23 april 2009

Tuggat i kanten

När man har en hundvalp i huset så får man leva med vissa saker. Som att stolarna i köket blir upptuggade till exempel... Inte så kul, men väntat. De här får nog fixas något tag. Nya sitsar behövs, men det får vänta.Nu har vi ett hopplock av udda stolar i köket. De här har inga kanter, och de har fått stå ifred.
De här stolarna ser rätt så moderna ut men i själva verket är de från 1930-talet. Gedigen björk, stenhårt och hållbart. Ett fint hantverk utan skruvar eller spikar, bara trätappar. De finns med i min pappas barndomsminnen, kasserades senare till sommarholmen och därifrån räddade jag dem för flera år sedan. De var högblankt rödmålade med miranol (en 70-tals fluga som jag svurit över, för färgen sitter som berget) men jag har slipat dem och målat dem vita. Inga hörn att tugga på här inte...
Prylsamlarväninnan har också bidragit med några stolar. (faktiskt de som Svante tuggat på också) Inga hörn här heller! Haha. Tji fick du Svante!

Han har förresten ett knep han tar till ibland när han får bannor. Han blundar. Kanske tror han att han blir osynlig då? Kolla! Vad fånig han kan vara... *fniss*Och envis Westie som man är, och bor hos envist värdfolk, så blir det ju en del dispyter... Men han är så go´ ändå den lilla filuren. Och vill alltid vara med på bild......eller bara vara där som det händer, måste ju ha koll på läget!
Så till annat tuggat. Eller använt och naggat i kanten kanske? Idag har jag nämligen handlat secondhand. Det älskar jag. För jag kan inte begripa varför man ska sätta dyra pengar på nya saker när det finns drivor av fina väldigt sparsamt använda saker som folk vill bli av med? Idag hittade jag dynor till utestolarna. Kanske inte mina drömdynor, men just nu tillåter plånboken inte några utsvävningar alls. Av dessa fick jag 6 stycken för priset av en, dvs 4 euro.
En väska för 3 euro.
Och promenadskor för några futtiga euro.

Jag är helt nöjd med min dag. Och snart är det veckoslut. Då ska jag måla lusthusstolarna!

Ha det gott tills dess!

25 kommentarer:

  1. Visst är det bättre med seconhand priserna, det tycker jag. Problem med tuggande valpar det hade jag med min, antennkablar, telekablar, en garderob, dörrfoder det sista som tuggades på var min köksoffa men då fick hon så mycket skäll så hon gjorde det aldrig igen.

    SvaraRadera
  2. Fina fynd och härliga stolar! Kul med udda stolar, det har jag också!
    Är du säker på att hunden inte är en gnagare?!:-)
    Nåja - kanske lite väl häftigt shabby för att vara rätt!

    Hoppas helger blir solig och vårvarm!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Visst är det perfekt att handla på second hand när man hittar bra saker! Trist när möblerna blir tuggade på, vår valp har inte gått på möblerna än gudskelov, men däremot ett antal klädesplagg och en matta! Jaja, det får man väl leva med.. de ger ju så mycket glädje också..
    Kram /Anna

    SvaraRadera
  4. Hej! Du har en otroligt givande blogg, jag återkommer ofta och njuter av dina loppisfynd som du så häftigt fixar till. Välkommen till min blogg, jag har något till dig där! Tack för att du inspirerar!

    SvaraRadera
  5. Att gå på loppis är också en av mina farvoritsysselsättningar!

    Här tuggas det inte på stolarna, men lillen kryper upp på dem i tur och ordning, så de står alla upp och nervända i olika ställningar..

    Kram,Lotta

    SvaraRadera
  6. Vilka härliga bilder!
    Älskar äldre stolar som har såna där träpluggar.
    Oj vad vovven tuggat..
    Min ena katt är nog egentligen en hund.
    Han tuggar på allt.
    Har en träkista som fått ett hörn avgnagt..
    Vad du fyndat på second hand!!
    Hoppas helgen blir bra för dig!!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ja, oj vad de tuggar de små liven. När vår bernis var valp blev våra utemöbler söndertuggade på karmarna, det slutade med att vi rundade av hörnen när tuggperioden var över. Men hon gnagde på allt, tv-spelsdosor och en massa annat som jag har förträngt. Det är sånt som man glömmer fort för de är ju så goa!
    Jag älskar också att handla second hand, det är så kul när man hittar fynd!
    Ha en riktigt skön helg!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  8. Hej på dig. Allt väl?

    Visst kan dem små pälshögarna hitta på en massa tok, men huvudet-på-snedden tricket funkar alltid hos mig, och det vet dem =)(Vi har två hundar)...


    Ni har ett så mysigt kök, och kökshanddukarna var riktigt fina, bra smak där =)Kul att dem hette Kamomilla.

    Hoppas ni får en lika solig helg som dem har lovat oss här i Dalarna. Är ledig imorgon, jippiiii för mig, så jag och minstingen ska till dalen och ha picknick medans dem två äldre är i skolan.

    Hauskaa perjantaita =) Kram Pirre


    p.s. ...du pratade finska också va?...

    SvaraRadera
  9. oj svante vad du är söt och gullig!

    stolar är väldigt vackra, ganska konstigt att valpen bryr sig inte om dem! vilket är förstås bara bra...

    bra målningsväder har det lovats,
    ha det så bra!

    din blogg är nog så inspirerande.

    SvaraRadera
  10. han är för gullig, även om han är så busig, svanteplutten!
    det gör väl inget att han tuggar på era stolar - han har väl insett att ni gillar att renovera ;)

    SvaraRadera
  11. Kan tänka mej att min systers Tindra är i samma sits som er Svante. En massa bannor emellanåt, men ändå är han så go och söt... :O) Fina billiga fynd du gjort. Gillade färgen på stolsdynorna... ;O) Ha en skön helg med målarpenseln!

    SvaraRadera
  12. Men det är väl klart att man inte syns & märks om man bara blundar ;)

    Loppisfynd är bäst! Jag skulle också behöva liknande skor, så int brorsdottern mera behöver fråga: har du de där svettiga skorna idag? ;)

    SvaraRadera
  13. Han e nog så go eran Svante:) Han vet nog säkert att du förlåter honom ganska långt i varje fall.
    Gillar åxå second hand shopping, andra veckoslutet i rad nu som jag skall på sådan turné.

    SvaraRadera
  14. Hallo !!
    Åhhh jag blir sååå himal glad då du visar bilder på Svante !!
    Den lilla godingen, så han blundar då han får bannor..hii..hii..vad läckert..han verkar vara en riktig spjuver..ge honom en riktig nos puss och en rufs i luggen från mig och Nisse !!
    Såå fina bilder du visar oss, och visst är det kanon då man kan hitta bra o fina saker på second hand..
    Ha nu en toppen helg
    Kraam Anette

    SvaraRadera
  15. Åh vad jag skrattade när jag läste om Svantes tuggande. Känner igen mig så med min valp ju. Fast hon börjar bli stora tjejen nu. Hon fyllde ett år igår. Så söt Svante är när han blundar då. Det klart hon tror att han inte syns och alltså inte finns då när han gjort något han inte får. :-) Vilka jättefina ljuskronor du gjort !!! Blir så imponerad. Och inspirerad. Skulle kanske försöka mig på att göra en sådan. Vad är det för ljushållare du har ?? De kände jag inte igen. Tack för din härliga blogg !!! Kram Pernilla ia_pernilla@hotmail.com

    SvaraRadera
  16. Vilka ljuvliga blå toner du har....som himlen själv!
    Men Svante.....det syns lång väg att den sötnosen är en riktig rackare! ;o)
    Må gott i solen!
    Kramis

    SvaraRadera
  17. Hej!
    Önskar dig en trevlig helg!

    Titta gärna in på kronjuveler.se
    - egen smyckestillverkning med
    prinsess-tema..:-)

    SvaraRadera
  18. Hiihi, jag kan tro att ni blir liiite irriterade på ert lilla charmtroll ibland. Men han är så söt och charmig så ni förlåter honom nog snabbt. Så photogenique är han dessutom ;).
    Svar: Väggtexten "La maison est ou le coeur est" betyder samma som "Home is where your heart is", men lite charmigare låter det ju på franska ;).

    SvaraRadera
  19. Härligt när man är nöjd med sina fynd!
    Japp, så är det att ha valp.... tänk dig själv när det kliar så du blir galen.... då kan det riva "gött" genom att tugga på ett hörn. Minnen.....om några år! Ha en mysig helg./ Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  20. Ja, det händer en del med husdjur i huset!:) Vi har bara katter, men de har söndrat en del de också.
    Du lyckas alltid hitta så fina loppisfynd!
    Och nu tycks äntligen våren ha kommmit till oss också!
    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  21. Hej igen. Tack, det var kul o lära sig ett nytt ord...Pörte har jag aldrig hört förut =)

    Visst är det så att finskan har mycket mer ord än svenskan. Det blir svårt ibland när nån frågar om ett finskt ord, och så får dem världens förklaring för många ggr så finns det fler ord till en o samma grej eller ett ord betyder flera saker....Men kul är det o vara flerspråkig =)

    Själv är jag en riktig finne hahaha.....som jag själv ser det hela. Finska föräldrar, finsk medborgare, finskt namn, finska som modersmål och så hejar jag på finland när det nalkas hockey på TV =)hihihi...men ja, jag är född i Sverige så ibland förstår inte folk när man säger att man känner sig mer som finne än svensk!!!


    Strunt samma "vad jag är"...jag är jag och blir jag riktigt förbannad svär jag på finska och då fattar dem flesta vart jag kommer ifrån =)

    Ha det gott. Kram Pirre, eller egentligen Piritta =)

    SvaraRadera
  22. hej!!
    Du har så rätt..Varför betala massor för nya saker när man kan få tag på jätte fina begangnade saker..
    Håler helt med..Iblan d kanske man inte får tag på exakt vad man vilha ..som ex det här med dynorna..men man nöjer sig med nått liknande..så är det för mig med..Det gäller att se möjligheterna..Det är du bäst på!!

    ha en fin helg..
    Kram Anna

    SvaraRadera
  23. Härliga stolar :)
    Näns inte tänka på de som vi brände upp innan jag förstod mej på charmen med gamla stolar... Men å andra sidan var de nog så förstörda redan med målfärg, spillor från festande ungdomar och slitage....

    Han är nog för söt, den där svante. Jag vill också ha en hund. Kanske nån da, vem vet?

    Visst är det härligt med strand, men mycket jobb också. Högvattnen brukar ställa till det ganska mycket, det brukar komma upp en massa bråte som måste städas upp och en och annan glasbit brukar vi också hitta. Men det goda överväger nog det onda trots allt :)

    SvaraRadera
  24. Det är ju toppen med secondhand...och man bidrar ju på många sätt med att ta vara på resurserna.....Svante som blundar är bara helt underbart! Min Maja skickar en nospuss till honom! Hon blir lite avundsjuk, jag råkade säga att om jag ska ha en hund till blir det en "Svante"..... Natrurligtvis är Maja mitt "allt"......... Idag blir det trädgården hela dagen! Underbart! HA EN HÄRLIG HELG!
    Kram fr C

    SvaraRadera
  25. Hihi...ja se hundar:)....fick ett gott skratt..de är faktiskt lika dessa små murmeldjur..och envis ..ja de är jag med som hunden min...tuggat på stolar har hon visserligen inte gjort..men skor kom i hennes väg här...och när hon var liten valp så skulle vi ordna till hennes tänder för de går lite omlott där fram..men det var inte selma med på ..att vi skulle fixera hennes framtänder med gummisnodder:)..som vi fick av uppfödarn..hon blev heller inte nåt utställningobjekt för dessa tänders skull...men hon är sååå fin ändå:) och det sötaste som finns i hundväg..nu börjar hon bli lite till åren ..6,5 år och är kanske inte lika söt längre, som hon HAR varit....men skön som få och en härlig vän...du man skulle kunna göra en hel roman av hennes framfart...tänk vad de kan få till mycket de här fyrfotade vännerna..Idag har hon "kört" lite med basketbollen på gräsmattan ..nåt som hon och hennes husse har för sej för att reta matte lite..hon skäller nämligen vääääldigt mycket när hon dribblar bollen OCH så biter hon av mattes fiiina buskar:)..så du kan tänka hur snacket kan gå då...ha en skön fortsättning på den soliga & härliga helgen..och ge svante en liiiten extra gobit...Kram..PIA

    SvaraRadera