10 april 2009

Långsamma lediga långfredag...

I morse var jag ut med hunden i den mjölkvita tjocka dimma som omslöt oss. Fukten var tung som i en regnskog och fåglarna hade vaknat. Jag stod en stund och lyssnade på det otroliga skvatter och kvitter de åstadkom. Mitt i dimman, mitt i fågelsången, där stod jag och tänkte att naturen nog är så fantasisk! Och jag var så glad åt denna morgon då jag hade tid att stanna upp och lyssna till den. Det är inte alltid man hinner med det...

14 kommentarer:

 1. Visst kan det vara så vackert i naturen vissa stunder. Det är inte ofta man får uppleva det i dagens stressiga värld.

  ha en skön påsk!

  Kram,Lotta

  SvaraRadera
 2. Nej, du har så rätt! Det är inte alltid man stannar upp och tittar, känner och lyssnar. Eller snarare, det är ganska sällan som det sker. I alla fall för undertecknad.

  Jag vaknade av att allt var vitt, vitt, vitt...åter igen. Det hade snöat en decimeter och allt det grå och dassiga var än en gång gömt under ett vackert vitt täcke. Norrländsk vår.

  Kram och glad påsk!

  Anna Skata

  SvaraRadera
 3. Ha en riktigt glad Påsk!
  Kram Marith

  SvaraRadera
 4. Visst är det så att man stannar alltför sällan till oplanerat och verkligen lyssnar, mellan jobb o hem o övrigt som man springer emellan...

  Jo, han hittar små glädjade saker att göra varje dag; lägga nya filtbitar under alla stolar, planera lister till hela nedrevåninge (som vi faktist int ännuheller har)kolla symaskinen vad den felas osv... :)

  Idag snodde han sin fars elmoppe och skumpa över grus och sand där ute... :)
  (svärfar har ju MS och är annars ganska begränsad med hur han kan röra sig men med moppen har man en ny "frihet") :)

  Ni ska ha en skön påsk helg!

  SvaraRadera
 5. vet du, fram till för några år sedan hade jag aldrig ens noterat att det existerar något sådant som fågelsång, men nu njuter jag våldsamt mycket av att höra fåglarna, speciellt så här på våren.
  hoppas ni har det gott!

  SvaraRadera
 6. Visst är våren underbar med alla fåglar som sjunger...speciellt morgnarna då alla sover förutom naturen.

  SvaraRadera
 7. Ja det är så härligt nu då man får gå omkring och njuta av naturens första vårtecknen. Här är det fortsättningsvis dimma, men imorgon ska visst solen komma till oss också ;).

  Skön påsk!

  Nicole

  SvaraRadera
 8. Olet kyllä oikeassa, että useammin pitäisi pysähtyä miettimään ja kuuntelemaan sitä, mitä ympärillä on. Sitä vaan tohottaa päivästä toiseen kaamealla vauhdilla asiasta kolmanteen... ;)

  Kaunis kukka-asetelma vanhassa voipytyssä - hauskaa pääsiäistä siis!

  SvaraRadera
 9. Ja tänk naturen är bra fin.Det bästa här i livet är gratis..Att bara kunna gå ut i skogen och andas in frisk luft.Jag jobbade idag.Lite jobbigt att åka iväg till jobbet när man vet att de flesta är lediga och sambon ligger kvar i sängen.Men nu är jag ledig lör och söndag.Härligt!Ha det gott!Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Hej och tack för din gulliga kommentar om reportaget! Blir så glad!:)Finns mycket jag vill göra om hemma dock...man blir aldrig nöjd!:) Vilka vackra bilder du visar! Vi har inte heller haft vårväder på länge...regn, kallt och blåst..planterade ändå:)..men idag kom äntligen solen och det blev riktigt varmt, härligt! Ha en fortsatt fin Påskhelg! Kram

  SvaraRadera
 11. Ja, visst är det en underbar tid nu med alla fågelljuden och dofterna etc.! Så härligt att kunna stanna upp, jag förstår precis vad du menar, så gör jag också här på torpet!
  Helt ljuvligt idag också!
  Ha en riktigt god fortsättning på påsken! Så vackra bilder du visar!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. GRATTIS till både tussilago och terasskaffe!!Härligt! Äntligen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Vill önska en glad och trevlig påsk!

  SvaraRadera
 14. Hoppas att påskhelgen varit underbar med god mat och fint väder!

  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera