14 april 2009

Fönsterfunderingar

Vårsolen skiner glatt och avslöjar den hemska sanningen om mina smutsiga fönster... Vad gör man då? Jo man drar ner gardinerna! *fniss* Det blir ett vackert skuggspel att njuta av då.
I vardagsrumsfönstret har ett överlopps litet fönster landat som dekoration. Det är ett gammalt vindsfönster från huset, då det ännu hade små kattvindar uppe i övrevåningen.
..och mot sovrumsdörren lutar ett överblivet gammalt fönster. Jag skulle gärna placera det någonstans och göra ett fint arrangemang, men det vill liksom inte få plats någonstans...Nå, det hittar väl sin plats en vacker dag kan jag tro. Mitt i allt kan man få en ahaa-upplevelse.

Och det där med fönstertvätt- det skjuter jag upp på obestämd tid! Det ska nämligen göras en väg till garaget strax utanför huset. Förra veckan låg här bara dukar men nu har vi stora jordhögar här.

När man börjar böka i dem så dammar det nog ganska bussigt.

17 kommentarer:

 1. känner igen det där med solstrålar på otvättade fönster:) men vad kan man göra, låta det vara och hoppas att man någon dag får det åtgärdat....fast här är många traktorer igång under hela våren på åkrarna runt huset så fönstren dammar igen nästan genast....så man kan göra något roligare istället:) så låtsas man att de är rena:)

  SvaraRadera
 2. Så vackra fönstren :) Dom är så dekorativa!
  Min mamma ska hit på torsdag. Det är en vårtradition att hon hjälper mig med min fönsterputsning ;) LUX!
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Ja, då kan du gott ta det lugnt med fönstertvätt!
  Du skulle se mina fönster här i innerstan! Här kan man tala om smutliga, det ser alltid lite dimmigt ut ute - då förstår du!

  Du har så otrolligt vackra fönster i din glasveranda och så vackert det blir med de tunna vita gardinerna! Jag kan bara sucka!
  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Haha..ja när man tänker efter så..kommer det säkert att damma väääldigt mycket..det är lika bra du väntar till en annandag:)...fina fönster har du allafalll..kram..PIA

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt det ser ut med gardinerna nerdragna och solen som skiner igenom!!

  Hahhahh, vill inte ens tänka på våra fönsterrutor och hur de ser ut... borde visst tvätta dom :)

  SvaraRadera
 6. varför ska det här med fönstertvätt vara så svårt/jobbigt? har jag månne tagit mig vatten över huvudet när jag bestämt att vi ska glasa in terrassen...?

  SvaraRadera
 7. Ja, jag skjuter också upp fönstertvättandet en tid, det dammar så nu på våren så det är ingen vits...men det är nog något jag drar mig för, våra fönster har så många rutor o sidor...

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset! Med fönstren menar jag... ;O) Det är nog ingen vits att jag tvättar våra heller innan allt grävarbete är klart... Så många fina fönster du har i din ägo!

  SvaraRadera
 9. Fönster tvätt borde det bli här oxå. Men det är min man som sköter det jobbet på utsidan och min dotter på insidan. Själv bara kollar jag att de gjort ett bra jobb. Men just nu vill de int alls som jag vill att de skall vilja;-D
  Men gammla fönster kan vara snygga till så mycket. Vårt lusthus är bara byggt av gammla fönster t.ex.

  SvaraRadera
 10. Javisst är det vackert med gamla fönster. Bara så som det står nu!

  Ha en bra dag!

  Kram Sara

  SvaraRadera
 11. ja vet hur det är, sambon putsade våra fönster förra veckan, det var ingen vacker syn när solen sken in. Vi har inte putsat dem sen vi flyttade hit, hör inte till mina favorit intressen precis, hi, hi. Men nu är det i alla fall gjort.Kram

  SvaraRadera
 12. Men visst är väl fönsterputsning det tråkigaste som någon hittat på......., men jag har i alla fall kommit på att det går lika bra med diskmedel och tidningspapper som att köpa dyra medel från affären. Tips!
  Haft en skön påsk? Det har jag!/ Tjingeling Eva-Mari

  SvaraRadera
 13. Det är lite jobbigt med grejer som väntar på aha-upplevelser men det är det värt för det brukar bli bra om det får vänta en stund.
  Tant Grön

  SvaraRadera
 14. Åå vad dina fönster är fina!Det spelar ingen roll att de är otvättade :)Kryssen är så snygga.Skuggspelet blev riktigt vackert!!Ha det gott!Kram Anna

  SvaraRadera
 15. Hahaha.. du kan nog lika gärna vänta till en annan dag med fönstertvätten när det ska dammas så rejält med vägbygget.
  Här har jag skyllt på att sop bilen som tar upp allt grus sen i vinter dammar så, men nu kom den idag så nu har jag inget att skylla på längre.
  Ha de
  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Vilka fina skuggbilder! Ja, fy mina fönster är jätteskitiga oxå men det känns lite för tidigt att torka dom nu..
  Så fina fönster! Gillar dina fönster med kryss oxå! Kram :)

  SvaraRadera
 17. Handgjorda smycken med prinsesstema.
  Välkomna..:-)

  SvaraRadera