26 april 2011

Några dagar kvar...

 Jag har bara några dagar kvar i studiestaden Åbo, så jag beslöt att njuta lite av de vackra områdena kring domkyrkan. I Åbo talar man om Åbo-sjukan, man har allt för aktivt rivit gamla vackra hus och byggt nya fyrkantiga moderna lådor istället. Tack och lov står en del kvar också, och har nu fått ett nytt liv.

Det nya biblioteket är fint inuti, men jag gillar inte att det ser ut som en låda-varför bygga en så ful låda brevid de vackra gamla stenhusen?
Kamomilla

Minulla on jäljellä enää muutama päivä täällä Turussa, sitten opinnot päättyvät ja lähden nauttimaan elämästä saaristossa taas. Menin siksi jokirantaan tänään, nauttimaan kauniista ympäristöstä. Turun taudista puhuvat monet, sillä tarkoitetaan sitä purkuvimmaa mikä Turussa riehuu. Onneksi jäljellä on vielä kauniita taloja joita kunnostetaan ja joita voi ihailla. En vain ymmärrä miksi niiden vieren pitää rakentaa rumia laatikoita... ( viimeinen kuva- uusi pääkirjastorakennus tuolla taustalla)

10 kommentarer:

 1. Jaa, gamla Åbo ser onekligen vackrare ut...
  Synd att smälla upp såna fyrkantiga lådor...
  Hoppas du haft en fin påsk oxå:)
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 2. Fina bilder du bjuder på från Åbo.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Fin stad som man absolut borde utforska mera! Jag gillade verkligen Åbo slott när jag besökte det som barn :)
  Men huvva - hur tänkte dom med att bygga ett sånt bibliotek??

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Vackra hus... visst är det synd att de river gamla fina hus.. stilen är ju inte sen den samma .Vi har ju inte så många städer med sååå gamla anor som Åbo,så man kunde spara allt vad där finns...

  SvaraRadera
 5. Synd att inte flera fina hus bevaras, och håller med om biblioteket, missprydande. Grattis förresten till över 500 000 besökare på din härliga blogg!

  SvaraRadera
 6. Hej på dej, Åbo har jag aldrig varit i, men det är vackra bilder du visar. Det här som du tar upp är ett stort problem att sådant som tog så lång tid att bygga, som är charmen personligheten bara helt sonika jämnas med marken. Just detta tog jag upp i mitt gårdagens inlägg efter vårt besök i Berlin. Grattis till många besök :-)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att man hellre borde tala om Finlandssjukan eftersom det är så typiskt för oss här i landet att riva ner allt gammalt och vackert. Lådor ska det vara överallt, de är ju så behändiga... Hemskt, helt enkelt!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 8. Har aldrig varit i åbo men jag tycker det är tråkigt när vackra gamla byggnader rivs.
  kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Jag har aldrig sett bibliteket ur den vinkeln, men du har helt rätt. Jätte fult och konstit ser det ut!!! Ha en fin dag!
  Kristina

  SvaraRadera
 10. lite som då man renoverar hus....man inser efteråt att man haft alldeles för bråttom att riva ut allt gammalt...som man bra kunde ha använt....kanske de i Åbo börjar inse så småningom att det inte är så pjåkigt med gamla hus heller:)
  Roligt att du får vara på slutrakan nu!

  SvaraRadera