10 december 2012

Julhandel

Igår var det alltså dags för den årliga julhandeln i stan med mannen. Vi gillar att göra så att vi har listor och så bara benar vi av dem. Vi hatar stress, så vi brukar sträva till att göra det hela till en trevlig dag tillsammans. Ta en lunch och kaffe och sen fortsätta..

jag handlade faktiskt något åt mig själv också. Jag blev riktigt glad när jag såg att Clas Ohlson säljer papperstjärnor att köpa löst, utan lampfot. Jag menar de flesta har ju faktiskt såna här enkla raka bordslampor hemma redan färdigt. Nu räcker det med att ta av lamskärmen och klä på en stjärna åt den istället. De vita var slut så det blev en svart istället och inte helt fel heller! Jag gillar!  (bra stöd inne också, så det inte lutar mot glödlampan därinne)


På Tiger hittade jag några fina filurer med horn. Det är lite disneystuk över dem. De bor på glasverandan nu.
Bara jag får städat lite bättre ska jag visa upp lite helheter från vårt vardagsrum och glasverandan, men vi tar det i doser nu.Eilen oli siis aika lähteä jouluostoksille oman kullan kanssa. Teemme aina niin että listaamme kaiken  ja sitten puramme listaa päivän mittaan. Vältytään stressiltä. Käydään lounaalla ja kahvilla yhdessä ja jatketaan taas..
Ostin itselleni  Clas Ohlsonilta mustan paperitähden. Kiva juttu ettei lampunjalkaa tarvinnut ostaa, niitähän nyt löytyy joka kodista. Valkoiset tähdet olivat loppuneet mutta eipä haitaa, tämä musta on ihan kiva! Siinä on sisällä hyvä tuki ettei se valahda vinoon ja kuumene.
Tiger-kaupasta löysin kivan sarvipäänkin. Tai ostin itse asiassa kaksi ja ne saivat muuttaa lasikuistille. Näissä on jonkinlaista hauskaa Disneyfiilistä! :)
Kunhan saan siivottua, näytän laajempaa kokonaisuutta olkkarista. Meillä on vähän muutoksia tekeillä mutta otetaan tämä nyt näin osissa.

8 kommentarer:

 1. Nu har jag äntligen tittat ikapp här, har inte haft på datorn på evigheter!
  Verkligen fantastiska reportage från två mysiga hem - jag har sett dom i tryck också!
  Hihi, nya headern är så kul, får mig att tänka på Pettson och... Findus, typ :D

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Kiva sarvipää :) täytyy käydä katsastamassa meidän Tigeristä olisko tuollaista jäljellä.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina filurer
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 4. Jättenygg stjärna!

  Fin liten "hornfilur"!:)
  Ha en fortsatt fin start på veckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Jag har redan skrivit på instagram hur kär jag är i de där djuren... och stjärnan med de många hålen som är så fin...
  Och vad mysigt det låter med en sån dag tillsammans och pricka av listor... här är det som vanligt sista minuten som gäller. Vi ska träffas hela gänget hos svärfar som fyller år, och mannen fyller år och bonussonen fyller år och jag... jag blir väl full då istället kanske...hahaha, nej jag bara skojar...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentaren. Jag lånade dina bilder till bloggen och länkade hit. Ha det gott!
  /Ann-Sofie

  SvaraRadera
 7. Hyvä idea laittaa joulutähti lampunjalkaan ! tosi hyvän näköinen!

  SvaraRadera
 8. Gillar den svarta julstjärnan! Tror jag skall hämta en sådan också :)
  tack för tipset!
  ha det bra, MALIN

  SvaraRadera