8 december 2012

Vilken underbar marknadsdag!

Idag var det julmarknad på Gamla Malmen i Pargas. Vi packade bilen full med nybakade bröd och allt möjligt annat härligt och ramlade in hos mysiga NINETTE och  hennes familj. Vilken dag vi hade!! Solen sken, det var fyra minusgrader och en MASSA folk i farten. Vad kan man annat begära? Fantastiskt! Och så skoj med alla bloggläsare som vågade rycka mig i armen och säga hej.



 Vi sålde slut på alla bröd, så nästa år får väl gubben baka ännu mer...


Ninette var fin, dagen till ära. Har man en blogg som heter Tedags hos tant Ninette så måste man ju vara just såhär mysig!!



                                                      lite tindrande vackra fröknar..


                                  Gränder som bara blev mysigare när det började skymma...





...och till sist bjöd Ninettes man på ett ljusspel som fascinerade så många. Det var så kul att se alla människor stanna upp och bara stå och gapa- varifrån kommer det där???
(Här räckte ljuset knappt till mera så jag drog upp ISO-talet till 6400 vilket ger rätt så mycket brus i bilden)

Vi har haft en underbar dag och nästa år står vi nog där igen!!



Tänään olikin sitten nuo ihanat Vanhan Malmin joulumarkkinat Paraisilla. Pakkasimme auton täyteen tuoksuvia uunituoreita leipiä ja muita herkkuja ja suuntasimme NINETTEN luo. Miten ihana päivä tästä tulikaan! Aurinko paistoi, pakkasasteita oli vain neljä ja liikkeellä oli hurjan paljon ihmisiä! Aivan ihanaa!
Kiitos kaikille blogilukijoille jotka uskaltautuivat moikkaamaan! Ihana tavata!
Myimme leivät loppuun joten ensi vuona miehen pitää varmasti tehdä vieläkin enemmän..
Ninette oli päivän kunniaksi pukeutunut juuri sopivaan tyyliin- onhan hänen bloginsa nimi "Teehetki Ninette tädin luona" Ihanaa!!
Tunnelma sen kuin parani  kun hämärä laskeutui. Ninetten miehellä oli kaikille yllätys- ihana valoshow joka pysäytti kaikki ohikulkijat. Mistä tuo oikein tulee??? Valo vaan ei siinä vaiheessa enää oikein riittänyt joten rutistin ISO luvun 6400:taan jolloin kuvaan tuli melkolailla kohinaa. Mutta eipä tuo haittaa. :)

Kiitos- varmasti otetaan ensi vuonna uudestaan!!

21 kommentarer:

  1. iiih, så härliga bilder!! men så var det ju en alldeles härlig dag också! Tusen tusen tack för det underbara sällskapet, det var sååå kul o nästa år gör vi det igen!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att få se marknaden genom din lins! Man fastnar för så olika saker och visst var det en sagolikt fin marknadsdag! Hoppas det blir lika fint nästa helg på spektaklet.

    SvaraRadera
  3. Ihania kuvia, ihana tunnelma!!! Ah! Kiitos ja lähdenkin tästä hieman teelle Ninetten luo :-)

    SvaraRadera
  4. Jag ville bara berätta hur fantastiskt fin och vacker blogg du har sett genom mina ögon. Jag har följt bloggen din nu i lite över ett halvår och klickar mig in på bloggen din ofta för att se på de otroliga bilder du knipsar med kameran din från både din vardag och från dina jobbuppdrag. Idag har jag tipsat mina blogg läsare om din blogg så att de också kan hitta hit! :)

    SvaraRadera
  5. Fattar inte hur du lyckas få så fina och stämningsfulla bilder! Och vad roligt att det var folk ännu på slutet. Är lamporna ett lampnät eller vad är det för anordning? Om du vet?

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder, sprider julfeelis. :)

    SvaraRadera
  7. Kerrassaan ihastuttavan tunnelmallisia joulukuvia!

    SvaraRadera
  8. ÅÅåååå...vad underbara ni är allesammans..Ninette så härlig i sina tant Ninette kläder och du sååå sööt med tomtemössan. Så fina familjer ni båda har. Nästa år skall jag be någon komma och köpa av knäckebrödet...skulle jag ha vetat att systran min var där och stod och pratade med Ninette hade jag bett henne köpa, om det ännu hade funnits kvar.

    SvaraRadera
  9. Hahaa, jag hittade ju mig och ungarna också då jag kisade lite... :)

    SvaraRadera
  10. Så roligt att se er fina marknad:-). Det här är första bloggen jag läser från ditt land, intressant att se dina fina foton och få en liten inblick. Lyssnade också på din radiointervju, gick bra att ladda ned. Trevlig andra advent önskas er och här i Stockholm har vi lika vitt:-)

    SvaraRadera
  11. Superfina marknadsbilder, de bäst av dem jag sett hittills. h. Mårten S.

    SvaraRadera
  12. Å vilken härlig marknad! Och vilka bilder du bjuder på. Jag älskar dina bilder! Vilket ljus!
    Nu blir jag så där lyrisk igen...:-) du vet att du är min favvofotograf...
    Ha en härlig andra advent
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  13. Vad mysigt det ser ut!

    Kram Sabina

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig dag ni ser ut att ha haft!
    Roligt att nästan hela familjen är engagerad dessutom.
    Puss och kram, Milli!

    SvaraRadera
  15. Nææææ, hvor fint. :-)
    Glædelig 2. Advent
    Jule kram
    Birgitte

    SvaraRadera
  16. Grattis till den lyckade Marknadsdagen!! Visst är det skönt när allt blir sålt och att man därtill har trevligt sällskap.. ;o)

    SvaraRadera
  17. Oj,såå vackra bilder. Synd att vi missa dig, var där med hunden vår..

    Linnea

    SvaraRadera
  18. Åh, så härligt det ser ut! Nu blir jag sugen på att gå på en gammaldags hederlig julmarknad. Ska nog hitta en sådan framöver!
    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  19. Så fina bilder och du anar inte heller hur mycket det harmar mig att vi inte kom iväg på markanden - full rulle hemma med slipning&behandling av golvet i övre våningen, next year! Verkar som ni iallafall hade en hellyckad marknadsdag!

    SvaraRadera