24 februari 2015

Nymålat!

Nu gör vi ju oss inte av med precis allt bara för att vi flyttar. Nehej då, men en del stannar också kvar i huset och det känns ju riktigt bra det. Och så tar vi med oss sådant vi tycker  att ändå kommer att smälta in riktigt bra och som faktiskt behövs.
Våra nattduksbord som länge varit riktigt mörkgråblå fick sig en omgång ljusgrå vintage paint (köpt på Tre Små Rum) så de ska passa med tapeten vi valt till sovrummet. Färgytan är det bäst att efterbehandla med vax, så den blir lite tåligare. Vad jag inte tänkt på var katthåren, som tycks finnas på varje textil i det här huset... Så nu har jag gått en kamp mellan vaxet och katthåren- grrr.

Nu är ju de här säkert det lantligaste som kommer över tröskeln där, men sådär annars kan jag berätta att huset har en riktigt pampigt dekorerad spis, så det är inte sådär helt enkelt att välja stilriktning. Som jag tidigare sagt så går det inte riktigt med lantlig stil på det stället inte. Vi mixar nog vilt sen men det blir en spännande balansgång!
Det är ännu 1½ månad tills vi har nycklarna i handen, men då börjar en vild process att få ytorna i skick och då finns det inte tid att packa, måla eller knyppla med nåt annat alls. Jag är nog kontrollfreak och tycker att väl förberett är hälften gjort!

Och där har ni den- tre väggars färg i vardagsrummet X438 Salaisuus. En vägg tapetseras, men jag kommer inte att avslöja med vad, för klart ni ska ha några överraskningar också!

MAALATTU
Nyt ei kaikkea myydä vaikka muutetaankin, vaan osa jää taloon (tuntuu oikein hyvältä) ja osa tulee mukaan uuteen kotiin. Meidän tumman siniharmaat yöpöydät saivat vintagemaalia (Tre Små Rum- liikeestä)  pintaan jotta sopisivat makkarin tulevan tapetin kanssa kivasti yhteen. Viimeistelin vielä vahalla jotta pinnasta tulisi kestävämpi ja helppohoitoisempi. Mieleen ei vaan juolahtanut että kissankarvoja tuntuu olevan ihan joka ikisessä tekstiilissä tässä talossa, joten olen nyt käynyt vahan ja karvojen kanssa villiä kamppailua Grrr.

Nämä ovat varmaan ne kaikista maalaistyylisimmät huonekalut uudessa kodissa, mutta voin kertoa että talossa on todella pramea koristeltu takka joka aika pitkälle ohjaa sisustuksen tyyliä. Meillä on siis edessä villi tyylien sekoittelu joka on aikamoinen haaste, mutta samalla myös jännää tasapainoilua.
Muuttoon on vielä 1½ kuukautta mutta varsinaisena kontrollifriikkinä tykkään järjestää asioita ajoissa. Kun saadaan avaimet käteen, meillä on edessä hurja pintojen uusimisrysäsys ja silloin ei todellakaan ole aikaa pakkaamiseen, maalamiseen tai muuhun näpertelyyn. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Ja tuossa se on- olkarin kolmen seinän värisävy X438 salaisuus. Yksi seinä tapetoidaan mutta en paljasta millä, sillä pitäähän jotain jäädä yllätykseksikin!
5 kommentarer:

 1. Voi että, jännät ajat teillä :)
  Malttamattomana jo odottelen miltä siellä teidän uudessa kodissa sitten näyttää!

  SvaraRadera
 2. GRATTIS till nya huset! Det ser jättefint ut med lite annorlunda detaljer som skapar en alldeles egen charm och jag är övertygad om att ni sen sätter er egen prägel på det invändiga :)
  Ha en fin dag!
  Kram
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Kylläpä kävi näppärästi teidän talokaupat molemmin päin! Toisaalta en yhtään ihmettele, että teidän talonne meni nopeasti kaupan, onhan se aivan mahtava paikka!
  Tsemppiä tuleviin viikkoihin ja toivottavasti uutiset terveydenhuollon osalta on hyvät!

  SvaraRadera
 4. Det ska bli riktigt spännande att följa med in i nya huset med nya stilen, och jag är säker på att det blir minst lika bra. Fast annorlunda. :-)

  SvaraRadera
 5. Lycka till med Nya Hemmet!

  Vi tackar för de fina orden angående vårt hus, som egentligen redan är ert.

  Snabba affärer var det och snabba affärer var det också då vi köpte huset. En 20-minuters visning och ett bud som genast godkändes av säljaren. Hoppsan, plötsligt hade vi ett hus i Pargas och en ny radhus lägenhet på Nummisbacken i Åbo.
  Det är alltid lätt att komma överens med människor, som kan sin sak och vet vad de vill och vi anser att ni två både kan och vet.
  Vi har trivts att bo i huset flera år och har haft turen att ha trevliga och hjälpsamma grannar. Men med åren så blir det i nå´t skede aktuellt att dra vidare och anpassa sig till tanken att man inte är ung längre.

  Nu har vi efter febrilt, ja nästan desperat sökande äntligen köpt oss en 4-rummare i ett höghus här i Pargas. I morgon på lördag har vi loppis på gården för att sälja allt, som man inte har nån glädje av i en lägenhet. Vilken massa verktyg vi (läs=Eskil) har lyckats samla på oss under åren och en del har bara köpts, för att det kan vara kiva att ha en så´n i skåpet.

  Tisdagen den 7 april klockan 8.00 kommer flyttfirman, med en hel brigad av starka individer och flyttar ut oss. Se´n fortsätter färden vidare mot lägenheten och där skall de lyfta hela vår egendom upp till 7-våningen (7-himlen?).
  Vi tror att man får valuta för pengarna, för hissen är trång.
  Preliminärt planerar vi att överlämna husnycklarna till er senast i slutet av flyttveckan.

  Aet & Eskil

  SvaraRadera