2 mars 2015

Mitt i ett kaos

Vi röjer och packar för fullt nu, även om det är 1½ månad innan vi får flytta. Vi känner ändå att det är bra att ha tid att gå igenom allt för ni vet ju hur mycket man samlar på sig. Uteförråd och vedförråd fick sig en rejäl rensning i helgen och ännu finns det att röja, hur mycket som helst. Nu åker kläder till återvinningen, söndriga saker till avstjälpningsplatsen och en del möbler har fått nytt hem. papper gås igenom och en del arkiveras- annat bränns.
Den här skänken är ungefär det enda hörnet i huset just nu som går att fotografera, men även den har sina dammsamlingar och lite för många prylar på liten yta. Men det är nu vad vi får leva med ett tag,
men då är vi i alla fall klara sen när vi får nycklarna till nya hemmet, för där går den första tiden till att förnya ytor.

Ljusstaken följde förresten med hem från H&M Home i fredags.


KAAOKSEN KESKELLÄ
Meillä pakataan täysillä vaikka muuttoon on vielä 1½ kuukautta aikaa. Koemme kuitenkin että kun sitä roinaa on ihan mahdottomasti niin on hyvä tehdä näitä pakkaushommia jo nyt. Roinaa kerääntyy liiankin helposti, kuten tiedätte. Nyt lähtee vaatteita kierrätykseen, rikkinäisiä tavaroita kaatikselle ja huonekalujakin on jo myyty pois. Papereita käydään läpi- osa arkistoidaan, osa poltetaan.
Tämä senkki ja sen päällä olevat esineet ovat varmaan kodin ainoa kuvauskelpoinen kohde tällä hetkellä- muualla vallitsee täydellinen kaos. Tämäkin senkki on pölyinen ja pienellä pinnalla liian paljon tavaraa mutta eletään nyt tämä vaihe läpi.
Ollaan sitten valmiita kun saadaan avaimet uuteen kotiin, sillä siellä aika meneekin sitten pintojen uusimiseen.

Tuo kynttilänjalka tarttui muuten käteen viime viikon ostosreissulla. (H&M Homesta)4 kommentarer:

 1. Fin ljusstake och kul att unna sej något nytt också, mitt i all röra och avveckling!
  Skänken är jättefin!
  Ja, tala om rensning och man kan nog inte börja för tidigt med att rensa och packa. Fråga mej, som flyttade 3 gånger på 2 år!
  Så...fortsätt i lugn och ro med allt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Känner igen den där känslan av kaos. Tids nog klarnar det, men känslan när man får rensa ur är fantastisk.

  SvaraRadera
 3. Egentligen borde man flytta då och då, så man faktiskt skulle rensa med jämna mellanrum. Det är så lätt att samla på sig.

  SvaraRadera
 4. Du verkar alltid ha sån fin ordning på dina kaos;) Säg mej hur kan du ha så fina tofsar i dina byråhandtag med katter i huset? Jag får aldrig ha några såna saker ifred och då har jag bara en kisse!

  SvaraRadera