17 juni 2010

Inreda växthus

Vi förbereder kalas i Villa Kamomilla. Sonen ska konfirmeras och vi försöker fixa det lite snyggt i knutarna. Det är verkligen inte det lättaste för garagebygget tar sina första stapplande steg och gården ser ut därefter. Men kring lusthuset och växthuset klarnar det.
Jag vill poängtera att växthuset är min mans, själv har jag inte gröna fingrar. Mina fingrar är bara knep och knåpfingrar! :) Men jag fick lov att välja liiiiite inredning i alla fall, efter lite jamande. (kvinnlig list?) Han kan liksom inte riktigt förstå varför man skulle behöva inreda i ett växthus! Själv tar jag det som en självklarhet!

Jag hade drömt om en ljuskrona men nöjde mig med en lykta. Ett loppisfynd som jag haft i flera år. Tomaterna har fått växtstöd av armeringsjärn.Basilikan som chefen överräckte har tagit sig fint och mår prima. Bakom den skymtar de gamla ugnsluckorna som fungerar som vädringshål vid behov.Chilin som grannarna hämtade åt gubben på hans födelsedag, ser också ut att må bra. sallad och dill får vi vänta på ett tag, vi var så sena i starten.Jag har sytt vimplar av gamla loppisfyndade skjortor. Stormlyktorna (två likadana) köpte jag på loppis redan i vintras. Ett gammalt loppisrivjärn har jag gjort om till lampett.

Lite tingeltangel mår man bara bra av!Den här svarta lustiga plattan har varit toppen på vår gamla kamin som gick sönder i vintras. Jag tror det ska få bli en griffeltavla. (bara jag hittar kritor.) Så kan man ju skriva här vad man sått och när...Så på det viset blev det ju lite inrett i alla fall. Och för en minimal budget precis som jag gillar. För mitt motto är att inredning kan bli bra utan att kosta så mycket! Kamomilla

Pienen mankumisen jälkeen mies suostui siihen että saisin sisustaa kasvihuoneessa. Ei hän kyllä oikein ymmärrä miksi siellä pitäisi sisustaa mutta ilmeisesti hän tuntee minut hyvin ja antaa sitten tilaa näille toiveille, ja jos ei muuta niin kotirauha säilyy ;) Tässä vaiheessa minun pitää lisätä että tämä kasvihuonehan on miehen, ei minun!

Tein kirpputoripaidoista viirinauhan ja raastinraudasta lampetin. Katossa roikkuu kirpputorilta vuosia sitten ostettu lyhty. Haaveilin oikeastaan kynttiläkruunusta mutta kyllä tämäkin näin ensihätään kelpaa. Myrskylyhdyt ovat myös kirpputorilta, viime talven ostoksia. Tuo viimeisessä kuvassa komeileva musta levy on vanha kaminan kansi josta aion tehdä liitutaulun.

Tuntuvat tomaatit, basilika, ja chilikin viihtyvän täällä erinomaisesti. Myöhään päästiin vauhtiin joten salaattia ja tilliä saadaan vielä odottaa.

Kamomilla

36 kommentarer:

  1. Kivasti teillä tasapaino säilyy kasvihuoneessa, kummallekin jotakin :)

    Oikein kauniilta näyttää!

    SvaraRadera
  2. Väldigt lyckat!
    Naturligtvis måste även växthus inredas!!

    Hoppas du mår bra!
    kram!

    SvaraRadera
  3. Helt underbart växthus,jag önskar mig ett också, ska genast visa sambon erat
    så fint med luckorna
    Ha en riktigt skön helg

    SvaraRadera
  4. Jättefint växthus.
    Inredning är roligt nästan i alla rum.:) Så även i växthus.

    Ha de bäst !!
    Nilla

    SvaraRadera
  5. Det är så snyggt ert växthus! Visst måste man inreda där man bara slipper till :)
    Ha en fin dag! Kram Kicki

    SvaraRadera
  6. Du är otroligt påhittig. Ljushållare av ett rivjärn! tror ingen mer än du skulle komma på något så fiffigt. Vilket vackert växthus!

    SvaraRadera
  7. Du har et vakkert glass hus! Det er herlig!
    Jarka

    SvaraRadera
  8. Åh va fint det blir! Så vacker urtavla jag anar i ett hörn, så läckra vimplar och fint med rivjärnet som ljuslampett på väggen! Kram :)

    SvaraRadera
  9. Hei, mitä kuuluu? En liten fråga, låter du när du pratar som di trevliga människorna som är programledare på Strömsö... Nu har det börjat igen .... och jag och min gubbe vi bara älskar det programmet... Nå ja... ler stort... Hur som haver är gubbens växthus riktigt vackert.. kram Jeanette

    SvaraRadera
  10. Ihanasti oletkin sisustanut! Niin, ne kuuluisat miehen ja naiset erot, ei voi niitä aina ymmärtää. Nre pitää yksinkertaisesti vain hyväksyä.

