28 april 2009

Tålamod växer inte på träd...

En titt in i lusthuset där tiden står stilla. Känns det som, i varje fall. Man vill ju att allt ska vara klart genast, eller helst igår! ;) Men faktum är att små framsteg ändå görs. Det är bara det, att vardagskvällarna inte räcker någonstans. Jag vill ju helst vara med hunden, som har saknat mig hela dagen. Så nu blir det bara några små grejer i taget jag kan göra. Gubben gör desto mer, men just nu färdigställer han de sista delarna av trappledstången vid husets huvudingång. Men nu en liten liten titt in i lusthuset där de nymålade stolarna väntar...
Ikeas dyna "BERTIL" på varje stol.
Det ser allt lite väl nytt ut, men kombinerat med det urgamla superslitna klaffbordet som ska flytta in här så kommer det att bli riktigt läckert! Jag har också hunnit måla en "golvlist", för vi bestämde oss för att inte ha någon riktigt trälist i ett så ruffigt rum som detta med grova grova ytor. Kikar man noga så ser man att färgen går ca 10cm upp på väggen från golvet.
Till lusthuset får nog min jätteruffiga kontainerfyndsbricka också flytta. Bara som dekoration. Den är ruffig nog för att passa in där perfekt. Och så ger den kanske det där lilla extra i färgväg.
Den lilla borsten och skyffeln är ett källarynd från tiden i vår förra hemstad.
På väggen vid ingången, i båda hörnen på insidan, har gubben murat i en urgammal rostig stor stor spik, så man kan hänga saker på. Kanske lyktor, eller kanske ytterrocken?

Fönsterlister saknas ännu. Men det och mycket annat ska fixas snart! Första maj, och firandet av Valborg innebär tre lediga dagar som kan ägnas åt att ställa i ordning så mycket som möjligt. Nu är det slut på tjuvkiken. Nästa gång jag visar något från lusthuset ska det nog vara ganska klart. Åtminstone insidan. För länge orkar jag inte vänta mer...

Tills dess, ta det lugnt! Här härjar magsjukan och jag kämpar emot med näbbar och klor. Hitills har jag klarat mig med illamående och magknip och jag hoppas det stannar vid det!

20 kommentarer:

 1. Visst är det så man vill ha allt klart på en gång. Jag har samma problem med mig, maken är dock stöpt i en annan form. Han har lovat tvättstuga v 44 i nu 19 år, har jag någon än, nee. Har insett att jag måste jobba själv. Du har tur du. Min är bra på annat dock ; )

  SvaraRadera
 2. Lusthus, vilken lycka att ha ett sådant, ska bli kul att se mera därifrån sedan, vilken vacker gammal dörr och rosenbricka!!! Mari.

  SvaraRadera
 3. Lusthuset kommer att bli verkligt fint! Ser fram emot att få se det klart. Speciellt de svarta detaljerna är läckra tycker jag (i kombination med det vita förstås)
  :) Lusse

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att det är svårt med tålamodet när man har ett sånt vackert rum som väntar och att man dessutom SER hur allt kommer att bli! Oj, så fint det blir!
  Stolarna blir urläckra till allt det slitna!
  Så vackra gamla saker - slitna brickan och det andra...!

  Hoppas att du klarar dej från den trista magsjukan - håller alla tummar!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Här ännu en som skulle vilja ha allt färdigt på en gång! Men försöker intala mig att ta det lugnt och njuta av själva procedurena...inte så lätt ;-)
  Hoppas ni klarar undan magsjukan så ni kan utnyttja hela den förlängda helgen!

  SvaraRadera
 6. Vad fint det blir! Underbara fönster och så gillar jag kontrasten mellan det ljusa och mörka! Hoppas du klarar dig undan magsjukan!

  Lena

  SvaraRadera
 7. Nu har jag länkat till dej! :-)

  Duuu va fint det där kommer att bli! Fin gammal bricka och dörr också.

  Jag känner igen att tålamodet helt försvinner när det är roliga projekt på gång, det ska vara klart nuuu på en gång! :-)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Stolarna blev verkligen läckra! Och brickan är en riktigt trevlig färgklick, visst känns det lite som en god gärning att rädda något från en kontainer :)

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga bilder. Lusthuset ser tjusigt ut och verkar att bli jättefint. Hoppas att du kryar på dig snabbt.
  kram från mig
  /maria

  SvaraRadera
 10. Åhh det kommer bli så fint! Älskar den råa ruffiga känslan!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 11. Det där kommer bli så fint!
  Vad härligt det låter med ett lusthus.
  Vilken vacker rostig spik :)
  Magsjuka..huuuuu...
  Hoppas du klarar dig!
  3 lediga dar låter fint så ni kan grejja lite till..
  Ha det gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Godmorgon! Jag förstår dig fullt ut! Snabbt skall det går :)

  Det kommer att bli kanonfint det där med alla fina små detaljer. Spiken, fönsterna...brickan. Jag kommer vilken dag som helst och norpar den :)

  Kram,

  Anna

  SvaraRadera
 13. Hos oss räcker tiden inte till heller, inte alls... Så ruffigt fräscht det kommer att bli!!

  SvaraRadera
 14. Upealta näyttää huvimaja jo nyt, tiedän tunteen kun ei millään malttaisi odottaa että saisi valmiiksi. Siitä tulee varmasti käsittämättömän hieno :)

  SvaraRadera
 15. Början e ju bra, väntar me spänning på slutresultatet. Hoppas jag slipper magsjukan, lillprinsen å hans pappa har nu haft den. Möjligt att vi alla får en släng av den :(
  Kanske de blir lyktor på spikarna;)

  SvaraRadera
 16. Heeeej...
  Om du nånsin ska sälja brickan, kom ihåg att jag finns då =) Underbara ting...
  Spännande o få se resultatet.

  ha det gott, och håller tummarna och tårna så du slipper magsjuka..

  Kram Pirre

  SvaraRadera
 17. Uff då, jag skickar lite extra motståndkraft mot magsjukan... Hoppas du håller dig frisk!!

  Ska bli spännande att se lusthuset när det blir färdigt! :)

  SvaraRadera
 18. hoppas magbobban inte däckar dig, för vi är ju också otåliga o vill se bilder på ett färdigt lusthus ;)
  kram

  SvaraRadera