28 augusti 2011

Matsal

Ja, såhär är det- vi möblerade om, och nu har vi en matsal på glasverandan! :) Brevid blogghörnan jag visade i förra inlägget. Min man har redan länge längtat efter mera arbetsyta i köket. Han gör ofta mat och bakar bröd på samma gång, då vi har vedspis och naturligtvis vill ta vara på all värme den ger. Då behövs det mycket arbetsyta.
Efter en hel del planerande och funderande, blev det nu så, att bordet flyttade ut. Istället ska han bygga en köksö, med plats för 2-3 barstolar, så man också kan äta frukost där, om man vill. Helgfrukostar äter vi på glasverandan. Eftersom vi har en stor terass som går runt huset, och små fönster, har jag saknat utsikt. Och nu har jag det! härifrån ser man lusthuset och vägen till oss.När mörkret faller tänder jag ljus längs med den. Många flugor i en smäll med andra ord!
Egentligen är det rätt så trångt där, men vi vill så gärna behålla det enorma härliga klaffbordet, som gör sig så fint där. Och man ryms nog bra. Till julen tar vi in det andra klaffbordet och gör ett långbord, om så behövs!

Apropå jul, har jag rotat i mina lådor. På tisdag ska jag nämligen ut och göra ett julreportage! Känns aningen lustig nog! ;)

No niin, laiskuistista tehtiin ruokasali!! Mieheni, innokas kokki, kaipasi lisätilaa keittiöön. Hän tekee usein ruokaa ja leipoo samaan aikaan, sillä puuhellan  lämpö kannattaa käyttää järkevästi hyödykseen. Pöydän tilalle hän rakentaa keittiösaarekkeen, jonka ääreen tulee mahtumaan myös muutama baarijakkara, joten keittiössä voi sitten edelleen syödä aamupalaa jos siltä tuntuu.
Minua on usein vaivannut etten keittiöstä ole nähnyt kunnolla ulos (mm ison terassin takia) mutta nyt näen lasikuistilta huvimajalle päin ja myös tielle päin. Tien laitaan sytytän lyhtyjä kun ilta hämärtyy :)
Hieman ahdasta tuolla kuistilla on, mutta emme halua luopua ihanasta klaffipöydästä. Jouluksi jatkamme pöytää samanlaisella jotta saadaan koko perhe ja siskon perhe mahtuumaan pöydän ääreen.
Joulusta puheenollen, olen kaivellut joululaatikoita tänään, sillä tiistaina menen kuvaamaan joulujuttua Toivekoti-lehdelle! Aika hassulta tuntuu! :)

17 kommentarer:

 1. Svante den lilla linslusen... Han gillar verkligen att bli med på bild. ;o))

  Det är bara 4 månader kvar till jul... Jösses!!? Hur fort går tiden...?

  SvaraRadera
 2. Det ser ganska rymligt ut på bilderna, men de kanske luras. Fint är det hur som helst. Och skönt att få mera utrymme i köket också. Trånga kök är inte roligt.

  Ha det bra. Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Så fint de blev nu när ni flyttade om. Känns nytt och fräsht eller hur? :)

  SvaraRadera
 4. Det blev verkligen en bra förändring! Det måste ju vara alldeles underbart att sitta och äta med utsikt och allt. Och det ljuset...gillar verkligen boktravarna du har i fönstret också!
  Eija

  SvaraRadera
 5. hej .. blev så full i skratt när jag kikade in här idag.. och såg headern din.. för igår tror jag det var såå såg jag en bild som fångade mina ögon.. nu skulle jag kika på den bilden igen.. åå dåå hade någon som kan bytt headerbilder igen:)...JA jag önksar oxå att jag kunde byta..suck..
  vilken urgullig film du visar.. kände väldigt igen mej:).. skrotmadamm som man är! vilke vackert hem du har.. och vilken lycka med en glasveranda.. suck igen... nää nu åter till mina göromål.. ha en skön söndag.. kram..Pia

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken härlig glasveranda du har och tänk, att kunna sitta där och äta och samtidigt ha utsikt! Så vackert det blev!
  Din blogghörna är också såååå fin i förra inlägget!
  Alltid kul med lite nyordning, eller hur?:)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Kjempefint der hos deg,koselig og sitte der og spise...
  Lykke til med julreportasje..
  klemklem

  SvaraRadera
 8. Mycket vackert och väldigt hemtrevligt!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. jag gillar förändringen! nu när ni inte längre har den där järnsängen på glasverandan kan ni väl ta och skeppa iväg den till österbotten ;)

  SvaraRadera
 10. Ihanan valoisa ruokailuhuone....ihanaa viettää iltoja ja JOULUA tuolla:)

  SvaraRadera
 11. Så fint att sitta och äta där i glasverandan!
  Jul...ja rätt som det är har vi väl den på kommande :)

  SvaraRadera
 12. Härligt matrum.
  Välkommen till köks-ö-fantasternas skara.
  Älskar min köksö.
  Är glad att vi gjorde den högre än normalt, bättre arbetshöjd, och så är den flyttbar. Man kan med lite kraft flytta den. Det gjorde vi för att vi inte riktigt visste exakt var de skulle stå. Så det är såna filttassar under. Men den är så tung at den står stadigt när man jobbar. Alternativ till hjul, alltså. Lycka till med köksomvandligen.

  SvaraRadera
 13. Det blir ju toppensnyggt! Härligt att sitta där med tända ljus i höstskymningen...
  Och i köket blir det ju också fint med mer plats och en köksö. Så kan du väl visa, rara du, när den är klar, för där behöver jag tips :-)
  Kram kram
  Susanne

  SvaraRadera
 14. Det var ett bra val av möblering!

  Lycka till med julpyntandet :)

  A-C

  SvaraRadera
 15. Hieno uusi järjestys, näyttää tosi toimivalta ja kauniilta! Valoisasti mukava ruokailla :)

  SvaraRadera
 16. Ser hur fint ut som helst.:-) Stina

  SvaraRadera
 17. Virheitä ei pitäisi etsiä, mutta huomio kääntyi "laiskuistiin" joka ehkä tarkoittaa "lasikuistiin" (på svenska glasveranta). Älkää katsoko minua pikkusieluiseksi tämän huomautuksen tähden...malla

  SvaraRadera