    SvaraRadera
  11. Det är klart att även ett växthus ska ha inredning :)
    Vad fint du gör överallt, och tanken med att det inte ska kosta så mycket gillar jag. Dina fåglar är verkligen charmiga, vilken kul idé! En sådan fågel skulle passa i mina föräldrars gästhus vid bryggan. Hoppas det blir fint väder på sonens konfirmationsdag! Kram

    SvaraRadera
  12. det är klart att gubben din förstår att växthus ska inredas, han retas bara lite med dig, så att han sedan har en hållhake på dig nästa gång han vill ha något ;)
    fint blev det och som vanligt gillar jag alla dina/era nyanvändningar! kramis

    ps. jag tänkte precis som du när jag såg gruppbilden från igår kväll, d.v.s. att du var med på ett hörn tack vare vimplarna :)

    SvaraRadera
  13. Ja tänk att männen inte förstår att ALLT kan inredas :O) Fint har ni det i växthuset hur som haver, med både plantor och pynt! Blir riktigt sugen på att su vimplar... Ha det gott!

    SvaraRadera
  14. så klart ett växthus måste intedas, karlar förstår ingen
    ting ;D
    Det blev jätte bra.

    Kram/Catharina

    SvaraRadera
  15. Niin,kyllä naisen pitää saada vähän jokaista tilaa pikkuisen sisustaa.Kaunista.
    Tykkään tuosta kynttilälampetista.Kivasti oivallettu.

    SvaraRadera
  16. Kamomilla nice, great job you did and the result is wonderful.
    Have a nice evening
    Iva

    SvaraRadera
  17. Jag tror det kommer att bli en lyckad fest! Vilken vacker inredning i växthuset! Och självklart - måste det inredas!!!
    Du har ju helt rätt...som vanligt, det inser han säkert också!:)

    Ha det gott!
    kram
    Lisa

    SvaraRadera
  18. Hejsan !
    Oj så inspirerande din blogg är.
    Den där ugnen på gården den verkar mysig också.
    Mvh Åsa

    SvaraRadera
  19. Det är nog första gången jag ser ett inrett och stylat växthus, men tänk så vackert och hemträvligt det belv. Få se nu om du alls ser till något av gubben mera, han kanske trivs så bra i växthuset att han blir där ett tag;-D

    Sköt om dej och ha det gott! kram

    SvaraRadera
  20. Vilket härligt växthus! Ett sånt skulle jag också vilja ha.
    Ha ett skönt veckoslut!

    SvaraRadera
  21. Så fint du inrett växthuset! Klart inredningen ska få vara med på ett hörn där också, det är ju liksom en del av charmen! Min man förstår sig inte heller på det där med inredning i växthus, men han får nog allt ta och vänja sig för vissa prylar kommer säkert att smyga sig in i vårt växthus bara det blir klart! Nu har vi kommit så långt att de första växterna flyttade in igår, började bli jobbigt att ha de stora tomat- och paprikaplantorna i köket... Sallad och dill och sånt har vi tyvärr inte hunnit med att så, men kanske vi hinner än?
    Ert växthus blev i alla fall jättefint! Hoppas på god skörd nu också! :)

    SvaraRadera
  22. SÅ himla fint det blev, du har en duktig man du...ha en skön helg, kramen

    SvaraRadera
  23. Riktig avundsjuk på din man...vilket vackert växthus!

    SvaraRadera
  24. Så många fina och idérika inlägg du bjuder på! Ert växthus, i kombination med lusthuset är det snyggaste o snillrikaste man sett på länge! Hur hinner ni allt!? Finsk SISU kallas det va...? Heja på och hoppas ni bjuder på många vin-o-mat-o-växt-bilds-idëer framöver! MVH Värmländska Mitt Egnahem

    SvaraRadera
  25. Hade väl varit mera underligt om du inte skulle ha inrett växthuset. Säker på att allt växer å frodas i ett så vackert växthus, så du gjorde nog gubben din en tjänst:)

    SvaraRadera
  26. Jättevackert växthus(man blir lite "avis")och självklart skall det inredas.

    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  27. jag säger det igen, och igen....ert växthus är det finaste fina!!

    ha det gott!

    SvaraRadera
  28. Sjutton så fint ni har det! T.o.m i ett växthus!!!!!
    Jo, skönt att vara tillbaka i cybervärlden, trots att det nog var skönt med lite semester från pc:n!

    Ha en skööön och smärtfri helg!
    Kramis!!!
    -Pia-

    SvaraRadera
  29. Vad festligt att du har gjort om det gamla rivjärnet, det blev jättebra! Ni har ett underbaaart växthus!

    SvaraRadera
  30. Det blir så fint! Såklart ska ett växthus inredas! Måste erkänna att det är egentligen den största orsaken varför jag också vill ha ett..
    Trevlig helg och trevligt kalas!
    kram, Lotta

    SvaraRadera
  31. Mitt motto är ju att man kan fylla alla kvadratmeter med inredning, åtminstone nästan. Hoppas det blir mycket att skörda från växthuset.

    Sabi

    SvaraRadera
  32. Som vanligt en massa fint och roligt att titta på här hos dig.

    Maidi

    SvaraRadera
  33. Verkligen fint växthus ni har :) Men allt ni gör blir så vackert. Är så avundsjuk på er :)

    SvaraRadera
  34. Hej! Vilket underbart växthus du har och en duktigt händig man!! Har surfat runt en stund på din fina blogg och bara njutit av fina bilder och loppisfynd mm.
    Ha en fin dag.

    SvaraRadera
  35. super! :)
    actually tomatoes like different decorations. my grandma often hang pieces of glittering chocolatepaper near them in her greenhouse and she said, that it helped to get significantly more and bigger tomatoes.she also said, that tomatoes are more tasty, when they have shiny decorations nearby.

    SvaraRadera