komma till användning.
  Ha en fin dag! Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Förstå sig nu på detta! Nu ser jag int din header, men det går att kommentera.(via mozilla)
  DEt är synd med all fisk, rökt flundra som är så gott!

  SvaraRadera
 3. Har märkt detsamma . De senaste åren har fångsten varit mycket sämre. I år nappade abborrarna som tur var och det gillade pojkarna. Kul med dragen på väggen - hoppas ingen"stor fisk" fastnar på dem....

  SvaraRadera
 4. Så retroaktigt snygg din laouy är!!! Och sköna och fina skor, Sköna Marie har jag i mitt jobb, skönare sko finns knappt! Åh den bruna kökssoffan nedan, så snygg, med perfekt brun färg!!! Ha en solig helg! Mari.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Ja tänk så människan har ställt till det. Endel har kommmit till insikt, andra inte...

  Färsk fisk som man fångat själv, inget smakar ju bättre än det.

  Härliga sommardagar i augusti önskar jag dig!

  Kram, Nicole

  SvaraRadera
 7. Ha en fin helg.
  Kram¨
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Hallå där!

  Vilket fint drag...hemskt med östersjön och äckligt med mannen som pinkade...blä!!

  Men du sååå fina skor du köpt!!
  Jag har inte fullt så många problem som du men mitt fotvalv är helt nedtrampat så jag har ständig värk, gjutna ilägg och måste alltid ha stadiga gympaskor...:( Jag har gått med foten tejpad och fått injektioner av plasma 3 ggr..men ingen hjälper..:(
  Kan inte ens gå med Sally på promenad utan får nöja mig med att vara på tomten eller gå väääldigt korta turer med henne...
  För tillfället har hon också ont i ena tassen. Hon har fått svamp mellan trampdynorna så vi får shamponera varannan dag och försöka se till så hon inte slickar...inte lätt!
  Kram o ha en mysig helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Hittade hit genom Lottas blogg och tänkte att jag skriver ett hej innan jag tassar vidare. Fin blogg du har och väldigt vackra bilder. Ha en mysig helg.

  SvaraRadera
 10. Hej igen!

  Mitt fotproblem började för ett år sedan. Jag började springa...inte långt..ca 3km 3 ggr i veckan. skaffade riktiga skor från en löpbutik. efter ett par månader gjorde det så ont att jag inte kunde springa längre...i julas skaffade jag nya inlägg, i januari kunde jag inte längre ta promenader och i april kunde jag knappt trampa ner kopplingen i bilen....tillslut gick jag till vårdcentralen, fick antiinflamatoriskt, det hjälpte inte, blev skickad på röntgen, de såg en massa konstigheter, remiss till ortopeden. Då fick jag komma till Läkargruppen, ett privatsjukhus som samarbetar med vanliga sjukvården. Läkaren rtodde att jag var kraftigt överansträngd i foten. Läkargruppen i Örebro är ett av få ställen i Sverige som håller på att testa en ny metod som har gett goda resultat på andra ställen i kroppen. Om du tex. har sk. "tennisarmbåge" (överansträngning) får du kortison. Om man får "tennisarmbåge" i foten ex... så kan man inte spruta in kortison för då skulle senan kunna gå av. I stället tar de blod ur armen, centrifugerar det och då får de ju ut plasman (tror jag det heter) sedan injeceras det in i foten på det onda stället. Jag gav alltså blod till mig själv. Första gången gjorde det djävulskt ont men de 2 efterföljande gick det bättre. En kort tid efter blev jag bättre men inte bra. Jag blev då skickad till en väldigt duktig sjukgymnast specialiserad på fötter. han sa att mitt fotvalv var helt nedtrampat, att för varje steg jag tar tar benet i backen, benet som ska gå högre upp....först tejpade han upp ett fotvalv på mig under ett par veckor. Då kändes det genast bättre. sedan gjorde han nya ilägg och ordinerade mig att gå i stabila gympaskor...varmt...:(
  Han sa att jag långsamt skulle bli bättre...att jag skulle kunna ta promenader....jag vet inte...visst jag kan trampa ner kopplingen i bilen, jag har inte värk precis hela tiden, men det räcker att jag står för mycket en dag så värker det i foten så jag blir tokig. Jag drömmer på nätterna att jag är ute o springer men sanningen är ju att jag kanske aldrig mer kommer kunna göra det...:( För jäkligt känns det, sen läser jag om dig o inser att mina problem är rätt små. Jag vet inte om dessa injektioner kan hjälpa dig men om du googlar på läkargruppen i Örebro kan du säkert ringa dit och fråga om de vet ifall det finns någon klinik i närheten av dig som utför dem. Det som känns bra är att de har inte sprutat in något annat än mitt eget blod.
  Ang. Sally så ska jag googla. Tack för tipset. Hon har varken diaré eller dåligt humör...än så länge. Vi provar med schampot ett tag till men om det inte hjälper gör jag vad som helst för att hon inte ska ha ont.
  Stor kram och jag vill bara återigen få säga att jag är full av beundran inför att du verkligen gjort något nytt i livet...istället för att stänga in dig hemma med sjukdom och värk.
  Du utstrålar och ger så mycket värme och inspiration, Tack!
  Stoooooooor kraaaaaaam!
  Katarina

  SvaraRadera