30 september 2011

Slowfood

Vi ska besöka Slowfoodfestivalen i Fiskars nu i helgen, så då passar det ju bra med lite korvstoppningsbilder. Nog känns det så himla bra att äta sådant som man vet vad det är, och sånt som gjorts med tid, kärlek och omsorg- och garanterat utan E-ämnen. (på bilderna två olika sorters korv-därav varierande färg) Han kan han, min man. :)


Makkarakuvia tänään. Ollaan menossa Fiskarsiin Slowfoodtapahtumaan lauantaina, joten ajattelin että kuvat sopivat tähän. Tuntuu hyvältä syödä ruokaa joka on rakkaudella, huolella ja ajalla tehty, ja taatusti ilman lisäaineita!  (kuvissa kahta sorttia, siitä syystä väriero)

12 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj...vilken lyx med hemgjord korv! Han kan han, din man :o)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Looks very taste, mmm... I lake it!

    Have a nice weekend, kisses:)

    SvaraRadera
  3. Verkligen lyx med hemmagjord korv.

    Lillasysters yngsta tände på iden med ljusstaken. Nu ska hon gå igenom pappas hornlager och göra en i julklapp åt honom. *skrattar*

    SvaraRadera
  4. Herkullisen näköisiä makkaroita. Itse en kaupasta ostettua makkaraa syö,mutta kotona rakkaudella ja huolella tehdyt ... ne on eri juttu:)

    SvaraRadera
  5. oj så gott.

    Ha en fin lördag!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Lähi- ja luomuruoka on ylellistä tänä päivänä! Nostin tänään viimeiset perunat maasta. Kuinka tyytyväinen olenkaan, etten myrkyttänyt peltoa lukuisista suosituksista huolimatta keväällä! Aivan mielettömän hienoa syödä aivan puhdasta ruokaa <3

    SvaraRadera
  7. alltså vad häftigt, med egen korv! så långt vill jag också komma, att jag gör allt själv...men just nu får det räcka med brödet, saften och sylten:) men visst är det som du skrev...att man får mer gjort då man har mycket på gång, det går liksom bara i farten:) riktigt skön helg hoppas jag ni får!!!

    SvaraRadera
  8. Hoppsan, du har en egen korvmakare hemma. det ser smaskigt ut! ha en skön söndag!

    Kram
    Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  9. Det påminner mig om barndomen.... i mitt hem gjordes det egen korv! Fint att man tar upp gamla traditioner och kunskap! Önskar dig en fin dag.... och kanske du snart gör din egen korv! Kram fr C

    SvaraRadera
  10. Var det givande? Nina skrev bra om det här

    SvaraRadera
  11. Visst är det gott att äta det man vet vad det innehåller. Naturlig mat och inte bara en massa e-ämne, dvs. något en kemi-ingenjör hittat på.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Oj så gott det låter med hemgjord korv!

    SvaraRadera